"Πώς να χειριστώ την πεθερά μου που δημοσίευσε στο facebook τον υπέρηχο"

"Πώς να χειριστώ την πεθερά μου; δημοσίευσε στο facebook τον υπέρηχο"

Mε αφορμή το ερώτημα που λάβαμε στο paidorama.com τι, "η πεθερά μου δημοσίευσε στο facebook τον υπέρηχο εγκυμοσύνης και το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στο παιδί, τι να κάνω;" σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο.

Όρια στις σχέσεις με την πεθερά

Όμως, πριν αναπτύξω το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να πω πόσο σημαντικά είναι τα όρια στις σχέσεις. Σε όλες τις σχέσεις είναι σημαντικό να υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα όρια. Τα όρια μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη και πιο ασφαλή επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μας. Τα όρια βοηθούν τους άλλους να καταλάβουν ποιες συμπεριφορές είναι επιτρεπτές και ποιες όχι.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν όρια στις σχέσεις ξεκινούν οι παρεξηγήσεις.

Βλέποντας αυτό το ερώτημα, καταλάβαίνω ότι στην οικογένεια δεν υπάρχει οριοθέτηση και αυτό οδηγεί σε αρνητικές και δυσλειτουργικές καταστάσεις.

Για να βρείτε μια αποτελεσματική λύση είναι καλό μα μιλήσετε με το συντροφό σας με ειλικρίνεια, να του πείτε τι σας προβληματίζει, τι δεν σας αρέσει και τι θα θέλατε να αλλάξει. Εξηγήστε του πώς βλέπετε έσεις την οικογένεια σας στο μέλλον και πώς θέλετε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας.

Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί πολύ υπομονή αλλά και τη συνεργασία του συζύγου σας για να μπορέσετε να περάσετε αυτά που θέλετε και να βάλετε τους δικούς σας κανόνες για την οικογένεια σας.

Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να θέτετε ξεκάθαρα όρια. Οριοθετήστε το χώρο σας και κάντε σαφές ποιες συμπεριφορές είναι επιτρεπτές και ποιες όχι.