Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε καλύτερα το αδιάθετο μικρούλι σας

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε καλύτερα το αδιάθετο μικρούλι σας

Ο χειμώνας καλά κρατά. Η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει και τα μικρόβια έχουν γιορτή! Αυτός ο καιρός επηρεάζει μικρούς και μεγάλους. Κάποιος βήχει, φτερνίζεται, η μύτη βουλώνει ή τρέχει και περιμένουμε με αγωνία να έρθει η Άνοιξη. Τι το χειρότερο για την μητέρα να διακρίνει κάποια σημάδια κρυολογήματος στο μικρό παιδί της. Όμως το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία και ίσως κάποιες πρακτικές συμβουλές:

Περιορίστε τις εξωτερικές δουλειές σας

Βέβαια δεν είναι ευχάριστο να μένετε σπίτι όλη την ημέρα με το μικρό σας που ίσως δεν είναι ευχαριστημένο με τίποτε, επειδή είναι αδιάθετο. Αλλά δεν είναι σωστό να κουβαλάμε ένα αδιάθετο παιδάκι μαζί μας για να κάνουνε τις δουλειές μας. Έτσι μόλις καταλάβετε ότι η διάθεσή του δεν είναι πολύ καλή και κάτι το «τριγυρίζει», πηγαίνετε στο super market για να μη λείψει τίποτε από το σπίτι τις επόμενες μέρες, πετάξτε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, και ειδοποιήστε το σύζυγό σας να φροντίσει για το βραδινό.

Κρατήστε το παιδί απασχολημένο

Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο απασχολημένο είναι το παιδί, τόσο λιγότερο θα σκέπτεται ότι είναι αδιάθετο. Έτσι σκεφτείτε όλες τις αγαπημένες του ασχολίες. Μία παιδική σειρά στην τηλεόραση, το αγαπημένο του παραμύθι στο video, ξαπλώστε αναπαυτικά στο μεγάλο κρεβάτι σας και διαβάστε του μία χαρούμενη ιστορία, κολλήστε αυτοκόλλητα στο δωμάτιό του, αφήστε το να παίξει λίγο με το iPad σας!

Καταργήστε τους κανόνες

Αυτές τις λίγες ημέρες που είναι αδιάθετο, ξεχάστε όλους τους κανόνες. Αφήστε το να δει όση ώρα θέλει τηλεόραση, να παίξει με το iPad μέχρι να κουραστεί, να φάει πολλά γλυκά που του αρέσουν και ας μην πλύνει τα δόντια του το βράδι. Δεν θα έρθει και η καταστροφή του κόσμου για λίγες ημέρες, έτσι δεν είναι;

Τηλεφωνήστε στη φίλη σας

Τα παιδιά συνήθως αρρωσταίνουν όταν ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για τη δουλειά του! Και εσείς μείνατε σπίτι μόνη. Και επειδή είναι μάλλον δύσκολο να έρθει η φίλη σας στο σπίτι για παρέα, όταν υπάρχει ένα γκρινιάρικο μικρό που του τρέχει η μύτη και θέλει συνέχεια αγκαλιά, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε στο τηλέφωνο με την καλή σας φίλη, όσο περισσότερο μπορείτε. Θα ανακουφιστείτε, θα πείτε τα νέα σας και θα αισθανθείτε λιγότερο μόνη.

Πηγαίνετε μία μικρή βόλτα

Φυσικά δεν είναι σωστό για το άρρωστο παιδάκι να βγαίνει έξω, υπάρχει και ο φόβος να κολλήσει και τους άλλους, όμως μία μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο, ακούγοντας αγαπημένη μουσική θα κάνει καλό και στους δύο.

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

Μην υπερβάλλετε τις ημέρες αυτές πηγαίνοντας αργά για ύπνο. Μετά από τόσες ώρες παιχνίδι, αφού είδατε την Ντόρα την εξερευνήτρια είκοσι φορές, θα ξυπνήσετε πολύ καλύτερα αν κοιμηθείτε νωρίς. Αλλά πριν αποκοιμηθείτε, μάλλον αγκαλιά με το μικρούλι σας, για κανένα λόγο μην ξεχάσετε…

Να προσευχηθείτε να μην κολλήσει ο σύζυγός σας. Θυμηθείτε την παραξενιά  και την γκρίνια του όταν αρρωσταίνει. Χειρότερα και από το παιδάκι σας.