ρούχα εγκυμοσύνης

Συμβουλές για να αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης

Τα ρούχα εγκυμοσύνης σε πολλές γυναίκες προκαλούν άγχος! "Πω - πω! Δεν χωράω πια ούτε στα πιο φαρδιά μου ρούχα!" Μην σας πιάσει πανικός! Διανύετε μερικές από τις πιο όμορφες εβδομάδες! Τις εβδομάδες εγκυμοσύνης! Εξάλλου τα καταστήματα με τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι γεμάτα όμορφα ρούχα.

Χρήσιμες συμβουλές για να διαλέξετε ρούχα εγκυμοσύνης

Όμως πριν αρχίσετε τις αγορές σας πρέπει να προσέξετε και να σκεφτείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

• Αποφύγετε να ξοδεύεστε πολλά χρήματα μόλις είδατε ότι δεν σας κουμπώνει το τζιν σας. Αν υπολογίσετε το χρονικό διάστημα που θα τα φοράτε, θα δείτε ότι είναι ακριβά ρούχα. Επίσης το βάρος σας θα αυξηθεί πολύ ακόμη. Αγοράζετε λοιπόν με προσοχή, καθώς μεγαλώνει η κοιλιά σας και μόνο όσα χρειάζεστε.

• Ανάλογα με την μόδα της εποχής, μπορεί να βρείτε ρούχα που να σας κάνουν, ιδίως τους πρώτους μήνες, χωρίς να είναι ρούχα εγκυμοσύνης. Έτσι θα είναι και πιο φτηνά.

• Επίσης μην ξεχνάτε το προσωπικό σας γούστο. Μην παρασυρθείτε και αγοράσετε ρούχα της μόδας για εγκύους, αν δεν ταιριάζουν στο δικό σας στυλ. Μπορεί να τα φορέσετε με χαρά για λίγο καιρό και μετά να μην μπορείτε ούτε να τα δείτε.

• Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι τα αξεσουάρ. Ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα μαντίλι, μία καρφίτσα, ένα όμορφο χρωματιστό καλσόν κάνει τη διαφορά, μας φτιάχνει τη διάθεση και δεν το πετάμε μετά την εγκυμοσύνη μας.

• Μην παραμελήσετε τα εσώρουχα σας. Τα βλέπετε μόνον εσείς αλλά όσο πιο άνετα και όμορφα είναι, τόσο πιο καλά θα αισθάνεστε. Διαλέξτε άνετο σουτιέν που να στηρίζει το στήθος χωρίς να σας ενοχλεί. Μην αγοράσετε πολλά. Δύο είναι αρκετά. Οι κιλότες δεν είναι ανάγκη να είναι εγκυμοσύνης και πελώριες. Διαλέξτε όμορφα αγαπημένα σας χρώματα και σέξι, γιατί όχι, υφάσματα (προσοχή μόνο στον καβάλο πρέπει να είναι βαμβακερός). Το μπικίνι, ένα νούμερο μεγαλύτερο βέβαια ή δύο ανάλογα σε πιο μήνα είστε, είναι μια ωραία λύση.

• Μήπως κρυφοκοιτάζατε ένα ωραίο T-shirt του συζύγου ή τη φόρμα του; Τώρα μπορείτε να εισβάλετε στην ντουλάπα του και να δανειστείτε τα φαρδιά του Τ- shirt, ένα σπορ πουκάμισο που θα το φορέσετε πάνω από το παντελόνι σας και θα είναι πολύ ωραίο, την φόρμα του που δεν θα σας σφίγγει τη μέση και ίσως ένα σορτς που είναι άνετο, ιδίως τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Αληθινός θησαυρός η ντουλάπα του συζύγου!

• Μη λέτε όχι στις προσφορές μεταχειρισμένων ρούχων εγκυμοσύνης από τις φίλες σας. Όλα χρειάζονται και ας μην είναι απολύτως του γούστου σας. Όταν γεννήσετε μπορείτε και εσείς να δανείσετε τα δικά σας ρούχα σε άλλες έγκυες φίλες.

• Αποφύγετε τα υφάσματα που δεν αναπνέουν, όπως τα νάιλον και τα συνθετικά. Η έγκυος, σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αισθάνεται περισσότερη ζέστη. Τα ανοιχτά χρώματα, τα βαμβακερά και χαλαρά ρούχα είναι αυτά που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα. Προσέξτε επίσης τις κάλτσες. Ίσως σας εξυπηρετούν καλύτερα από το καλσόν, αλλά δεν πρέπει να σφίγγουν το πόδι στο επάνω μέρος. Και τέλος στη διάρκεια του χειμώνα, μην ξεχνάτε να ντύνεστε με αρκετά ρούχα, όπως π.χ.T-shirt , πουκάμισο, ζακέτα και παλτό, ώστε ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεστε να βγάζετε ότι θέλετε.