Σημαντικός ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας

Σημαντικός ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας

Σημαντικός είναι ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Βασικό εύρημα της μελέτης είναι ότι η έλλειψη Βιταμίνης D, σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, μειώνει κατά 40% την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη μελέτη, η έλλειψη βιταμίνης D, ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση στην εμφύτευση των εμβρύων κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μέσω υποδοχέων που εντοπίζονται στο ενδομήτριο. Μάλιστα η ανεπάρκεια βιταμίνης D, φαίνεται να συντελεί στη μείωση της πιθανότητας κυήσεως κατά 40%.

Αντιθέτως, τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D, είτε μέσω της έκθεσης στον ήλιο είτε μέσω της βελτίωσης της διατροφής, ενδέχεται να έχουν ευεργετική επίδραση στις υπογόνιμες γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Η  μελέτη αυτή ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω διερεύνηση της επίδρασης της Βιταμίνης D στη γυναικεία γονιμότητα. Οι νέες εξελίξεις, οι οποίες τεκμηριώνονται βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναδεικνύουν τα μεγάλα βήματα που γίνονται και τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται για την αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας.

Συμβάλλουν δε καθοριστικά στην ανακάλυψη καινοτόμων μεθόδων που προσφέρουν ασφαλέστερη, εξατομικευμένη και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας.

Πηγή: naftemporiki.gr