Πώς θα καταλάβω αν είμαι έγκυος;

Πώς θα καταλάβω αν είμαι έγκυος;

Μπορεί να έχετε όλα τα σημάδια και τα συμπτώματα της αρχής μίας εγκυμοσύνης και να μην είστε έγκυος. Ή μπορεί να έχετε μερικά μόνο από αυτά και να είστε έγκυος.

Τα διάφορα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης δεν αποτελούν παρά μόνο ενδεικτικά στοιχεία. Είναι σημαντικό να τα προσέχετε, αλλά όχι να βασιστείτε σε αυτά για απόλυτη επιβεβαίωση.

Aμηνόρροια (απουσία έμμηνης ροής). Είναι το πρώτο σύμπτωμα μετά την σύλληψη. Μερικές γυναίκες έχουν περιοδικά σταγόνες αίμα ή αιμορραγία κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης, άλλες μπορεί να έχουν λίγο αίμα κατά την διάρκεια της εμφύτευσης του εμβρύου στην μήτρα.

Ναυτία (με ή χωρίς εμετούς). Εμφανίζεται 2 με 8 εβδομάδες μετά την σύλληψη, συνήθως τις πρωινές ώρες. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες έχουν πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη.

Συχνουρία: Εμφανίζεται την 2η ή την 3η εβδομάδα μετά την σύλληψη.

«Γαργάλημα», ευαισθησία και πρήξιμο στο στήθος: Από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης, που εμφανίζεται λίγες μόνο ημέρες μετά την σύλληψη.

Σκληρότερη άλως (περιοχή γύρω από την θηλή) και ανύψωση των μικροσκοπικών αδένων που περιβάλλουν την θηλή. Εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Μπλε και ροζ γραμμές κάτω από το δέρμα του στήθους και - αργότερα - στην κοιλιά. Εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Ξαφνικές ορέξεις για διάφορα φαγητά. Εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αλλαγές στο χρώμα του κολπικού και τραχηλικού ιστού, από μπλε σε μωβ χρώμα. Εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και γίνεται αντιληπτό κατά την ιατρική εξέταση.

Μαλακότερη μήτρα και τράχηλος. Εμφανίζεται γύρω στις 6 πρώτες εβδομάδες και γίνεται αντιληπτό κατά την ιατρική εξέταση.

Ψηλαφίσιμος παλμός μητρικής αρτηρίας. Εμφανίζεται στην αρχή της εγκυμοσύνης και γίνεται αντιληπτό κατά την ιατρική εξέταση.

Σκούρα γραμμή από τον ομφαλό ως την ήβη. Εμφανίζεται τον τέταρτο ή πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης.