Δουλειές του σπιτιού μαζί με το μωρό

Δουλειές του σπιτιού μαζί με το μωρό

Επιστρέψατε πλέον σπίτι με το νεογέννητο μωρό σας! Το τελευταίο που σκέφτεστε είναι να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε! Και όμως. Πρέπει να το αντιμετωπίσετε και αυτό.

Ας δούμε μαζί μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε ένα μάρσιπο αγκαλιάς.

Έχοντας το μωρό σας αγκαλιά μπορείτε να κάνετε απλές δουλειές στο σπίτι. Μόνο προσέξτε μην χρησιμοποιήσετε σπρέι γύρω από το μικρό σας. Επίσης, προσέξτε και αποφύγετε κάθε κίνηση που μπορεί να το πονέσει. Ο μάρσιπος αγκαλιάς είναι επίσης βολικός για να κοιμηθεί το μικρούλι σας.

Να εργάζεστε αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιείστε το χρόνο σας με σύνεση. Αντί να τακτοποιείτε το σπίτι όλη μέρα, χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο καλάθι, γεμίστε το και βάλτε κάθε πράγμα στη σωστή θέση στο τέλος της ημέρας. Επίσης αφήστε το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα για το τέλος της ημέρας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές στη διάρκεια της.

Χρησιμοποιείστε την βοήθεια των παιδιών σας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν με απλές δουλειές ανάλογα με την ηλικία τους. Μη διστάσετε να τους αναθέσετε κάποια δουλειά. Έτσι, θα αισθάνονται ότι εξακολουθούν να είναι σημαντικά πρόσωπα στην οικογένεια, παρόλο τον ερχομό του καινούργιου μέλους.

Μοιράστε τις δουλειές.

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να σας υποχρεώνει να καθαρίσετε όλο το σπίτι την ίδια μέρα. Αντίθετα, προγραμματίστε κάποιες δουλειές καθημερινά, για να έχετε έτσι όλο τον χρόνο να ασχοληθείτε με το μωρό σας.

Η ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί.

Έχοντας το μωρό κοντά σας, για να το προσέχετε, δοκιμάστε να βάλετε ηλεκτρική σκούπα. Ο μονότονος ήχος της είναι πολύ πιθανό να νανουρίσει το μικρούλι σας και εσείς θα έχετε σκουπίσει το σπίτι!

Αφήστε τους άλλους να σας βοηθήσουν.

Μία παροιμία λέει: «χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί»! Όταν λοιπόν ένα δικό σας πρόσωπο προτείνει να μαζέψει τα ρούχα ή να σας ετοιμάσει το δείπνο, μην πείτε όχι! Σαν μητέρα, εσείς και το νεογέννητο μικρό σας είχατε γίνει ένα, τους τελευταίους εννέα μήνες. Μην «κόψετε» αυτό το δέσιμο γρήγορα. Δεχτείτε τη βοήθεια των δικών σας ανθρώπων στις δουλειές του σπιτιού και εστιάστε όλη την ενέργεια σας στη διατήρηση των δεσμών αυτών, που θα επιτρέψει στο νεογέννητο παιδί σας να προχωρήσει σε μία υγιή προσαρμογή στη νέα του ζωή. 

Πάρτε βοήθεια.

Είναι πολύ πιθανό να μην αισθάνεστε άνετα με την βοήθεια της οικογένειας ή των φίλων σας. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να πληρώσετε για να έχετε βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό, έχετε τον χρόνο να ασχολείσθε με το μωρό σας και βέβαια να μην αισθάνεστε ενοχές ότι αφήσατε τους φίλους ή την οικογένεια να κάνουν δουλειές για εσάς.