Αστρολογία για παιδιά

παιδί αστρολογία για παιδιάΠιστεύουμε ή όχι στα άστρα, θεωρούμε ανοησίες το ωροσκόπιο, όμως ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά, μονολογούμε πως είναι δυνατόν τα άστρα να επηρεάζουν την ζωή μας. Σκέψεις και αμφιβολίες από τα πολύ - πολύ παλιά χρόνια! Όμως κανένας γονιός δεν μπορεί να κρύψει ένα χαμόγελο ευχαρίστησης αν το ωροσκόπιο του μωρού του είναι αισιόδοξο και την κρυφή ανησυχία του αν κάποια πρόβλεψη είναι κάπως στενόχωρη!
Όμως μην ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά. Εμείς ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως τον χαρακτήρα  του παιδιού. Άλλωστε, ευτυχώς είμαστε πλασμένοι ώστε κανείς να μην μπορεί να προβλέψει το μέλλον!

 Κριός

Αν το μωρό σας αγόρι ή κορίτσι γεννηθεί πρόωρα, μην εκπλαγείτε. Τα Κριαράκια είναι ανυπόμονα!
Έχουν μία παθιασμένη, δημιουργική και ανήσυχη φύση. Φαίνεται να έχουν περισσότερη ενέργεια από τα άλλα παιδιά και είναι αφοπλιστικά ειλικρινή. Μερικές φορές ξεφεύγουν από τα όρια επειδή είναι παρορμητικά και εκφράζουν αυτό που θέλουν χωρίς να το σκεφτούν. Οι γονείς που έχουν Κριαράκια, γνωρίζουν βέβαια τις εκρήξεις του θυμού τους. Όμως δεν κρατούν ποτέ κακία. Μόλις ξεσπάσουν, φεύγει ο θυμός.
Επειδή αρχίζουν κάτι με πολύ όρεξη, αλλά δυσκολεύονται να το ακολουθήσουν, χρειάζεται από τους γονείς, υπομονή και σωστή καθοδήγηση για να ακολουθήσουν μέχρι τέλους αυτό που θέλουν. Επίσης κάθε είδους δραστηριότητα είναι εξαιρετική διέξοδος για την ενέργειά τους. Αλλά θέλει προσοχή, γιατί στην αιώνια βιασύνη τους τείνουν να είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Ταύρος

Τα Ταυράκια μας, αγαπούν την άνεση και όχι την ταχύτητα. Είναι το αλάτι της Γης! Ακόμη και τα βρέφη είναι γλυκά, αφοσιωμένα και στοργικά. Επίσης έχουν δυνατή προσωπικότητα.
Τους αρέσει η φύση, αγαπούν να έχουν ένα μικρό κήπο, φυτά εσωτερικού χώρου και ένα ζωάκι στο σπίτι. Είναι επιμελή στα καθήκοντά τους.
Τους αρέσει να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους, την γεύση, την μυρωδιά και τον ήχο. Τους αρέσει το φαγητό, αλλά σύντομα θα διαλέξουν με πολύ πείσμα τι τους αρέσει να τρώνε και αρνούνται να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα.
Τα Ταυράκια έχουν από μικρά την αίσθηση του χρήματος. Θέλουν ασφάλεια και αγκαλιά. Πολλές φορές χρησιμοποιούν μία μόνο κουβερτούλα με την οποία αισθάνονται σιγουριά.
Δεν βιάζονται. Μην τα υποχρεώνεται να έχουν πολλές δραστηριότητες σε μία μέρα. Απλά δεν πρόκειται να γίνει.

Δίδυμοι

Γρήγορο και ευέλικτο μυαλό!
Τα Διδυμάκια θα σας κοιτάζουν με γελαστά, φωτεινά μάτια και μην εκπλαγείτε αν αρχίσουν να μιλούν νωρίς. Τα παιδάκια Δίδυμοι, είναι γοητευτικά, κοινωνικά και επικοινωνιακά. Είναι επίσης περίεργα και τους αρέσει να ασχολούνται με τον κόσμο γύρω τους. Η διάθεσή τους αλλάζει πολύ γρήγορα, τους αρέσουν τα καινούργια πράγματα και βαριούνται εύκολα.
Όμως προσαρμόζονται εύκολα και σαν γονείς μπορείτε να τα βοηθήσετε να επικεντρωθούν και να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη δραστηριότητα. Είναι πολύ ικανά στην ανάγνωση, γραφή, συζήτηση και σε οτιδήποτε απαιτεί επιδεξιότητα, όπως το πιάνο. Έχουν επίσης πολλού φίλους και πολύ συχνά είναι το κέντρο της παρέας!

Καρκίνος

Μία ευαίσθητη ψυχή!
Τα Καρκινάκια αγαπούν το σπίτι τους, την οικογένεια, τα κατοικίδια ζωάκια, τους γνωστούς τους ήχους και τις μυρωδιές. Αν ο τρόπος της ζωής της οικογένειας σας είναι περιπετειώδεις δώστε στο μικρό σας κάτι να έχει σαν «άγκυρα» ασφαλείας, όπως μία κουβερτούλα ή το αγαπημένο του κουκλάκι ή ζωάκι.
Οι παραδόσεις και η ρουτίνα στην καθημερινή τους ζωή, είναι σημαντικά για τα Καρκινάκια. Γι’ αυτό προσπαθήστε να τρώτε τακτικά όλοι μαζί και ακολουθείστε μία ρουτίνα στην ημέρα τους, όπως μπάνιο και διαδικασία ύπνου.
Μην εκπλαγείτε αν σας φέρνουν στο σπίτι κάθε αδέσποτο ζώο που συναντούν. Αγαπούν πολύ να φροντίζουν και να περιποιούνται ένα ζωάκι ή ένα φυτό.
Τέλος, θέλουν την δική τους ήσυχη, ιδιωτική γωνίτσα. Είναι συναισθηματικά ευάλωτα. Αν καταλάβουν ότι απειλούνται, θα κλειστούν στο καβούκι τους, μέχρι να αισθανθούν ότι όλα είναι πάλι καλά. Αφήστε τα ήσυχα. Και απλά προσπαθήστε να τα ενθαρρύνετε να εξωτερικεύουν να συναισθήματά τους.

Λεονταράκια

Ζεστασιά, πίστη και γενναιοδωρία είναι μερικά μόνο από τα πολλά καλά χαρακτηριστικά του παιδιού σας. Τα Λεονταράκια είναι στοργικά και ενθουσιώδη.
Ευαίσθητα και υπερήφανα εξωτερικά δείχνουν πολύ δυνατά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευάλωτα και συναισθηματικά. Μία σκληρή λέξη μπορεί να τα πληγώσει. Βασική ανάγκη τους είναι να εξασφαλίσουν την εκτίμηση των γονέων και των φίλων τους.
Επειδή η κριτική μπορεί να τραυματίσει την ψυχή τους, τους αρέσει η φιλοφρόνηση και η αναγνώριση των επιτευγμάτων τους.
Προσπαθήστε να ανταμείψετε το παιδί σας για τις καλές του ιδιότητες όπως την βαθιά αίσθηση της πίστης και της ηθικής.

Παρθένος

Σε αναζήτηση της τελειότητας
Πρακτικότητα και ευσυνείδητη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιδιού σας. Μπορεί να βρείτε το παιδάκι σας να οργανώνει τα παιχνίδια του ή να φυλάει το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει κάτι που επιθυμεί.
Είναι συγκρατημένα παιδάκια και όχι επιπόλαια. Μετρούν τα υπέρ και τα κατά μίας κατάστασης και μετά προχωρούν σε αυτό που τους φαίνεται πιο λογικό. Έχουν υψηλά πρότυπα και είναι προσεκτικά. Εκτιμούν την τάξη και θέλουν να εξυπηρετήσουν την οικογένειά τους και αργότερα και τους άλλους.
Σαν γονείς είναι καλό, να προσπαθήστε να μετριάσετε τις προσδοκίες του για τελειότητα και τονώστε την αυτοπεποίθησή του. Βοηθήστε το να χαλαρώσει και να απολαμβάνει τις απλές χαρές της ζωής.

Ζυγός

Όποτε υπάρχει κάποια διαμάχη στο σπίτι, ο Ζυγός γιος ή η κόρη σας, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την ειρήνη. Δεν θέλουν φασαρία και εντάσεις στην οικογένεια τους.
Η αρμονία αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των παιδιών αυτών και θα κάνουν ότι μπορούν για να την εξασφαλίσουν. Έτσι είναι στοργικά με τους γονείς, τα αδέλφια τους και τους φίλους.
Είναι συχνά αναποφάσιστα, γιατί ανησυχούν μήπως προσβάλουν τον άλλον και δυσκολεύονται να πουν την γνώμη τους δυναμικά.
Η έμφυτη κοινωνικότητά τους και η ισχυρή αίσθηση δικαιοσύνης καθιστούν τα παιδιά αυτά πολύτιμους φίλους.
Είναι φυσικοί διαπραγματευτές, διαπρέπουν στην προσέγγιση των λαών, επιζητούν συμβιβασμό και όχι σύγκρουση.
Σαν γονείς πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν ότι και οι διαφωνίες είναι μέσα στη ζωή.

Σκορπιός

Κρυφός και μυστηριώδης
Η παροιμία «τα ήσυχα νερά είναι πολύ βαθιά» περιγράφουν τέλεια τους μικρούς Σκορπιούς. Κάτω από την ήρεμη επιφάνεια πάντα κάτι γίνεται. Σαν γονείς μπορεί ποτέ να μην τα μάθετε όλα, γιατί τα παιδιά αυτά σπάνια αποκαλύπτουν τα πάντα.
Έχουν ισχυρή γνώμη, πάθος και ένταση και αισθάνονται την ανάγκη να είναι πάντα ασφαλή. Έτσι θέλουν να ελέγχουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Μπορεί το παιδί να φαίνεται εκ περιτροπής, στοργικό, απόμακρο, αφοσιωμένο. Τα παιδιά έχουν τέτοια ποικιλία συναισθημάτων που σαν γονείς καταλαβαίνετε ότι εκφράζει μόνο τα εξωτερικά συναισθήματα του και θα το καταλάβατε καλύτερα μόνον αν θέλει το ίδιο.
Είναι πολύ εύκολο για τα παιδιά αυτά να παρασυρθούν σε μία βασανιστική, εκδικητική και εξουσιαστική συμπεριφορά, έτσι είναι καλό να τους διδάξετε τη σημασία της συγχώρεσης καθώς και την ισορροπία στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους.

Τοξότης

Καρδιά για περιπέτεια
Ο Τοξότης (γιος ή κόρη) είναι γεννημένος για περιπέτεια. Η ζωή είναι μία εμπειρία, θέλουν να μάθουν τα πάντα για τον κόσμο.
Εάν το μωρό σας, μπλεχτεί σε κάθε είδους πρόβλημα πριν ακόμη περπατήσει, μην εκπλαγείτε. Θέλει να εξερευνήσει τα πάντα έξω από τα όρια που έθεσαν οι γονείς.
Μάθηση και κατανόηση είναι βασικές ανάγκες του. Οικογενειακές διακοπές, πεζοπορία, ζωή στο ύπαιθρο είναι από τις πιο αγαπημένες του ασχολίες.
Το παιδί Τοξότης, είναι φυσικός αθλητής και χρειάζεται κάθε δυνατή δραστηριότητα για να εκτονωθεί. Αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το κολύμπι θα του κάνουν πολύ καλό.
Δώστε του βιβλία, DVD με ντοκιμαντέρ, επισκεφτείτε μαζί του ζωολογικούς κήπους, μουσεία, γκαλερί τέχνης όσο το δυνατόν συχνότερα. Το έχει ανάγκη.
Και τέλος, τα παιδία Τοξότης, είναι φωτεινά, πληθωρικά, αισιόδοξα και έχουν πάντα ένα μεγάλο αριθμό φίλων. Μην περιμένετε το πάρτι γενεθλίων του να είναι ήσυχο και με λίγους φίλους. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αγαπούν να είναι γύρω από αυτό το παιδί.

Αιγόκερως

Έτοιμα για την επιτυχία
Το μικρό Αιγοκεράκι δεν ασχολείται με μικρά επιπόλαια πράγματα. Από νεαρή ηλικία ξέρουν τι θέλουν και εργάζονται πολύ σκληρά για να έχουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουν. Πιθανότατα γνωρίζουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και αν αργούν να αναπτύξουν ή να επιλέξουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μην ανησυχείτε. Θα βελτιωθούν με την ηλικία.
Τα παιδάκια Αιγόκερως, σχεδιάζουν τα πάντα. Η επιτυχία και η έγκριση είναι μεταξύ των πρωταρχικών αναγκών τους. Θέλουν όλοι να δουν, πόσο έξυπνα, αποτελεσματικά και εργατικά είναι. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να το ανταμείβεται συχνά.
Δίνοντάς του ένα μικρό χρηματικό ποσό με μία αύξηση στα γενέθλια του, το βοηθάτε να καταλάβει την αξία του χρήματος. Πολύ πιθανόν να φυλάξει όλα αυτά τα χρήματα για να αγοράσει κάτι που θέλει πολύ.
Έχοντας μία φυσική αίσθηση ευθύνης, θα φέρεται θαυμάσια στο μικρότερο αδελφάκι του. Προσπαθήστε να του μάθετε τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο για τους μικρούς Αιγόκερους να υιοθετήσουν ένα άκαμπτο τρόπο ζωής.

Υδροχόος

Ένας διαφορετικός «τυμπανιστής»
Ο Υδροχόος βαδίζει πάντα στον δικό του ρυθμό. Θα σας εκπλήξει κατ’ επανάληψη με την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του.
Είναι κοινωνικά παιδιά και έχουν πολλούς φίλους. Έλκονται από νέες εμπειρίες. Τους αρέσει να δοκιμάζουν ασυνήθιστα φαγητά και θα μπορούσαν να περάσουν ώρες στο δωμάτιό τους για να ανακαλύψουν κάτι τεχνικό, λειτουργικό και γενικά απίστευτο!
Θέλουν ελευθερία και αυτονομία. Εάν δεν μπορούν να εκφραστούν όπως θέλουν, μπορεί να επαναστατήσουν ή να πεισμώσουν.
Δώστε του βιβλία και ότι άλλο θέλει για να αναπτύξει την μοναδική δημιουργικότητα του. Είναι έξυπνα παιδιά. Μπορεί να σας εκπλήξουν με τα ενδιαφέροντά τους και τις επιλογές τους. Προσπαθήστε να είστε ανοικτοί στον τρόπο που το μυαλό τους λειτουργεί. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι είναι εξαιρετικό στον δικό του τομέα. Το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά αυτά είναι χρόνο για να βρουν τον καλύτερο τρόπο να εκφράσουν τη λάμψη τους.

Ιχθείς

Ονειροπόλος
Μία βαθιά δημιουργική φαντασία πλουτίζει την εμπειρία της ζωής του παιδιού. Ίσως το βλέπετε να κοιτάζει το άπειρο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μία αφθονία σκέψεων και συναισθημάτων μέσα στο κεφαλάκι του.
Τα παιδιά Ιχθείς, είναι απίστευτα τρυφερά και συμπονετικά και χρειάζονται επιπλέον αγάπη από τους γονείς τους. Πιθανότατα θέλουν πολλά φιλιά και αγκαλιές όπως μεγαλώνουν.
Εμπιστεύονται περισσότερο το ένστικτο τους παρά τη λογική και ενδιαφέρονται περισσότερο για τα όνειρα τους παρά για την πραγματική ζωή. Σαν γονείς πρέπει να τα βοηθήσετε να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Μπορεί να έχουν μεγάλα σχέδια και οράματα για την ζωή τους, όμως είναι πολύ πιθανό να αποτύχουν στην σκληρή πραγματικότητα.
Τα παιδιά Ιχθείς, είναι πολύ συναισθηματικά και ευαίσθητα. Σαν γονείς πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να τα προστατεύετε, από τους ανθρώπους που θα επωφεληθούν από την αφέλεια και την καλή τους καρδιά.