Η απόλυτη νέα-παλιά τάση: Μεταξωτά φουλάρια

γράφει η Σταυρούλα Στάικου, sismore.gr

Εάν όταν σκέφτεστε τη γιαγιά σας ή την αγαπημένη στιλάτη θεία, σας έρχεται στο μυαλό μία εικόνα της με ένα μεταξωτό φουλάρι τότε καλώς ήρθατε στο άρθρο μου.

Για εμένα μεταξωτό φουλάρι σημαίνει ανεπιτήδευτη φινέτσα. Δεν έχω συναντήσει ποτέ γυναίκα που η εικόνα της απέπνεε μία θηλυκότητα βίντατζ, ξέρετε μεγαλοκυρία με γυαλί, ταγιέρ, τσάντα δερμάτινη από εκείνες τις προσιτά “απρόσιτες” εικόνες, που να μη φορά μεταξωτό φουλάρι.

Και όχι αδίκως. Είναι ΤΟ αξεσουάρ και φέτος επιστρέφει δυναμικά και ευελπιστώ πως ήρθε για να μείνει (όχι πως αν δεν μείνει στις επιδείξεις θα έχει διαφορά. Σας εγγυώμαι, είναι το μόνο αξεσουάρ που δεν θα θεωρηθεί ποτέ “εκτός μόδας”). Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η σχέση της μόδας με τα μεταξωτά φουλάρια να πέρασε από 40 κύματα.  Μετά το 2003 που η μόδα “ερωτεύτηκε” την πασμίνα, σπάνια έβλεπες σε runways μεταξωτά φουλάρια ως διακοσμητικό μιας εμφάνισης. Άντε κανένα λεπτό ροκ μεταξωτό φουλάρι λαιμού την περίοδο που η Hedi Slimane κυρίευσε τον Γαλλικό οίκο Saint Laurent. Περα από αυτη την εμφάνισή του όμως, πάνε σχεδόν 6 δεκαετίες για να πούμε πως το μεταξωτό ρετρό φουλάρι επέστρεψε δυναμικά!

Δείτε πώς εντάχθηκε στις πασαρέλες γνωστών οίκων και πάρτε έμπνευση και αφορμή για να ξεθάψετε φουλάρια της γιαγιάς και να επενδύσετε σε ένα μεταξωτό φουλάρι που θα λατρεύετε πιστά.

πατήστε εδώ για τη συνέχεια