Αγκαλιάζοντας τις αλλαγές στο σώμα μου

Σαν μέλλουσα και νέα μαμά, έμαθα να αγαπώ, να αποδέχομαι, να φροντίζω τον εαυτό μου μέσα από μια νέα ρουτίνα ομορφιάς ειδικά για μένα. 

Τουλάχιστον για μένα, μαμά πλέον της μικρής Κατερίνας, η συνειδητοποίηση της μητρότητας ήρθε φέρνοντας άπειρα συναισθήματα. Χαρά, σίγουρα. Περιέργεια για τον μικρούλη άνθρωπο που μεγάλωνε μέσα μου. Ανυπομονησία, επίσης – να κρατήσω το μωρό μου στα χέρια μου, να δω το πρόσωπό του... Αλλά και άγχος: να προσέχω, να πάνε όλα καλά… Μαζί ήρθε κι ένα άλλου είδους άγχος, σε σχέση με το σώμα μου. Το σώμα μου που άλλαζε μέρα με τη μέρα, που κουραζόταν πιο εύκολα, που ανακατευόταν με κάποιες γεύσεις και λαχταρούσε κάποιες άλλες. Ήταν το σώμα μιας μέλλουσας μαμάς, αλλά και μιας γυναίκας που ήθελε να παραμείνει υγιής, δυνατή, όμορφη, χωρίς ραγάδες, χωρίς χαλάρωση, πανέτοιμη να ζήσει τη μητρότητα και σαν μια νέα εμπειρία θηλυκότητας.

Είχα την τύχη να έχω στο πλευρό μου έναν απίστευτα υποστηρικτικό σύντροφο. Ο Χρήστος αγκάλιασε κάθε αλλαγή στο σώμα μου, έβλεπε την ομορφιά μου σε κάθε φάση της εγκυμοσύνης και με τη στάση του με βοήθησε να αντιμετωπίσω όλα τα άγχη… και τη μεγάλη μου φοβία, τις ραγάδες! Εκτός από την ηθική στήριξη, όμως, βρήκα και την ιδανική φροντίδα στη σειρά Mustela® Maternity. Προφανώς ήξερα το brand Mustela® πριν γίνω μέλλουσα μαμά – είναι κορυφαίο στη φροντίδα δέρματος του μωρού και του παιδιού. Αλλά έμαθα με χαρά ότι η Mustela® έχει «αγκαλιάσει» με εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας και τις ανάγκες της μαμάς, από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης ακόμα. Και εκείνη τη χρονική στιγμή, περιμένοντας την Κατερίνα μου, χρειαζόμουν κάτι ειδικά για μένα.

Πάντα φρόντιζα το δέρμα μου, αλλά ως μέλλουσα μαμά κατάλαβα νωρίς ότι κάτι είχε αλλάξει. Η κρέμα σύσφιξης σώματος που χρησιμοποιούσα ανελλιπώς, και μάλιστα από πολύ γνωστό brand, δεν ήταν πια για μένα – με τις ευαισθησίες που είχα αποκτήσει ως έγκυος, δεν άντεχα καν το άρωμά της. Ήθελα να νιώθω στο σώμα και στο δέρμα μου πιο απαλές υφές, πιο ντελικάτες μυρωδιές – και φυσικά ήθελα φροντίδα. Φροντίδα εξειδικευμένη για τις ανάγκες του δέρματος και του σώματος μιας μέλλουσας μητέρας. Όλα αυτά, τα βρήκα στη σειρά Mustela® Maternity.

Διαβάζοντας online το άρθρο ενός ειδικού, έμαθα ότι όλο το «παιχνίδι» «παίζεται» στην πρόληψη. Γι’ αυτό ξεκίνησα από πολύ νωρίς να χρησιμοποιώ την Κρέμα για Ραγάδες Mustela® , που συμβάλλει στην πρόληψη και τον περιορισμό της εμφάνισης των ραγάδων και αποτελείται από 97% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Η υφή, η άμεση απορρόφηση, η γνώση ότι χρησιμοποιώ κάτι φυσικό, φτιαγμένο ειδικά για μένα, μου έδινε την ευχαρίστηση και την ασφάλεια πως χρησιμοποιώ το καλύτερο για το σώμα μου και για τη ζωή που «ανθίζει» μέσα του. Προσέχοντας τον εαυτό μου, πρόσεχα και το μωρό μου.

Αλλά η Mustela® έχει φροντίσει και για τις μανούλες που προτιμούν την υφή του λαδιού. Το βιολογικά πιστοποιημένο Λάδι για Ραγάδες Mustela®, με 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, συμβάλλει στην πρόληψη των ραγάδων, βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος και αφήνοντάς το απαλό και μεταξένιο.

Από μια φίλη μου, πιο «έμπειρη» μαμά, που κάνουμε μαζί γιόγκα, έμαθα κι ένα άλλο tip: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην πρόληψη, χρησιμοποιούσα το πρωί την Κρέμα για Ραγάδες Mustela® (απορροφάται στη στιγμή, ντύνεσαι αμέσως και συνεχίζεις τη μέρα σου) και το βράδυ το Λάδι για Ραγάδες Mustela® με την πιο πλούσια σύνθεση, που αφήνεις να δράσει όλη νύχτα. 

Τελικά, δεν είδα ούτε μισή ραγάδα! Αλλά πρέπει να συνεχίσεις την προληπτική ρουτίνα φροντίδας και μετά τον τοκετό. Μπορεί να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη κι αν δεν είχες καμία πριν. Πάντως, για όσες δεν άρχισαν εγκαίρως ή απέκτησαν νέες ραγάδες, η σειρά Mustela® Maternity έχει και το Serum για Ραγάδες Mustela®, με 96% συστατικά φυτικής προέλευσης, που δρα στοχευμένα στις πρόσφατες ραγάδες, βοηθώντας στη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Τελικά είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη, το βλέπω τώρα που επιτέλους έχω την Κατερίνα μαζί μου, μαζί μας. Και συνεχίζω να ζω κάθε φάση, κάθε στιγμή της μητρότητας, με τη Mustela® να είναι πάντα εκεί. Όταν πρωτοήρθε το μωρό μου και μαθαίναμε μαζί τον θηλασμό, προσπαθώντας εγώ να την κρατήσω σωστά και εκείνη να πιάσει σωστά τις θηλές στο στόμα της, η Κρέμα για Θηλές Mustela® μας βοήθησε και τις δύο.

 

Με 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και βασικό συστατικό της το Ελαιόλαδο, γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, ήξερα ότι έκανα την πιο σωστή επιλογή και για τις δυο μας. Απλώνοντάς την μετά τον θηλασμό, ένιωθα αμέσως να ανακουφίζεται το ερεθισμένο δέρμα μου. Η φυσική vegan σύνθεσή της δεν ήθελε καν ξέβγαλμα, ενώ το ουδέτερο άρωμά της δεν αποσυντόνιζε τη μικρή μου την ώρα του θηλασμού (μάλλον είμαστε κι οι δύο λίγο «παράξενες» με τα αρώματα!). Και τώρα, που το «λουλούδι» μου επιτέλους άνθισε και η περιέργεια να την δω έφυγε, αφήνοντας μόνο την χαρά, η Mustela® είναι πάλι εδώ να μας φροντίσει και τις δύο, με σεβασμό και αγάπη για το δέρμα μας και τις ανάγκες του. Α, δεν σας είπα το καλύτερο: Περιμένουμε αδερφάκι! Κι αυτή τη φορά, η μαμά δεν έχει κανένα άγχος για το σώμα της.

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.