είμαι έγκυος και με απατά

Εγκυμοσύνη: "Είμαι έγκυος και ο άντρας μου με απατά τι να κάνω"

Απιστία στην εγκυμοσύνη; Κι όμως ο τίτλος που διαβάσατε δεν είναι λανθασμένος. Έχουμε, δυστυχώς, λάβει πολλά μηνύματα με γυναίκες που ζητούν βοήθεια να αντιμετωπίσουν μία απιστία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θυμάστε άλλωστε και το πρόσφατο σκάνδαλο με την απιστία του Τρίσταν Τόμσον στην έγκυο Κλόε Καρντάσιαν λίγες ημέρες πριν τον τοκετό. Έτσι, ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να διαχειριστείτε μία τόσο δυσάρεστη κατάσταση στην εγκυμοσυνη.

Απιστία στην εγκυμοσύνη - πρώτη αντίδραση

Είναι απολύτως λογικό όταν μάθετε για την απιστία του συντρόφου σας να αντιδράσετε με ένταση που ακολουθείται από στενοχώρια, απογοήτευση και λογής αρνητικά συναισθήματα. Είναι όμως απαραίτητο να προφυλάξετε το μωρό σας από όλα αυτά που αισθάνεστε. Βλέπετε, όσο κι αν αισθάνεστε αδύναμη να το διαχειριστείτε η αλήθεια είναι πως το μωρό στην κοιλιά σας είναι αποτέλεσμα μίας στιγμής με τον άνδρα σας. Το παιδί σας θα είναι "50%" από εσάς και "50%" από τον άνδρα σας. Έτσι, θέλοντας και μη, θα αγαπήσετε αφόρητα ακόμη και εκείνα που "μισείτε" στον άνθρωπο που σας πλήγωσε μόλις. Η πρώτη μας συμβουλή λοιπόν, είναι να βάλετε φρένο σε όσα νιώθετε. Να επικεντρωθείτε στο μωρό σας. Τηλεφωνήστε σε μία/έναν ειδικό-ψυχολόγο για να σας στηρίξει από την πρώτη στιγμή. 

Συγχωρείται η απιστία στην εγκυμοσύνη;

Πολλοί σύζυγοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας τους, αν η σεξουαλική τους ζωή έχει περιοριστεί, καταφεύγουν στην ερωτική συντροφιά άλλων γυναικών. Το φαινόμενο παρουσιάζεται και σε ζευγάρια που η γυναίκα δεν έχει δύσκολη εγκυμοσύνη και η συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως αυτή δεν είναι πλέον τόσο ελκυστική στον άντρα της ή δεν έχει αρκετή σεξουαλική διάθεση λόγω μικροενοχλήσεων της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα: Όταν εκείνη αγωνίζεται για να μεγαλώσει μέσα της μια ζωή, τον καρπό της σχέσης της με το σύντροφό της, εκείνος αισθάνεται σεξουαλικά περιορισμένος και καταφεύγει αλλού. Κανένας δεν σκέφτεται τους περιορισμούς και τα προβλήματα που έχει η ίδια η μέλλουσα μητέρα, μεταξύ των οποίων φυσικά είναι και ο σεξουαλικός περιορισμός.

Σχετικά με τη στάση του συζύγου, αν εκείνος αξιοποιήσει την ευκαιρία του σεξουαλικού περιορισμού για να απατήσει τη γυναίκα του, σημαίνει πως το ερωτικό του ένστικτο υπερνίκησε τα συναισθήματα αγάπης που τρέφει γι’ αυτήν και την αίσθηση της κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία οικογένειας. Πρέπει να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια μιας τέτοιας συμπεριφοράς: Δεν υπάρχει αρκετή αγάπη και συμπαράσταση; Υπάρχουν κάποιες ασυμφωνίες; Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ήταν ανέκαθεν μη ικανοποιητική; Ο σύζυγος είχε πάντα την τάση να ξενοκοιτά; Το παιδί ήταν συνειδητή κοινή επιλογή;

Και τώρα τι κάνετε;

Εάν αναγνωρίσεις την απιστία στην εγκυμοσύνη, πρέπει να του μιλήσει άμεσα και ανοιχτά, σε αυτόν και μόνο, να του πει τι γνωρίζει και να απαιτήσει διακοπή της απιστίας και αλλαγή στάσης. Εκτός κι αν η απιστία έχει πληγώσει τόσο βαθιά τον απατημένο σύζυγο, ώστε η σχέση έχει θιγεί ανεπανόρθωτα και τίθεται θέμα χωρισμού.

Μίλησε λοιπόν στον μελλοντικό μπαμπά, ανοιχτά για όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζεις και κάνε μαζί του σοβαρή συζήτηση. Και να θυμάστε. Ακόμη κι αν σταματήσετε να είστε σε σχέση, δεν θα σταματήσετε ποτέ να είστε γονείς και έτσι το παιδί σας είναι η προτεραιότητά σας.