7 μυστικά των ισορροπημένων μαμάδων

γράφει η Αναστασία Φωκά.

Χαρούμενη μαμά είναι η ισορροπημένη μαμά! 

Εντάξει, δεν θα το αρνηθώ, ο ρόλος της μαμάς είναι ο πρωταγωνιστικός μου ρόλος. Ναι, μπορεί να δουλεύω και να περνάω αρκετές ώρες στο  γραφείο, όμως ότι κι αν κάνω είναι προσαρμοσμένο όσο καλύτερα γίνεται στο πρόγραμμα των παιδιών.

Να φροντίσω για το φαγητό τους πριν φύγω για τη δουλειά, να προσπαθήσω να μη βάλω ραντεβού στο σχόλασμα, για να πάω εγώ να τα πάρω (αυτό δεν βγαίνει πάντα), να τελειώσω όσο νωρίτερα γίνεται για να τα δω πριν κοιμηθούν.

Να είμαι εκεί την ώρα που διαβάζει ο Ερμής όσο πιο συχνά μπορώ, να πάω να τον δω σε μια προπόνηση όταν έχω κενό, να πάω την Ίριδα στο πάρκο. Πολλά πράγματα να μπουν σε τάξη, όσο γράφω τόσα περισσότερα θυμάμαι. 

Όμως από το πρόγραμμα μου προσπαθώ να μη λείπει και ο χρόνος που χρειάζομαι για μένα, για να πάω γυμναστήριο, να δω τις φίλες μου, να βγω μια βόλτα χωρίς τα παιδιά. Ο ρόλος της μαμάς είναι ένας υπέροχος αλλά και πολύ απαιτητικός ρόλος, έχει πολλά χαμόγελα αλλά χρειάζεται και υπομονή.  Χαρούμενη μαμά είναι η ισορροπημένη μαμά.

7 μυστικά των  ισορροπημένων μαμάδων:

  • Ξέρουν ότι δεν είναι τέλειες και δεν τις πειράζει καθόλου.
  • Είναι χαρούμενες με τη ζωή τους.
  • Μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι ανεξάρτητα.
  • Δεν προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα.
  • Συναντούν τις φίλες τους.
  • Ξέρουν πότε χρειάζονται ένα διάλειμμα και το κάνουν.
  • Δεν τα κάνουν όλα μόνες τους.

Αναστασία Φωκά
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας - anastasiasworld.gr