Πότε έχετε ωορρηξία;

εγκυμοσύνη ωορρηξίαΌταν έχετε ωρρηξία, δηλαδή γίνεται απελευθέρωση ενός ωαρίου από την ωοθήκη σας, εκείνο το αυγό έχει μια πιθανότητα να γονιμοποιηθεί. Οταν το ωάριο γονιμοποιηθεί, είστε έγκυος! Είστε πιο γόνιμη 2-3 ημέρες πριν από την ωορρηξία σας. Εάν γνωρίζετε πότε είναι οι γόνιμες μέρες σας, μπορείτε να δράσετε ανάλογα και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Εδώ είναι ορισμένοι τρόποι να σας γίνει αντιληπτό, όταν συμβαίνει.

Μετρήστε τις ημέρες

Ο ευκολότερος τρόπος για να εκτιμηθεί πότε έχετε ωορρηξία είναι να μετράτε τις μέρες με βάση την περίοδό σας. Πρώτα θα πρέπει να ξέρετε τι μέρα πιθανότατα θα ξεκινήσει η επόμενη περίοδός σας. Αν η περίοδός σας είναι πολύ ακανόνιστη, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για σας.

Από εκείνη την ημέρα, μετράτε πίσω 12 ημέρες και στη συνέχεια άλλες τέσσερεις. Είναι πιο πιθανό να έχετε ωορρηξία κατά τη διάρκεια αυτού του πενταήμμερου διαστήματος. Εάν είστε μία από τις πολλές γυναίκες που έχουν κύκλο 28 ημερών, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε ωορρηξία την 14η ημέρα. Η ημέρα 1 είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου σας και η ημέρα 28 είναι η τελευταία ημέρα πριν από την 1 η ημέρα της επόμενης περιόδου σας.

Παρακολούθηστε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας

Ένας πιο ακριβής τρόπος για να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία είναι να παρακολουθείτε τα πρότυπα της θερμοκρασίας του σώματος σας και το κολπικό έκκριμα σας για έναν κύκλο ή δύο. Αν δώσετε προσοχή σε αυτά τα σημάδια και τα σημειώνετε κάθε μέρα, θα μπορείτε να αρχίσετε να προβλέπετε πότε θα έχετε την επόμενη ωορρηξία.

Η θερμοκρασία του σώματος

Δεν θα αισθανθείτε την αλλαγή, αλλά λίγες μέρες μετά την ωορρηξία, η βασική θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει. Η βασική θερμοκρασία του σώματός σας, είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία του σώματος σας σε μια περίοδο 24 ωρών. Αυτόή η μικρή διαφορά είναι μόνο 0,4 με 1,0 βαθμό Κελσίου. Μπορείτε να την εντοπίσετε κάθε πρωί με ένα ειδικό θερμόμετρο.

Οι κολπικές εκκρίσεις

Στόχος σας θα είναι να παρακολουθήσετε την τραχηλική βλέννα, η οποία αλλάζει σημαντικά κατά τη διάρκεια του κύκλου σας. Για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα μπορεί να έχετε σε πολύ μικρές ποσότητες και να αισθάνεστε στεγνή, αλλά καθώς πλησιάζετε την ωορρηξία, θα παρατηρήσετε πολύ περισσότερη τραχηλική βλέννα.

Δείτε επίσης: Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας