Σωστός θηλασμός νεογέννητου

Σωστός θηλασμός νεογέννητου

Θηλασμός. Μια σύνδεση ζωής ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος. Πώς όμως πρέπει να θηλάζετε σωστά το νεογέννητο σας;

Βήματα για έναν σωστό θηλασμό: 

Η ώρα του θηλασμού έρχεται όταν το μωρό σας είναι πεινασμένο θα πρέπει να θυμάστε ότι θα ασχοληθείτε μαζί του για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.

Πάρτε ένα περιοδικό, ανοίξτε την τηλεόραση, καθήστε αναπαυτικά και βέβαια μπορείτε να αλλάζετε θέση όταν θέλετε.

Διαβάστε ακόμη: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε κατά την διάρκεια του θηλασμού

Όταν θέλετε να θηλάσετε καθήστε άνετα, το στήθος σας να είναι σε μία φυσιολογική ανατομική θέση.
Φέρτε το μωρό στο στήθος σας, έτσι ώστε το στόμα του να φτάνει στη θηλή σας, αντί να φτάνει η θηλή στο στόμα του, και η μύτη του να είναι περίπου στην ίδια γραμμή με τη θηλή σας.

Έτσι όταν το μωρό ανοίγει το στόμα του, να μπορεί να «πιάσει» τη θηλή σας για να τραφεί.

Όταν αρχίζουν να πίνουν γάλα, έχουν ένα πραγματικά γρήγορο πιπίλισμα, ρουφούν, ρουφούν και μετά ηρεμούν στον ωραίο ρυθμικό ρυθμό και ρουφούν, ρουφούν, καταπίνουν και ξεκουράζονται.
Πραγματικά η καλύτερη στιγμή για να θηλάσετε το μωρό σας είναι σύντομα μετά τη γέννησή του και μέσα σε μία ώρα από αυτή, και στη συνέχεια θα οδηγείστε από το πότε θα πεινάει.

Το πλάνο της διατροφής του μωρού θα κανονιστεί, μερικές φορές χρειάζεται να τρώει κάθε δύο ώρες, μερικές φορές λίγο περισσότερο, μερικές φορές λιγότερο.

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το ίδιο.

Διαβάστε ακόμη: Ο δημόσιος θηλασμός δεν πρέπει να είναι ταμπού

Ο θηλασμός είναι ένας φυσικός τρόπος για να ταΐσετε το μωρό σας, είναι μία ωραία στιγμή, όταν κάθεστε και έχετε αγκαλιά το μικρό σας, αναπτύσσεται αυτός ο υπέροχος σύνδεσμος μεταξύ σας.

Όμως μερικές φορές είναι πράγματι μία σκληρή δουλειά και άλλες πάλι δεν αισθάνεστε άνετα. Θα δείτε και θα προχωρήσετε όπως έρχονται τα πράγματα…

Πηγή: pregnancy video