Συμβουλές για σας που μόλις γίνατε γιαγιά!

Συμβουλές για σας που μόλις γίνατε γιαγιά!

Θα θέλατε να είστε η καλύτερη γιαγιά που υπάρχει; Είναι εύκολο, πραγματικά…

Υπάρχουν καλές γιαγιάδες, υπάρχουν υπέροχες γιαγιάδες, και στη συνέχεια υπάρχουν γιαγιάδες οι οποίες, όσο μπορούν κάνουν τη ζωή στο νεαρό ζευγάρι περισσότερο δύσκολη παρά πιο εύκολη.
Τι μπορείτε να κάνετε για να βοήθησετε;

• Babysitting. Η νέα μαμά δεν πρόκειται να θελήσει να βγει έξω και να λείψει όλο το βράδυ, αλλά οπωσδήποτε δεν θα πει όχι σε ένα ζεστό, υπέροχο αφρόλουτρο, χωρίς να είναι αναγκασμένη να κοιτάζει με αγωνία αν το μωράκι της είναι καλά στο κάθισμά του κοντά στη μπανιέρα.

• Βοήθεια στο σπίτι. Διπλώστε τα ρούχα από το πλυντήριο, γεμίστε το πλυντήριο πιάτων, βγάλτε έξω τα σκουπίδια. Όχι ασφαλώς δεν είστε οικιακή βοηθός, αλλά δεν θα ήταν κακό να κάνετε ότι είστε, για μερικές εβδομάδες.

• Βγάλτε βόλτα το σκυλί. Χαϊδέψτε το, αγοράστε ένα καινούργιο κόκκαλο. Πείτε του καλά λόγια! Οι γονείς φυσικά απασχολούνται μόνο με το μωράκι τους, αισθάνονται όμως και κάποιες τύψεις για τη νέα ιεραρχία στο σπίτι και θα είναι ευγνώμονες για την αγάπη και τη στοργή που θα παίρνει. (Το ίδιο ισχύει αν υπάρχουν και άλλα εγγονάκια, το μωρό δεν θα θυμάται αυτές τις πρώτες εβδομάδες, τα μεγαλύτερα όμως παιδιά θα τις θυμούνται).

• Εάν είστε η πεθερά, μην μιλάτε συνέχεια για την εντυπωσιακή ομοιότητα του μωρού στο γιο σας. Η νύφη σας ήταν έγκυος για εννέα μήνες, έφερε στον κόσμο αυτό το πλασματάκι και είναι αρκετά εκνευρισμένη γιατί το δικό σας DNA επικράτησε στη γονιδιακή δεξαμενή, έτσι θα ήταν σοφό να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό.

Μιλώντας γι’ αυτό…

• Σωπάστε. Αν δεν ζητηθεί η γνώμη σας, μην την πείτε. Ποτέ. Μην αναφέρεται πως εσείς κάνατε διάφορα πράγματα τότε, μην προτείνετε να δοκιμάσει μια παλιά μέθοδο που έχετε ακούσει από τη γιαγιά σας, ή αυτό που η δική σας θεία έκανε, και ποτέ μα ποτέ μην της πείτε ότι έκανε κάτι λάθος. Απλά βάλτε φερμουάρ στο στόμα σας και απασχοληθείτε με κάτι άλλο. Τακτοποιήστε τα ασημικά!

• Πάρτε τηλέφωνο όταν είστε στο super market. Προσφερθείτε να αγοράσετε ότι χρειάζεται για το γεύμα ή το δείπνο ή ακόμη καλύτερα, αγοράστε ότι αγαπά περισσότερο η μαμά.

• Μην λέτε συνέχεια πόσο σας αγαπά το μωρό. Καμία μητέρα δεν θέλει ποτέ να σκεφτεί ότι το μωρό της συνδέεται με κάποιον άλλο περισσότερο από εκείνη. Πανηγυρίστε το μαγικό σας άγγιγμα στους φίλους σας, αλλά ποτέ μα ποτέ στη μητέρα.

• Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες χωρίς άδεια. Όταν εσείς αποκτήσατε το μωρό σας, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για φωτογραφίες σας με το νεογέννητο μωρό, ενώ μοιάζατε ακόμη πέντε μηνών έγκυος να μείνει στο διαδίκτυο για μια ζωή.

• Θαυμάζετε το μωρό. Υπάρχουν μόνο μερικοί άνθρωποι στους οποίους, η νέα μανούλα μπορεί να μιλάει ασταμάτητα για το πόσο υπέροχο είναι το μωρό της και εσείς είστε ένας από αυτούς.

• Πείτε της πόσο καλή δουλειά κάνει. Επειδή αυτό είναι αλήθεια. Και λέγοντας της έτσι, κάνετε και εσείς επίσης πολύ καλή δουλειά.

Τελικά, είναι πράγματι εύκολο να είστε η καλύτερη γιαγιά του κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και όχι κριτική.