Οι γυναίκες στα 30 ή ακόμη και μεγαλύτερες, γεννούν ευφυέστερα μωρά

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Λονδίνο, οι γυναίκες ηλικίας 30 ετών και πάνω γεννούν πιο έξυπνα μωρά. Τα μωράκια είχαν καλύτερη γνωστική ικανότητα από εκείνα που γεννήθηκαν από γυναίκες ηλικίας γύρω στα 20 χρόνια.

Ο λόγος για το γεγονός αυτό είναι ότι οι γυναίκες στα 30 χρόνια τους και μεγαλύτερες είναι πιο σταθερές, μορφωμένες, αφοσιωμένες στην υγεία τους, έχουν καλύτερο εισόδημα και έχουν προγραμματίσει την εγκυμοσύνη τους. Αυτός ο πλούτος ζωής καθιστά την ηλικία αυτή ιδανική για να έχουν πιο έξυπνα παιδιά.

Στις περασμένες δεκαετίες, οι περισσότερες γυναίκες που έμειναν έγκυος στα 30 χρόνια τους, αποκτούσαν το δεύτερο, τρίτο ή και τέταρτο παιδί τους. Αυτό βέβαια έχει αλλάξει τώρα. Οι γυναίκες περιμένουν μέχρι να αποκτήσουν μία καλή θέση στην καριέρα τους πριν ξεκινήσουν την οικογένειά τους.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από μία ομάδα ερευνητών στο London School of Economics, έδειξε ότι τα μωρά, πρώτο παιδί της γυναίκας σε ηλικία 30 και άνω, εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα ψυχολογικής ευεξίας και ψυχικής ανάπτυξης, επειδή οι μητέρες αυτής της ηλικίας βιώνουν ένα καλό επίπεδο προσωπικής και επαγγελματικής ευεξίας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα αποτελέσματα, οι γυναίκες στα 30 χρόνια τους έχουν γενικά πιο σταθερές σχέσεις και με τη σειρά τους σχηματίζουν πιο ενοποιημένες και μορφωμένες οικογένειες. Φυσικά και το εισόδημά τους είναι καλύτερο και πιο σταθερό μετά από μερικά χρόνια εργασίας.

Η ζωή είναι πιο ήρεμη στα 30.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι στην ηλικία αυτή, οι γυναίκες κάνουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καταναλώνουν συνήθως λιγότερο αλκοόλ, καπνίζουν λιγότερο ή καθόλου και συνήθως φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Επίσης δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην προγεννητική φροντίδα επειδή προγραμματίζουν την εγκυμοσύνη τους και έτσι είναι προετοιμασμένες σωματικά και διανοητικά για το μωράκι τους.

Όμως από την άλλη πλευρά, η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες 40 ετών, ήταν πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία και αυτό γιατί στην ηλικία αυτή τείνουν να παίζουν λιγότερο με τα παιδιά τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι στην περίπτωση των γυναικών που ήταν γύρω στα 20 χρόνια τους, όταν γέννησαν έδειξαν υψηλά επίπεδα στρες, επειδή, μεταξύ άλλων, σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν μία σχέση, να έχουν ένα σπίτι, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να βρουν μια δουλειά. Όλα αυτά τα σχέδια μένουν πίσω από μία απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη γιατί πρώτα από όλα, πρέπει να επιταχύνουν οι μελλοντικοί γονείς τη δημιουργία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος.

Τα πλεονεκτήματα των γυναικών που αποκτούν το πρώτο τους μωρό στην ηλικία των 30 ετών.

  • Η προσωπική ανάπτυξη της γυναίκας μεταξύ 30 με 40 ετών της επιτρέπει να αντιμετωπίσει τη μητρότητα με μεγαλύτερη ωριμότητα. Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα:
  • Οι γονείς θα έχουν καλύτερη οικονομική κατάσταση και πιο σοβαρό και σταθερό επίπεδο εργασίας, το οποίο θα τους επιτρέψει να απολαμβάνουν περισσότερη ηρεμία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Οι γυναίκες στα 30 ή και παραπάνω χρόνια τους, συνήθως έχουν προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, επειδή σε αυτό το στάδιο της ζωής πραγματοποιούν τους στόχους τους.
  • Στην ηλικία αυτή, τα μωρά είναι πιο επιθυμητά από ότι στην ηλικία των 20 χρόνων.
  • Το ζευγάρι έχει μία πιο ισορροπημένη και βιώσιμη σχέση.
  • Η γυναίκα στα 30 χρόνια της δεν αισθάνεται ότι ένα μωρό μπορεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση των ονείρων και των επιθυμιών της. Αντίθετα το μωράκι είναι μέρος αυτών των ονείρων.
  • Η μέλλουσα μανούλα είναι συνήθως πιο ενεργητική και οργανωμένη όσον αφορά τις ιατρικές της εξετάσεις.

Εάν λοιπόν είστε περίπου σε αυτή την ηλικία, και σκέφτεστε να αποκτήσετε το πρώτο σας μωράκι, η έρευνα αυτή θα σας δώσει την τελική ώθηση!

Θυμηθείτε ότι θα έχετε έξυπνα παιδιά και ότι σίγουρα θα γίνετε η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μητρότητα είναι μία μοναδική, φανταστική και υπέροχη εμπειρία!