Δημιουργικός χρόνος με την baby sitter.

baby sitter sΠώς να βοηθήσετε την baby sitter, να περάσει όμορφα με ασφάλεια και δημιουργικά τον χρόνο της με το μικρό σας, για να απολαύσετε και σεις την έξοδο σας χωρίς ανησυχία! Δεν είναι ίσως εύκολο για την baby sitter, να περάσει την καθορισμένη ώρα, έως ότου επιστρέψετε στο σπίτι, δημιουργικά και με ασφάλεια με το παιδάκι σας.

Ελάτε να δούμε μαζί πως μπορείτε να την βοηθήσετε:

1. Κρύψτε, αρκετά παιχνίδια σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Μόλις εκείνη έρθει, μπορούν μαζί με το μικρό σας να αρχίσουν ένα όμορφο «κυνήγι θησαυρού», ανακαλύπτοντας όλα τα κρυμμένα αντικείμενα. Έτσι, θα μπορέσετε να φύγετε πιο εύκολα και σεις!

2. Βγάλτε έξω παλιά περιοδικά, κόλα, ψαλίδι ασφαλείας για παιδιά, μαρκαδόρους, φακέλους, χαρτί και δώστε τους μία λίστα με τα γενέθλια φίλων ή και συγγενών. Ζητήστε τους να φτιάξουν κάρτες για όλους!

3. Μαζέψτε κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και όποιο μεγάλο χάρτινο κιβώτιο έχετε στο σπίτι. Γιατί αυτό; Για να κατασκευάσουν ένα σπιτάκι ή φρούριο!

4. Ενθαρρύνετε τους να κάνουν ένα μικρό πάρτι ή πικ νικ με πραγματικές λιχουδιές αν είναι δυνατόν. Θα απλώσουν και μια κουβέρτα στο πάτωμα και μπορούν να έχουν καλεσμένους μερικούς αγαπημένους φίλους, κούκλες, ζωάκια κλπ.

5. Εάν ο καιρός είναι βροχερός, ή δεν θέλετε να βγουν από το σπίτι, επιτρέψτε τους να συγκεντρώσουν μέσα (μόλις εσείς φύγετε!) υπαίθρια παιχνίδια που το παιδί σας αγαπά. Όπως μπάλα, ποδήλατο, πατίνι, αυτοκινητάκι κλπ. Έτσι θα χρησιμοποιήσουν για λίγο το σπίτι σαν άδειο γκαράζ!

Ασφαλώς θα χρειαστείτε λίγη ώρα να τακτοποιήσετε πάλι το σπίτι σας αλλά αξίζει τον κόπο για να περάσετε όμορφα και χωρίς άγχος. Μην ξεχνάτε ότι και το μικρό σας θα σας αφήνει να βγαίνετε χωρίς γκρίνια, όταν ξέρει ότι θα περάσει και αυτό καλά με την baby sitter.