Ταξιδεύοντας με το μικρό σας στις διακοπές

Ταξιδεύοντας με το μικρό σας στις διακοπές

Η σκέψη και μόνο να έχετε το νου σας στο αεικίνητο παιδάκι σας, στο αεροδρόμιο ή σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, διώχνει χωρίς αμφιβολία κάθε σκέψη ταξιδιού από το μυαλό σας.

Όμως από την άλλη πλευρά το παιδί μπορεί να απολαύσει ένα ταξίδι και να μάθει πολλά πράγματα από την εμπειρία αυτή. Έτσι αξίζει τον κόπο να το επιχειρήσετε.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να βγείτε στο δρόμο την εορταστική αυτή περίοδο, έχετε στο νου σας:

Ακόμη και το πιο κοινωνικό παιδί, μπορεί να αισθανθεί κάποια ανησυχία σε καινούργιο περιβάλλον. Για να το βοηθήσετε, προσέξτε να είστε συνέχεια μαζί ενώ περιμένετε για παράδειγμα την πτήση σας, και ιδίως όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας,  παιχνίδια και μία κουβέρτα του από το σπίτι για να το κάνετε να αισθάνεται όσο πιο ασφαλή γίνεται.   

Στο δρόμο μπορεί να απασχοληθεί με μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια, ζωάκια που αγαπά ή κούκλες για το κοριτσάκι σας, παραμύθια και ότι άλλο σκεφτείτε. Μπορείτε να τα τυλίξετε και να τα δίνετε στη διάρκεια του ταξιδιού για να μην βαρεθεί.

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, προγραμματίστε να κάνετε κάποιες στάσεις για να μπορεί να τρέξει και να ξεμουδιάσει. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, δώστε του την ευκαιρία να παίξει και να τρέξει πριν επιβιβαστείτε.

Οι ημέρες των γιορτών σημαίνουν περισσότερα αυτοκίνητα στο δρόμο όπως και μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχημάτων. Προσέξτε να είναι καθισμένο με ασφάλεια στο δικό του κάθισμα στο αυτοκίνητό σας. Οι στατιστικές λένε ότι ένα μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών δεν κάθονται με ασφάλεια στο αυτοκίνητο των γονέων τους.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι, ότι χρησιμοποιούν οι γονείς λάθος κάθισμα ανάλογα με την ηλικία και το μέγεθος του παιδιού, δεν το τοποθετούν σωστά και σίγουρα στο αυτοκίνητο έτσι δεν υπάρχει προστασία και ασφάλεια για το παιδάκι.

Αν και δεν είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε ένα κάθισμα για το αεροπλάνο για το παιδί όταν είναι κάτω από δύο ετών, είναι μία πολύ καλή ιδέα. Για να κρατηθεί το παιδί ασφαλές κατά την απογείωση, την προσγείωση καθώς και σε περίπτωση αναταράξεων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνιστά για τα μικρά κάτω των 4 ετών να κάθονται στο δικό τους ειδικό κάθισμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Θυμηθείτε, οι κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα στην περίοδο των διακοπών  σας. Ίσως να πρέπει να μείνετε στο ξενοδοχείο μία ή δύο μέρες παραπάνω.

Έχετε μαζί σας, πάνες, ρούχα, σνακ και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε σε μία τέτοια καθυστέρηση.

Έτσι με την σωστή προετοιμασία θα  επιστρέψετε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι στο σπίτι.