Εικόνα klairi-seiradaki

Ανάμεσα σε δύο οικογένειες

Το βλέμμα μου κολλημένο στο γαλαζόλευκο κενό. Οι σκέψεις πολλές. Δυο δίδυμα. Τέσσερις γονείς. Μια γιαγιά κι ένας παππούς ως κηδεμόνες. Μια μάνα στο εξωτερικό για αποτοξίνωση. Η κοινωνία μικρή…

Ο αυτισμός είναι ταλέντο

 

Ως συνέχεια των προηγούμενων άρθρων που έχω παρουσιάσει στο blog σκέφτηκα ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως μια αναπτυξιακή διαταραχή, όπως ο αυτισμός έχει και θετικές επιρροές στην ζωή του ατόμου και των κοντινών του ανθρώπων.

Αυτισμός και Λογοθεραπεία

Το πρόγραμμα παρέμβασης για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, εκτός των άλλων ειδικοτήτων όπως ο παιδοψυχολόγος, ο νευρολόγος, ειδικός εκπαιδευτής κτλ απαιτεί και την ενεργή συμμετοχή λογοθεραπευτή.

Αυτισμός: Ορισμός – Πρόωρες ενδείξεις

Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα έχει εστιάσει την προσοχή της στις αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα στον αυτισμό.

Εικόνα klairi-seiradaki

Σωματική επαφή: Μια διαφορετική γλώσσα αγάπης

Για πολλά παιδιά, η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης είναι η σωματική επαφή. Πλημμυρίζουν από ζεστά συναισθήματα και είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους τα αγαπούν, μόνο και μόνο επειδή τα γεμίζουν με αγκαλιές και φιλιά.

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Εικόνα klairi-seiradaki

Η επικίνδυνη μητέρα

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Είναι από αυτές τις στιγμές, που μέσα στα προβλήματα που σου περιγράφουν καθημερινά, ακούς κάτι και σε συγκλονίζει. Κάτι που σε αγγίζει βαθιά και νιώθεις ευγνώμων που ασκείς το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Εγγραφή στο RSS - για το παιδί