Έδειξε σε live streaming το τεστ Παπ που έκανε

Δείτε τι έγινε

Αυτό που έκανε μια 40χρονη vlogger (video blogger) δεν έχει προηγούμενο:

...θέλοντας να περάσει το μήνυμα της αναγκαιότητας για τακτικές εξετάσεις των γυναικών ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στον καρκίνο του μαστού και άλλων γυναικολογικών προβλημάτων, μοιράστηκε στο internet σε απευθείας μετάδοση την εξέταση που έκανε η ίδια.

Η 40χρονη Anna Cribb έκανε το τυπικό τεστ Παπ, κάτι που ως διαδικασία τρομάζει -και ως εκ τούτου αποτρέπει- πολλές νέες κοπέλες και γυναίκες να πάνε στον/στην γυναικολόγο τους να εξεταστούν.

Μεταδίδοντας την διαδικασία σε live streaming, η Anna πέτυχε να δείξει σε όλες τις γυναίκες πόσο γρήγορο και ανώδυνο είναι το τεστ Παπ, το οποίο κυριολεκτικά σώζει ζωές εδώ και δεκαετίες.

“Μετά από μη φυσιολογικά αποτελέσματα σε τεστ Παπανικολάου, όταν ήμουν μικρότερη, έκανα θεραπεία με λέιζερ και κολποσκόπηση. Αν δεν είχα κάνει εκείνη την εξέταση ρουτίνας για τράχηλο της μήτρας, μπορεί να μην ήμουν σήμερα εδώ για να κάνω αυτό το live βίντεο (...) Αν θα μπορούσα να ενθαρρύνω έστω και ένα άτομο να πάει να κάνει εξέταση, αποδεικνύοντας σήμερα ότι δεν είναι κάτι φοβερό, τότε αυτό το βίντεο αξίζει τον κόπο”, είπε η Anna, και πρόσθεσε:

“Θέλω να αφαιρέσω το στίγμα και τον φόβο που τόσες πολλές γυναίκες έχουν γι' αυτές τις εξετάσεις. Το τεστ Παπανικολάου μπορεί να σώσει τη ζωή σας”.

πηγή: iatropedia.gr