12 τρόποι για να γίνεις καλύτερη μαμά

Μετά από δυο παιδιά και ατελείωτες συζητήσεις με μαμάδες φίλες μου και με μαμάδες που έρχονται στο γραφείο μου έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τέλεια μαμά δεν υπάρχει. Νομίζω το ξέρεις κι εσύ.

γράφει η Αναστασία Φωκά

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς οι μαμάδες είναι να μην αναζητάμε την τελειότητα αλλά να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα παιδιά μας, να κατανοούμε τις ανάγκες τους, να τα ακούμε προσεκτικά, να τα αγαπάμε πολύ.

Έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω άγχος, αγχώνω τα παιδιά, ξέρεις αυτό το “ λίγο πιο γρήγορα δεν θα προλάβουμε”, που ακούγεται τόσο αθώο, τα γεμίζει με άγχος και συχνά αντιδρούν. Ή αυτό το “ περίμενε λίγο “ όταν θέλουν να ρωτήσουν κάτι τα κάνει να νιώθουν ότι δεν είναι προτεραιότητά μας εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο νιώθουν και όταν παίζουμε μαζί τους και ξαφνικά πιάνουμε το κινητό μας για να στείλουμε ένα μήνυμα.

Εμείς οι μαμάδες δεν χρειάζεται να αναζητάμε την τελειότητα, μπορούμε να κάνουμε μικρά απλά πράγματα όμως για να είμαστε καλύτερες μαμάδες και να είμαστε κοντά στα παιδιά μας.

 1. Δώσε τους σημασία, άκουσε τα, απάντησε στις ερωτήσεις τους.
 2. Πέρνα όμορφα μαζί τους, γελάστε μαζί.
 3. Αγκαλιασέ τα, πες τους “ σ ΄ αγαπώ”.
 4. Συζήτα μαζί τους, άκου τι τα απασχολεί.
 5. Μην περιμένεις να είναι τέλεια.
 6. Μάθε τα να βοηθούν του άλλους.
 7. Κάνε τους ένα χατίρι παραπάνω.
 8. Μην τα αγχώνεις, άφησε τα να είναι παιδιά.
 9. Παίξε, τραγούδησε, χόρεψε μαζί τους.
 10. Διάβασε τους πριν κοιμηθούν.
 11. Επικεντρώσου στα καλά τους χαρακτηριστικά.
 12. Ρώτησε τα πώς νιώθουν.

Αναστασία Φωκά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας - anastasiasworld.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την αγαπημένη μας Αναστασία, εδώ