Συμβουλές προστασίας από τον ήλιο για εγκύους

Συμβουλές προστασίας από τον ήλιο για εγκύους

Τώρα που είστε έγκυος, έχετε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για προστασία από τον ήλιο. Ασφαλώς προσέχατε πριν μείνετε έγκυος, τώρα όμως είναι πιο σημαντικό. Το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις ακτίνες στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε τη χαρά του καλοκαιριού. «Κουβαλήστε» τις συμβουλές αυτές, μαζί με ένα μπουκάλι αντηλιακό, για να έχετε ένα όμορφο και υγιές δέρμα, και τώρα και τα επόμενα χρόνια.

Καταλάβετε ότι τώρα, είστε ευάλωτη.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα κύτταρα τα μελανοκύτταρα πολλαπλασιάζονται, κάνοντας το δέρμα σας πιο επιρρεπές στον αποχρωματισμό όταν είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες UV.

Επίσης, η εγκυμοσύνη αλλάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο μπορεί να σας βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος, αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στον ήλιο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το προστατεύσετε με μία κρέμα με SPF. Βεβαιωθείτε ότι βάζετε αντιηλιακό κάθε τρεις ώρες (πιο συχνά αν ιδρώνετε) και μετά, κολυμπήσετε άφοβα.

Επιλέξτε ένα «έξυπνο» αντιηλιακό

Διαλέξτε έναν τύπο που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB με δείκτη SPF 30 ή υψηλότερο. Στην εξαιρετικά ευαίσθητη κατάσταση που βρίσκεστε, αποφύγετε τα χημικά προϊόντα και προτιμήστε τα φυσικά (η ετικέτα να αναφέρει το οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου ως κύρια συστατικά). Αυτά «κάθονται» στο δέρμα και δεν απορροφούνται από αυτό.

Κρύψτε την κοιλιά σας.

Μπορεί οι διάσημες έγκυες να κυκλοφορούν με τα μικροσκοπικά μπικίνι τους στην παραλία, αλλά ένα ολόσωμο μαγιό είναι μία έξυπνη και σωστή λύση. Η κοιλιά σας δέχεται τις ακτίνες από όλες τις πλευρές, έτσι είναι πιο ευάλωτη στο έγκαυμα. Δεν θα θέλατε αυτή η κάθετη σκούρα γραμμή να γίνει ακόμη πιο μαύρη! Καλύψτε την λοιπόν.

Αγοράστε τα σωστά αξεσουάρ

Φτηνά ή ακριβά, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα. Εκτός από το αντιηλιακό σας, κάντε ένα δώρο στο πρόσωπό σας αγοράζοντας ένα ζευγάρι γυαλιά με 100 τοις εκατό προστασία UV και ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, και μην ξεχνάτε να τα φοράτε όσο είστε έξω στον ήλιο.

Ρούχα που προστατεύουν από τον ήλιο

Φροντίστε τα ρούχα εγκυμοσύνης να σας είναι άνετα, λεπτά, από σωστό ύφασμα, όχι συνθετικά και βέβαια όχι σκούρα χρώματα. Ένα φαρδύ πουκάμισο και ένα άνετο παντελόνι, σε ανοικτούς χρωματισμούς, θα προστατεύσουν όλο το σώμα σας χαρίζοντας σας συγχρόνως δροσιά και άνεση.

Το καλοκαίρι είναι μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Χαρείτε την με την καρδιά σας. Προσοχή μόνο χρειάζεται ιδίως τώρα που περιμένετε το μωράκι σας.