Στο Μυστρά με πανσέληνο

Στο Μυστρά με πανσέληνο

Οι εκδόσεις Εν Πλω παρουσιάζουν τον νέο παιδικό τους τίτλο που συνδυάζει την Ιστορία με τη Λογοτεχνία Μυθιστόρημα για παιδιά, Στο  Μυστρά με πανσέληνο

"Tι μυστικά κρύβει ένας παλιός πύργος στη Μάνη και ποια σχέση μπορεί να έχουν δυο παιδιά της εποχής μας με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου;

Zούμε συγχρόνως στο σήμερα και στο χθες; Είναι απίστευτο… κι όμως γίνεται!
Κι αν όλη αυτή την περιπέτεια δεν την οργάνωσε ο θείος Βασίλης;
Αν η ιστορία της θείας Γκαγκούλ ήταν αληθινή κι οι δείχτες στο ρολόι του Οδυσσέα γύριζαν πράγματι προς τα πίσω;
Που σταματά άραγε η πραγματικότητα και που αρχίζει το παραμύθι;
Όμως, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι πάντα εκεί, στο κάστρο, στα στενά δρομάκια, στις εκκλησίες και στα παλάτια της δοξασμένης πολιτείας του Μυστρά..."

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα, Γιώργο Αντωνάκη

Έζησα τα παιδικά μου χρόνια σ’ ένα χωριό της Κρήτης. Δούλεψα πάνω από τριάντα χρόνια δάσκαλος σε δημόσια σχολεία.
Ασχολήθηκα με τη φωτογραφία, την αγιογραφία, το θέατρο, οργάνωσα θεατρικές ομάδες και το θεατρικό εργαστήρι των δασκάλων «Μια φορά κι έναν καιρό»
Το πρώτο μου βιβλίο ήταν «Το πιο γλυκό ψωμί». Έγραψα πολλά ακόμη βιβλία που τα παρουσίασα σε παιδιά και γονείς σ’ όλη την Ελλάδα.
Δημοσίευσα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, πραγματοποίησα βιωματικές εισηγήσεις σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών, συμμετείχα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Πλέον, ζω στη νότια Ελλάδα. Το σπίτι μου είναι χτισμένο σε λόφο πάνω από τη θάλασσα. Από το παράθυρό μου βλέπω νησιά κι ένα παλιό φάρο που με συντροφεύει τις νύχτες.
Μ’ αρέσει να δουλεύω τη γη, να ταξιδεύω στις εποχές, να γράφω βιβλία με περιπέτειες και μυστήριο, να ονειρεύομαι. . .

giorgos antonakis mystras panselinos