Φύλο μωρού: Αγόρι ή Κορίτσι;

Το παιχνίδι  του μαντέματος αρχίζει σχεδόν αμέσως μόλις λάβετε το θετικό αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης. Το φύλο του μωρού, θα είναι αγόρι ή θα είναι κορίτσι;

Είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό να μαντέψετε το φύλο του μωρού σας και όλοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό! Είναι αγόρι λέει μία φίλη σας γιατί νομίζω η μύτη σου λίγο μεγάλωσε! Είναι κοριτσάκι λέει η μαμά σας γιατί έβγαλες σπυράκια!

Αλλά τα παραμύθια είναι ένα πράγμα και η επιστήμη ένα άλλο. Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι, εκτός από τις προγεννητικές διαγνωστικές εξετάσεις, που μπορεί να σας βοηθήσει, ναι υπάρχει! Και έρχεται με τη μορφή της ιατρικής έρευνας. Τα ευρήματα από πολυάριθμες μελέτες παρουσιάζουν μία αυξημένη πιθανότητα για να γνωρίσετε το φύλο μου μωρού.

Σημάδια πως μάλλον είναι κορίτσι!

1. Πάσχετε από υπερέμεση της κύησης.
Πολλές μέλλουσες μανούλες βιώνουν κάποια πρωινή αδιαθεσία. Όμως αρκετές πάσχουν από σοβαρή μορφή πρωινής ναυτίας που συνοδεύεται από συνεχείς κρίσεις εμετού που συχνά οδηγούν σε απώλεια βάρους, αφυδάτωση και υποσιτισμό. Είναι πολύ δυσάρεστο, αλλά τουλάχιστον η ανταμοιβή στο τέλος θα μπορούσε να είναι ένα κοριτσάκι!
Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι έγκυες με κορίτσι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ναυτία και έμετο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 
Τι φταίει; Η ορμόνη εγκυμοσύνης HCG (ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη) που απελευθερώνεται από τον πλακούντα σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα στο θηλυκό έμβρυο από το αρσενικό.
2. Ξεχνάτε πολύ.
Για άγνωστους λόγους, έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που γεννούν κορίτσια, δεν τα καταφέρνουν καλά σε τεστ μνήμης, ειδικά σε τομείς ακουστικής, χρήσης υπολογιστή και απεικόνισης. Έτσι την επόμενη φορά που δεν μπορείτε να θυμηθείτε που έχετε βάλει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, έχετε ένα μικρό κοριτσάκι να κατηγορήσετε!
3. Έχετε πολύ άγχος. 
Όσο πιο αγχωμένη νιώθατε την εποχή της σύλληψης, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε κορίτσι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κορίτσια μπορεί να είναι λιγότερο ευάλωτα σε δυσμενείς συνθήκες στη μήτρα από ότι τα αγόρια. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες με υψηλό στρες που απέκτησαν κορίτσι, μπορεί να ήταν έγκυες με αγόρι στο παρελθόν, αλλά είχαν αποβάλει πριν συνειδητοποιήσουν ότι ήταν έγκυος. Μία πρόσφατη, σχετικά μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι οι μαμάδες που ανέφεραν ότι είχαν φυσικό και ψυχολογικό στρες έκαναν κοριτσάκι.
4. Το μωράκι σας έρχεται ανάποδα.
Έχετε περάσει τις 32 εβδομάδες εγκυμοσύνης και το μωράκι σας εξακολουθεί να βρίσκεται με το κεφαλάκι του επάνω; Είναι η ώρα να σκεφτείτε ροζ!


Σημάδια πως μάλλον είναι αγόρι!

1. Εσείς και ο σύντροφός σας ζείτε μαζί.
Εάν ναι, είναι πιθανότερο να αποκτήσετε αγόρι από ότι οι μόνες μητέρες. Μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξέτασε 86.000 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1959 και 1998 διαπίστωσε ότι απέκτησε αγόρι το 51,5% των γυναικών που ζούσαν με τον σύντροφό τους προτού συλλάβουν, σε σύγκριση με ένα 49,9% των γυναικών που δεν ζούσαν μαζί.
2. Η διατροφή σας ήταν υψηλής θερμιδικής αξίας την εποχή της σύλληψης.   
Σύμφωνα πάντα με μία μελέτη, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η δίαιτα υψηλής θερμικής αξίας και τρώγοντας πρωινό αυξάνονται οι πιθανότητες αγοριού. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 56% των γυναικών με την πλούσια διατροφή απέκτησαν αγόρι, σε σύγκριση με μόλις 45% των γυναικών με χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη.
Λοιπόν, οι γιοι απαιτούν περισσότερες θερμίδες από ότι οι κόρες!
3. Τρώτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Είναι αγόρι ή κορίτσι; Η όρεξή σας ξέρει προφανώς. Μελέτη που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες των εγκύων, διαπίστωσε ότι αυτές που είχαν αγόρια έτρωγαν περίπου 10% περισσότερες θερμίδες. Όλες αυτές οι επιπλέον πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη προστίθενται μέχρι περίπου τις 200 επιπλέον θερμίδες την ημέρα. 
Γιατί η μεγαλύτερη όρεξη; Μάλλον η τεστοστερόνη που εκκρίνεται από το αρσενικό έμβρυο θα μπορούσε να στέλνει ένα σήμα στις μητέρες να φάνε περισσότερο. Έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί τα αγόρια γεννιούνται πιο μεγάλα από τα κορίτσια.
4. Σας προκαλούν τώρα απέχθεια τα αγαπημένα σας τρόφιμα.
Δεν θέλετε ούτε να ακουμπήσετε τρόφιμα που κάποτε αγαπούσατε πολύ. Όσο μεγαλύτερη αηδία νιώθετε για τρόφιμα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε για να αποκτήσετε αγόρι.
Ο λόγος; Η απέχθεια αυτή συνδέεται με τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος της γυναίκας καθώς προσπαθεί να προστατεύσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Η σιχασιά αυτή έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το ιδιαίτερα ευάλωτο αρσενικό έμβρυο, προκαλώντας την μέλλουσα μανούλα να αποφεύγει κάποιες ουσίες. 
5. Αναπτύσσετε διαβήτη κύησης.
Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μητέρες που περιμένουν αγόρι, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη κύησης.
Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί το αγοράκι οδηγεί σε μεταβολές που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, σε σχέση με το κοριτσάκι, αλλά τα ευρήματα αυτά φαίνεται να υποστηρίζονται από αρκετές μελέτες.
6. Καρδιακός ρυθμός.
Υπάρχει μία παράδοση, που οι επιστήμονες έχουν μελετήσει, και έχει να κάνει με το αν ο εμβρυικός καρδιακός ρυθμός μπορεί να προβλέψει το φύλο. Έτσι αν ο καρδιακός ρυθμός είναι μικρότερος από 140 κτύπους το λεπτό είναι αγοράκι, αν είναι μεγαλύτερος είναι κοριτσάκι.

Όμως η ιατρική έρευνα έχει καταρρίψει αυτή τη θεωρία πρόβλεψης. Η αλήθεια είναι ότι ένας φυσιολογικός εμβρυικός καρδιακός ρυθμός κυμαίνεται μεταξύ 120 και 160 κτύπων ανά λεπτό. 
Η μόνη φορά που υπάρχει μια πραγματική διαφορά στον καρδιακό ρυθμό, είναι κατά τη διάρκεια του τοκετού, όπου τα θηλυκά μωρά φαίνεται να έχουν ταχύτερο καρδιακό ρυθμό για άγνωστους λόγους.
Συμπέρασμα! Εκτός από τις γενετικές εξετάσεις που φυσικά αποκαλύπτουν το γένος του μωρού, για να είστε σίγουροι 100% περιμένετε να γεννηθεί το παιδάκι σας. Αλλά αν δεν θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό σας, διασκεδάστε παίζοντας το παιχνίδι της πρόβλεψης. Έτσι και αλλιώς με την ίδια αγάπη θα αγκαλιάσετε το νεογέννητο αγγελούδι σας.