Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει τα βρέφη πιο έξυπνα

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει τα βρέφη πιο έξυπνα

Ένα ακόμη νέο που έρχεται να δικαιώσει όλες τις μέλλουσες μανούλες που δεν σταματούν να γυμνάζονται περιμένοντας το μωράκι τους.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μία πολύ καλή συνήθεια. Έτσι δεν είναι;

Ξέρω πολύ καλά όλες τις δικαιολογίες ότι «τρώω για δύο», είμαι έγκυος άρα πρέπει να κάθομαι όλη την ημέρα στον καναπέ για να ξεκουράζομαι και να διατάσσω τους πάντες να μου φέρουν αμέσως ότι ποθώ την ίδια στιγμή.

Όμως πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η άσκηση είναι κάτι εξαιρετικό για όλους τους συνηθισμένους λόγους, δηλαδή, καλή φυσική κατάσταση, ανακούφιση του πόνου της πλάτης, βοήθεια για καλύτερο βραδινό ύπνο και διατήρηση στο σωστό επίπεδο του διαβήτη της κύησης.

Τώρα όμως υπάρχει ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να κινείστε.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, τα μωρά που οι μητέρες τους γυμνάζονταν περισσότερο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρουσίασαν ωριμότητα της λειτουργείας του εγκεφάλου που άλλα μωρά δεν παρουσίασαν.

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που συνδέει την άσκηση της μητέρας με την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού της!
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έβαλαν ηλεκτρόδια σε νεογέννητα μωρά για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου ενώ αυτά κοιμόταν.
Οι μητέρες που τους είχε ζητηθεί να γυμνάζονται, είχαν μωρά των οποίων ο εγκέφαλος ήταν σε καλύτερη θέση να επεξεργαστεί επαναλαμβανόμενους ήχους και έδειξαν ωριμότητα της λειτουργίας του εγκεφάλου, σε σύγκριση με τα άλλα νεογέννητα της ίδιας φυσικά ηλικίας.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται θα έχουν πιο έξυπνα μωρά, αλλά οι ερευνητές θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά μέχρι την ηλικία του ενός έτους, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για να δουν αν η αυξημένη δραστηριότητα του εγκεφάλου οδηγεί σε βελτιωμένη γνωστική ανάπτυξη.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συστήνει στις έγκυες γυναίκες μέτρια άσκηση για περίπου 30 λεπτά κάθε ημέρα.
Αλλά αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος φυσικά πρέπει να το ελέγξουν πρώτα με το γιατρό τους.

Λοιπόν, μέλλουσες ευτυχισμένες μανούλες, αφήστε τον καναπέ και τις δικαιολογίες και αρχίστε να γυμνάζεστε.
Ακόμη και αν αυτό δεν κάνει το μωράκι σας πιο έξυπνο, χωρίς αμφιβολία θα κάνει τη μανούλα του πιο όμορφη, πιο λεπτή και το κυριότερο με πιο θετική και καλή διάθεση.