Βελτιώστε την στάση σας, μειώστε τον πόνο.

Βελτιώστε την στάση σας, μειώστε τον πόνο.

Η εγκυμοσύνη αλλάζει πολύ το σώμα της γυναίκας. Γι' αυτό και αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει ο πόνος την πλάτη, την μέση και το κεφάλι. Όλα αυτά ξεκινάνε από την κακή στάση του σώματος.

 

Όταν στέκεστε όμως σωστά, οι αρθρώσεις, οι μυς και τα όργανα λειτουργούν χωρίς πόνο. Δείτε ένα οδηγό της σωστής στάσης, από το κεφάλι έως τα πόδια σας.

Κεφάλι

Κρατήστε το κεφάλι σε ευθεία γραμμή με την καρδιά σας. Κάθε χιλιοστό που το κεφάλι σας γέρνει προς τα εμπρός, προσθέτετε 10 κιλά «άγχους» στο επάνω μέρος της πλάτης, δηλώνει η Jill Miller, ειδική σε θέματα φυσικής κατάστασης στο Λος Άντζελες.

Ώμοι

Προσπαθήστε να είναι ακριβώς στα πλάγια του σώματος, μην τους αφήνετε να στρογγυλεύουν προς τα εμπρός, είναι ένα κοινό πρόβλημα, ή να πέφτουν προς τα πίσω.

Πλευρά

Πριν την εγκυμοσύνη, τα πλευρά σας ήταν ακριβώς επάνω από τη λεκάνη σας. Καθώς το μωρό μεγαλώνει, τα πλευρά ωθούνται προς τα εμπρός και σχηματίζουν αψίδα για να ευθυγραμμιστούν, καθώς το πάνω μέρος της πλάτης κλίνει προς τα πίσω. Χρησιμοποιείστε τους άνω κοιλιακούς για να τραβήξτε μέσα τα μπροστινά πλευρά. Κρατήστε το επάνω μέρος της πλάτης όρθιο έτσι ώστε το κάτω μέρος των πλευρών να «κοιτάζει» ευθεία προς τα κάτω.

Λεκάνη

Σφίξτε τους γλουτούς για την καλή στήριξη της πυέλου. Η σύσπαση αυτή των γλουτών, σας θυμίζει να μην σπρώχνετε τον ένα γοφό στο πλάι και τονώνει το πυελικό έδαφος.

Πόδια

Τοποθετήστε τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών, με τα δάκτυλα καθαρά εμπρός, μην τα ανοίγετε σαν πάπια. Τα πόδια, τα γόνατα, οι γοφοί και η σπονδυλική στήλη, όλα θα εργαστούν ομαλά και αρμονικά.