Άδεια μητρότητας! 5 εκπληκτικά γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά!

Ένα παιδί στην οικογένεια αλλάζει τα πάντα! Η παραμονή στο σπίτι για να φροντίζετε τα παιδιά δεν είναι καθόλου λιγότερη ή πιο εύκολη από την εργασία στο γραφείο, αντίθετα, μερικές φορές είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Για όλους λοιπόν τους μελλοντικούς και τωρινούς γονείς, δείτε από το Bright Side πως αισθάνεται μία γυναίκα στην διάρκεια της άδειας μητρότητας και πως περνά τις ημέρες της.

Καθημερινή ρουτίνα.

Τι σκέφτεται ο σύζυγος:

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:

Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί απλά να περιγραφεί ως άδεια μητρότητας. Ταΐστε, πλύνετε, αλλάξτε πάνα, τρίψτε του την πλατούλα, ταΐστε, αλλάξτε πάνα, βάλτε και άλλο πλυντήριο (τα μωρά λερώνουν τα πάντα), παίξτε με την κουδουνίστρα, πλύντε πάλι, ταΐστε, πηγαίνετε βόλτα….Σε τέτοιες περιστάσεις το να πάτε στον παιδίατρο για ένα έλεγχο ρουτίνας είναι ήδη κάτι πέρα από το συνηθισμένο!!

Δεν υπάρχει πρόγραμμα.

Τι σκέφτεται ο σύζυγος:

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:

Φαίνεται ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι πιο βολικό για την μητέρα και το μωρό της από το να τηρεί και να ακολουθεί ένα πρόγραμμα. Και οι παιδίατροι λένε το ίδιο. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα ακολουθεί τις δικές της προσαρμογές σε όλα τα προγράμματα! Είναι ώρα για ύπνο; Το μωρό κλαίει και αρνείται να κοιμηθεί. Δεν θέλει να φάει. Δεν θέλει να είναι στο καρότσι του στη διάρκεια της βόλτας και κλαίει γοερά. Η μαμά μπορεί μόνο να δεχτεί και να προσαρμοστεί στις διαφορετικές μεταπτώσεις της διάθεσης του αφεντικού!!

Δραστηριότητα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τι σκέφτεται ο σύζυγος.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστο από το συναίσθημα όταν προσπαθήσετε κάτι πάρα πολύ, να επιτύχετε τον επιθυμητό σας στόχο; Δυστυχώς, μία μητέρα στην διάρκεια της άδειας μητρότητας μπορεί μόνο να ονειρεύεται καλά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δουλεύει προς όφελος της οικογένειας, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ορατό! Μόλις έβαλε μία τάξη στο σαλόνι, όλα τα παιχνίδια σκορπίστηκαν πάλι στο πάτωμα. Έβαλε πλυντήριο το πρωί; Το βράδυ, το καλάθι είναι γεμάτο με λεκιασμένα ρούχα!

Έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Τι σκέφτεται ο σύζυγος.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Η μητρότητα επηρεάζει την καριέρα, τον κοινωνικό κύκλο και το σώμα. Συχνά αυτό είναι προσωρινό, αλλά στην περίοδο της άδειας μητρότητας μπορεί η γυναίκα να μην το ξέρει σίγουρα αυτό. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία της; Πότε; Θα καταφέρει να έχει πάλι την παλιά καλή σιλουέτα της; Θα ενδιαφέρεται για τις ανύπαντρες φίλες της, τώρα που ξέρει τόσα περισσότερα  πράγματα για τους κολικούς και τον θηλασμό, παρά για μόδα και κινηματογράφο; Τέτοιες σκέψεις είναι πάντα στο μυαλό της και φυσικά δεν δυναμώνουν την αυτοπεποίθησή της.

Ανιδιοτελής αγάπη.

Τι σκέφτεται ο σύζυγος.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Η κούραση, η βαρετή ρουτίνα, και όλες οι αμφιβολίες, μαγικά εξαφανίζονται όταν το μωρό χαμογελάσει για πρώτη φορά και πει «Μαμά» ή «σ’αγαπώ»!  Χαλάλι όλες οι δυσκολίες! Είναι καιρός να έχουμε …μία ακόμη άδεια μητρότητας!!