Στη Χώρα των Λεξοφάγων Χμ!

Στη Χώρα των Λεξοφάγων Χμ!

Αυτό είναι ένα παχουλό βιβλίο. Όχι γιατί έχει πολλές σελίδες, αλλά γιατί μέσα στις σελίδες του υπάρχουν πολλά παχουλά Χμ. Είναι τα Χμ που εγώ ονομάζω...

«Οι Λεξοφάγοι Χμ!» Μια σπάνια φυλή Χμ, που αν διαβάσεις γι’ αυτήν, θα χαρείς πολύ που είναι τόσο σπάνια!
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το βιβλίο μοιάζει τόσο πολύ με ζαχαρωτό που σου ’ρχεται να το φας.

Αλλά δεν είναι για φάγωμα.
 
Είναι για διάβασμα. Θα σου δώσει μπόλικη τροφή για σκέψη.

Θα σε μάθει να μη μασάς τα λόγια σου.

Και θα σου ανοίξει την όρεξη για γράψιμο!

Οι ιστορίες των Χμ, όπως τις κατέγραψε ο ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου Έγκμοντ Κλαβιέ (με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του, Κατερίνας Κρις), γράφτηκαν για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα.

Γιατί τα βιβλία έχουν πολλές λέξεις, και οι λέξεις αρέσουν πολύ στα Χμ κι έτσι οι πιθανότητες ένα παιδί να συναντήσει τα Χμ αυξάνονται μόλις ανοίξει ένα βιβλίο κι αρχίσει να το διαβάζει.

Οι ιστορίες των Χμ γράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το γράψιμο. Γιατί όταν κάποιος γράφει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στη σελίδα του τετραδίου του ένα Χμ, για να τον βοηθήσει να γράψει ακόμη καλύτερα!

Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Έγκμοντ!

Τι είναι ένα Χμ;

Είναι ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων. Είναι ένα πλάσμα που χαίρεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων ή γράφει στις σελίδες των τετραδίων.

Πώς είναι ένα Χμ;

Έχει κεφάλι μυτερό, σαν μύτη μολυβιού. Φοράει πάντα παπούτσια σαν σκι (δηλαδή, παπουτσοσκί), για να κινείται πολύ γρήγορα.

Και κρατάει πάντα μια ομπρέλα, που: α. το βοηθάει να στηρίζεται όταν κινείται πάνω στις σελίδες, β. το βοηθάει να κινείται γρήγορα στις σελίδες που έχουν γραμμές και γ. το προστατεύει από τις βροχές.

Για σκεφτείτε καλά... Εσείς έχετε συναντήσει ποτέ ένα τέτοιο πλασματάκι;

Σειρά: Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ

Κείμενα και ζωγραφιές: Κατερίνα Κρις

Ποια είναι η Κατερίνα Κρις; Ο Έγκμοντ Κλαβιέ μας παραχώρησε τον φάκελό της:

Φάκελος Κατερίνα Κρις

Ημ. Γέννησης: 24/12/71, Τόπος: Αθήνα, Καταγωγή: Βυτίνα Αρκαδίας, Ιδιότητα: Αρχιβοηθός του Έγκμοντ Κλαβιέ

Πάνω από 6 χρόνια στη δημοσιογραφία, 14 χρόνια στη διαφήμιση (σήμερα, εκτός από βοηθός μου, είναι και διευθύντρια δημιουργικού στη διαφημιστική εταιρία Lowe Athens), πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη, ε, μου φάνηκε κελεπούρι και την έβαλα αμέσως στην απιθανοαπίθανη ομάδα μου που αποτελείται μόνο από την ίδια!!!

Κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν όλες τις ακατάστατες σημειώσεις μου για τα Χμ (αυτό κι αν ήταν άθλος) όπως επίσης και να ζωγραφίσει τα περισσότερα από αυτά!

Βέβαια η όλη δουλειά της δεν άγγιξε την απαιτούμενη τελειότητα, αλλά εντάξει, συμβιβάστηκα μόνο και μόνο για να καταφέρουν, αυτά τα πανέξυπνα πλασματάκια του χαρτιού, να φτάσουν επιτέλους στο τυπογραφείο...!

Έγκμοντ Κλαβιέ

Eκδόσεις Κέδρος
Γ.Γενναδίου 3
210 3809712