Πως θα πάρετε λίγο βάρος στην εγκυμοσύνη

Πως θα πάρετε λίγο βάρος στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που παίρνουν πάρα πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά κι αν μια γυναίκα πάρει πολύ λίγα κιλά μπορεί να έχει προβλήματα. Αν δεν πάρετε βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος γέννησης ενός μωρού με χαμηλό βάρος, καθώς και ο κίνδυνος για πρόωρο τοκετό.

Αν δεν κερδίζετε βάρος μπορεί να φταίει η διατροφή σας. Θα πρέπει να διατηρείτε μια σωστή διατροφή που να μην μπορεί να στερήσει από το μωρό σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη του. Μερικές γυναίκες μπορεί επίσης να μην μπορούν να αυξήσουν το βάρος τους λόγω των ναυτιών που έχουν στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Για εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρές πρωινές ναυτίες, η αύξηση του σωματικού τους βάρους κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολη.

Μερικές γυναίκες μπορεί να χάσουν έστω και λίγο βάρος στην αρχή της εγκυμοσύνης τους μέσω της αλλαγής των διατροφικών τους συνηθειών σε υγιέστερες. Μην ανησυχήσετε πολύ αν δεν πάρετε βάρος στο πρώτο τρίμηνο. Εφ 'όσον διατηρείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και καταναλώνετε τις θερμίδες που χρειάζεται το σώμα σας, το μωρό σας θα είναι απόλυτα ασφαλές. Τα κιλά που δεν πήρατε στους τρεις πρώτους μήνες, μπορείτε εύκολα να αναπληρώσετε αργότερα. Είναι σημαντικό να αρχίσετε να κερδίζετε το βάρος με σταθερό ρυθμό μέσα από το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Ο απώτερος στόχος είναι να πάρετε τη συνιστώμενη ποσότητα του βάρους μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Τι πρέπει να κάνετε

Αν δεν κερδίζετε αρκετό βάρος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υποκείμενα προβλήματα. Αν οι ναυτίες είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα, μιλήστε με το γιατρό σας και ένα διαιτολόγο για να μάθετε χρήσιμους τρόπους, με τους οποίους θα πάρετε τις θερμίδες που χρειάζεστε. Θα πρέπει να αξιολογηθεί η διατροφική πρόσληψη σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε το σωστό αριθμό των μερίδων από κάθε ομάδα τροφίμων, όπως συνιστάται στις έγκυες γυναίκες. Μην παραλείπετε γεύματα ή ομάδες τροφίμων. Το γεγονός ότι πρέπει να κερδίσετε βάρος δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε. Αν τρώτε έτοιμο φαγητό η αύξηση του βάρους σας δεν θα είναι υγιής. Μερικές γυναίκες που είναι λιποβαρείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ένα πρότυπο διατροφής, που συμπεριλαμβάνει τροφές με λίγες θερμίδες και όχι αρκετή πρωτεΐνη. Οι ακόλουθες οδηγίες μπορεί να σας βοηθήσουν να καταναλώνετε πιο υγιεινές θερμίδες:

Μην παραλείψετε το πρωινό. Φάτε ένα υγιεινό πρωινό κάθε μέρα, που να περιλαμβάνει φυστικοβούτυρο σε τοστ ή προσθέσετε τυρί στα αυγά για να πάρετε επιπλέον πρωτεΐνες.

Τρώτε σνακ μεταξύ των γευμάτων. Επιλέξτε υγιή τρόφιμα για να προσθέσετε θερμίδες στην ημέρα σας. Δοκιμάστε σνακ, όπως γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, milkshakes, ή τυρί cottage.

Προσθέστε τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε «καλά» λίπη, όπως τα καρύδια, τους σπόρους, τα λιπαρά ψάρια, το ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο και το αβοκάντο. Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να προσθέσουν πολλές θερμίδες σε μια μικρή μερίδα.

Αποφύγετε τα τρόφιμα από ταχυφαγεία. Το μόνο που κάνουν είναι να σας προσθέτουν ανθυγιεινά λίπη στην καθημερινή διατροφή σας, καθώς και πάρα πολλή ζάχαρη. Ακόμα κι αν αυτά τα τρόφιμα προσθέτουν θερμίδες, τα περισσότερα δεν συμβάλλουν στην καλή διατροφή.

Μπορεί να μη χρειαστεί να τρώτε περισσότερα τρόφιμα. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να αυξήσετε το μέγεθος των μερίδων των τροφίμων που τρώτε ήδη.

Συνεχίστε να είστε σωματικά δραστήρια. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της όρεξης.

Βρείτε το ιδανικό βάρος για την εγκυμοσύνη σας