Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς κόστος, αυτό το καλοκαίρι.

Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς κόστος, αυτό το καλοκαίρι.

Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη για πολλές οικογένειες. Οι υποχρεώσεις πολλές και αναγκαστικά τα έξοδα για διακοπές πάρα πολύ περιορισμένα ή και τελείως εκτός προϋπολογισμού!

Όμως υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σαν οικογένεια το καλοκαίρι αυτό, χωρίς  κόστος.

Δείτε λοιπόν πως αντιμετώπισε ένας φίλος μπαμπάς τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του:

«Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρουν στις οικογένειες την ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις μαζί. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι σφιχτός, στην πραγματικότητα, ακόμη και αν δεν είναι, δείτε πιο κάτω μία λίστα με 5 δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί αυτό το καλοκαίρι:

  1. Ταξίδι με ένα μόνο ντεπόζιτο βενζίνης.

Τα καύσιμα ακριβαίνουν σχεδόν κάθε ημέρα. Όμως υπάρχει τρόπος να διασκεδάσετε, να κάνετε κάτι ξεχωριστό το καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί να κάνετε βαλίτσες για διακοπές που δεν είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά. Υπολογίστε πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε με ένα γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης. Μετά σχεδιάστε μία διαδρομή υπολογίζοντας το μισό ντεπόζιτο για να μπορέσετε να γυρίσετε σπίτι! Στη διαδρομή επισημάνετε όλα τα όμορφα πάρκα, μονοπάτια πεζοπορίας, παραλίες και ότι άλλο ελεύθερο σημείο σας αρέσει. Διαλέξτε ένα προορισμό κάθε εβδομάδα.

  1. Καλοκαιρινά πρωταθλήματα και τουρνουά παιχνιδιών.

Σκραμπλ, μονόπολη, σκάκι, ντάμα. Όλα τα γνωστά επιτραπέζια παιχνίδια. Αν θέλετε καλέστε φίλους ή και συγγενείς για να παίξετε όλοι μαζί. Συνδυάστε μέρες παιχνιδιού με τουρνουά και άλλες απολαύσεις όπως μία νύχτα με σπιτικό παγωτό, δείπνο με πίτσα ή κάποια συνταγή της γιαγιάς. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας! Η ιδέα είναι να είστε όλοι μαζί και να σχεδιάζετε προσεκτικά και δημιουργικά τον χρόνο αυτό. 

  1. Η ιστορία της γιαγιάς και του παππού.

Εφοδιάστε τα παιδιά με σημειωματάρια, κάμερες και μαγνητόφωνα. Στη συνέχεια καλέστε τον παππού και την γιαγιά περάστε χρόνο μαζί τους, ακούγοντας τις καλύτερες ιστορίες τους. Προτρέψτε τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες, και να ηχογραφήσουν ότι τους άρεσε. Μην ξεχάσετε να έχετε αποφασίσει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις ώστε η συνέντευξη να γίνει μία ειδική περίσταση για όλη την οικογένεια.

  1. Εργαστείτε εθελοντικά σε μία τοπική κοινότητα συνταξιοδότησης. (ΚΑΠΗ).

Συζητήστε με τον υπεύθυνο δραστηριοτήτων για το τι θα μπορούσατε να προσφέρετε σαν οικογένεια. Χειροτεχνία; επιτραπέζια παιχνίδια; συνομιλία; ή απλά ακούγοντας με προσοχή τους άλλους. Το δώρο της παρουσίας έχει τεράστιο αντίκτυπο και για τις δύο πλευρές. Δεσμευτείτε ότι θα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για όλο το καλοκαίρι.

  1. Οικογενειακός, κινηματογραφικός μαραθώνας.

Ένα βράδυ την εβδομάδα, οργανώστε βραδιά σινεμά. Πίτσα, ποπ κορν και μία φιλική προς την οικογένεια ταινία περιπέτεια ή κωμωδία, θα σας κάνει να περάσετε όλοι υπέροχα. Απλώστε μία κουβέρτα και φάτε στο πάτωμα. Κάντε το βράδυ αυτό ξεχωριστό. Το θέμα είναι να βιώσετε όλοι τον χρόνο αυτό σαν οικογένεια. Ο στόχος είναι να κάνετε κάτι ξεχωριστό από την καθημερινή ρουτίνα.

Δοκιμάστε, όμως αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργική. Και να είστε σίγουροι ότι και χωρίς να χρειαστείτε πολλά χρήματα, ένα όμορφο καλοκαίρι είναι μπροστά σας !!!