Junior ζώδια και ευεξία

Junior ζώδια και ευεξία

Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα σημείο του σώματος. Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε, γρήγορα και συνοπτικά, να σας δώσουμε μια γενική εικόνα για το πώς μπορεί να επηρεάζεται η υγεία του μικρού σας, βάσει του ζωδίου του. Αναφέρουμε επίσης, δυο-τρεις χρήσιμες συμβουλές, που αν του μάθετε από νωρίς, θα του είναι χρήσιμες για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

FINALSTAVROI

Κριαράκια: Πονοκέφαλοι και Υπερκόπωση
krios250Το κεφάλι είναι το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στον Κριό, έτσι συνήθως οι μικροί Κριοί ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους και ημικρανίες. Συχνά επίσης, λόγω της υπερέντασης και της νευρικότητάς τους, παθαίνουν μικροατυχήματα ή υπερκόπωση. Έχουν μεγάλη ζωτικότητα και αστείρευτη ενέργεια, με αποτέλεσμα να αναρρώνουν αρκετά γρήγορα. Πάντα ξέρουν να εξηγήσουν επακριβώς τα συμπτώματα, γι’ αυτό καλό είναι όταν παραπονιούνται να τα ακούμε προσεκτικά. Δώστε τους όσο περισσότερες ευκαιρίες μπορείτε για άσκηση, μάθετέ τα να αποφεύγουν καταστάσεις και ανθρώπους που τα εκνευρίζουν και τέλος, εξηγήστε τους πόσο σημαντικό είναι να εξασφαλίζουν κάποιο χρόνο για ξεκούραση.


Ταυράκια: Αύξηση σωματικού βάρους, λαιμός και θυρεοειδής αδένας.

tayros

Το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται με την περιοχή του λαιμού. Συνεπώς, τα Ταυράκια είναι επιρρεπή σε ευαισθησίες και προβλήματα σε εκείνη την περιοχή, κρυώματα με πονόλαιμους, προβλήματα στο θυρεοειδή αδένα και αυχενικά. Η αγάπη τους για το φαγητό και τα γλυκά έχει σαν αποτέλεσμα με τα χρόνια τη συσσώρευση βάρους, γι’ αυτό φροντίστε από μικρή ηλικία να μάθουν την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης. Αρκετά συχνά ταλαιπωρούνται από προβληματάκια στα όργανα αναπαραγωγής, γι’ αυτό φροντίστε να μάθουν από μικρή ηλικία πώς να διατηρούν την υγιεινή της περιοχής. Μάθετέ τους επίσης, να εκφράζουν λεκτικά το θυμό τους πριν εξαντλήσουν την υπομονή τους.

Διδυμάκια: Χέρια, Αναπνευστικό και Νευρικό σύστημα
didimoi

Το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στους Διδύμους είναι τα χέρια, έτσι συχνά τα Διδυμάκια παρουσιάζουν ευαισθησία στις κλειδώσεις, δερματικά προβλήματα ή υποφέρουν από κατάγματα σε αυτό το σημείο του σώματος. Συχνά παρατηρείται όταν είναι μπλοκαρισμένα συναισθηματικά να έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα, από απλό μπούκωμα, αλλεργίες, μέχρι ιγμορίτιδες ή προβλήματα στους πνεύμονες. Τα βοηθάει να κάνουν ασκήσεις συγκέντρωσης με διαλογισμό και η μουσική έχει διαπιστωθεί ότι δρα ευεργετικά στη διατήρηση της καλής τους υγείας. Γενικά, αναρρώνουν γρήγορα, αλλά λόγω της βιασύνης τους, πολλές φορές δεν ακολουθούν τις οδηγίες μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται υποτροπές.


Καρκινάκια: Στήθος, στομάχι, συναισθηματική ισορροπία

mwrokarkinos

Η Σελήνη κυβερνάει το ζώδιο των Καρκίνων και έχει σχέση με τους μαστούς, όλο το πεπτικό σύστημα και το στομάχι. Κρατήστε τα μικρά σας Κριαράκια μακριά από το αλάτι και όλα τα σνακ που το έχουν σε υψηλή περιεκτικότητα, καθώς έχουν πρόβλημα με κατακράτηση υγρών. Τα κορίτσια που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου, συχνά υποφέρουν από έντονο Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις, λίγο πριν την έναρξη του κύκλου, ειδικά στην εφηβεία. Πρέπει να τα μάθετε να φροντίζουν τον εαυτό τους τουλάχιστον όσο και τους άλλους και να συναναστρέφονται με άτομα που τα νοιάζονται. Ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία τους έχει η επαφή με τη θάλασσα.

 

Λιονταράκια: Καρδιά
lewnΤα Λιονταράκια έχουν πολύ καλή υγεία και ζωτικότητα. Αν έχουν προβλήματα υγείας δύσκολα θα ζητήσουν βοήθεια ή θα παραπονεθούν. Πολλές φορές οδηγούν το σώμα τους σε φυσική εξάντληση, προκείμενου να προλάβουν να ζήσουν και να απολαύσουν τη ζωή τους στο μέγιστο. Οι πόνοι στην πλάτη είναι συχνοί. Το σημείο που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα είναι η καρδιά τους. Φροντίστε τη διατροφή τους, όσο είναι μικρά κρατήστε τα μακριά από τηγανιτά, κρεατικά και αλάτι, μεγαλώνοντας από το κάπνισμα και το αλκοόλ. Πρέπει να γυμνάζονται συστηματικά με περπάτημα ή τρέξιμο, για να εξασφαλίσουν την ομαλότερη λειτουργία του κυκλοφορικού τους συστήματος και ταυτόχρονα να ενδυναμώνουν την σπονδυλική τους στήλη.

Παρθενάκια: Νευρικό και πεπτικό σύστημα
parthenos

Τα Παρθενάκια είναι από μόνα τους πολύ προσεκτικά με την υγεία τους, τους αρέσει η άσκηση και προσέχουν τη διατροφή τους. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας, τείνουν να αγχώνονται υπερβολικά, όποτε καλό είναι να τους εξηγήσετε με λεπτομέρειες τί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται, για να ηρεμήσουν. Συνήθως, υποφέρουν από εντερικές και στομαχικές παθήσεις, οι οποίες είναι ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω άγχους. Επηρεασμένα από το πολικό τους ζώδιο, τους Ιχθύς, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πόδια. Φροντίστε να υπάρχει πρόγραμμα και τάξη στη ζωή τους, στο φαγητό τους και τη γυμναστική τους, να είναι σε συχνή επαφή με τη φύση και να αποφεύγουν να κάνουν αρνητικές σκέψεις.

 

Ζυγάκια: Νεφρά και Ουροποιητικό Σύστημα
zygosΤο σημείο που αντιστοιχεί στο Ζυγό είναι χαμηλά στην πλάτη, η οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης, τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη και το ουροποιητικό σύστημα. Κατά κανόνα, οι μικροί Ζυγοί έχουν καλή υγεία, με κλειδί μια ισορροπημένη διατροφή και τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Αν παρουσιαστούν προβλήματα υγείας η απαλή μουσική, τα παστέλ χρώματα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα, δηλαδή ένα αρμονικό περιβάλλον, θα τα βοηθήσουν πολύ στη θετική εξέλιξη της υγείας τους. Χρειάζεται να πίνουν άφθονο καθαρό νερό για να καθαρίζουν τα νεφρά τους. Σε περίπτωση ασθένειας, δεν τους περιορίζουμε την καθημερινότητα, για να μη νιώσουν απομονωμένα.

Σκορπάκια: Όργανα αναπαραγωγής & Εξαρτήσεις
mwroskorpiosΤα όργανα αναπαραγωγής αντιστοιχούν στο ζώδιο του Σκορπιού, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υγιεινή της συγκεκριμένης περιοχής του μικρού σας. Μάθετε τα  από πολύ μικρή ηλικία τι είναι το sex και βάλτε βάσεις από τώρα για την πρόληψη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ευτυχώς, κατά τα άλλα έχουν καλή υγεία και αν προκύψει ένα πρόβλημα είναι αρκετά δυνατά και ανθεκτικά, ενώ αναρρώνουν εντυπωσιακά γρήγορα. Μάθετέ τους την αξία των υγειών ανθρωπίνων σχέσεων, για να μείνουν μακριά από εξαρτήσεις μεγαλώνοντας. Φτιάξτε τους άφθονους φυσικούς χυμούς που βοηθάν στην ανανέωση των κυττάρων και φροντίστε να έρχονται συχνά σε επαφή με το υγρό στοιχείο.

 

 Τοξοτάκια: Γοφοί, Μηροί, Συκώτι
tksotisΗ άνω  περιοχή των ποδιών αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή  τα ισχία, οι γοφοί και οι μηροί. Εκεί παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ευαισθησία τους και τάση για τραυματισμούς. Μάθετε στο μικρό σας να εκφράζει ότι το συγχύζει και να προσέχει τα βήματα του όταν είναι στρεσαρισμένα, διαφορετικά να είστε προετοιμασμένοι για πολλά γδαρσίματα και μελανιές. Γενικά τα Τοξοτάκια έχουν καλή υγεία, αλλά επειδή είναι πολύ αισιόδοξα και ανήκουν στο ζώδιο της υπερβολής, νομίζουν ότι δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα και γίνονται απρόσεκτα. Να θυμάστε ότι, η καλή υγεία τους έρχεται μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και ταξίδια.

 

Αιγοκεράκια: Οστά, Αρθρώσεις, Δέρμα
aigokerws

Τα Αιγοκεράκια κατά κανόνα χαρακτηρίζονται από μακροζωία και καλή υγεία, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποιο προβλήματα υγείας, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο συνεπή είναι με τις οδηγίες που τους δίνονται, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Τα οστά και τα δόντια είναι δυο σημεία ευαισθησίας για τα Αιγοκεράκια, καθώς και οι αρθρώσεις και κυρίως τα γόνατα, γι αυτό καλό είναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή τους με πολύ γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Το άγχος τους για επιτυχία πολλές φορές τα οδηγεί σε προβλήματα στο στομάχι, ενώ πρέπει να τους μάθετε να μην παραλείπουν τη γυμναστική ή γεύματα όταν δουλεύουν ή διαβάζουν πολλές ώρες.


Υδροχάκια: Κνήμες, Αστράγαλοι, Καρποί & Νευρικό Σύστημα

ydroxoos

Τα Υδροχάκια σπάνια αρρωσταίνουν, αλλά αν υπάρχουν προβλήματα υγείας δύσκολα εντοπίζονται καθώς συχνά ταλαιπωρούνται από σπάνιες ασθένειες. Είναι τα παιδιά που αντιδρούν πολύ καλά σε εναλλακτικές θεραπείες και συνεργάζονται άριστα με το θεραπευτή τους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές τείνουν να κάνουν πειράματα με τον ίδιο τους τον εαυτό. Συχνά παρουσιάζουν αναιμία και φλεβίτιδα. Πολλές φορές υποφέρουν από υπερκόπωση, καθώς εξαντλούνται πνευματικά ή και σωματικά, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πάντες. Τα ενοχλεί ιδιαίτερα το κρύο στην κυκλοφορία του αίματος και πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση κρέατος και αμύλου, γιατί τα εξαντλεί σωματικά.


Ιχθάκια: Πόδια

ixtheis

Για τα Ψαράκια το σημείο ευαισθησίας είναι τα πόδια, τα πέλματα και οι πατουσίτσες. Κύρια αιτία των προβλημάτων υγείας για τους μικρούς Ιχθείς διάφορα ψυχοσωματικά, αν δεν είστε υποψιασμένοι για κάτι τέτοιο, θα πέφτετε εσείς και οι γιατροί σταθερά σε λάθος διαγνώσεις και κατά συνέπεια σε λάθος αντιμετώπιση. Τα χημικά έχουν αρνητική επιρροή πάνω τους, ακόμα και τα φάρμακα συχνά έχουν περισσότερες παρενέργειες από ότι οφέλη. Ευεργετική για τα μικρά σας είναι η επαφή με τη θάλασσα καθώς και η έκφραση των συναισθημάτων τους μέσω της τέχνης. Κάντε τους μασάζ στα πέλματα και ποδόλουτρα. Οποιαδήποτε μορφή ψυχοθεραπείας έχει ευεργετικές ιδιότητες και για τη σωματική τους υγεία, γι’ αυτό από νωρίς, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός παιδοψυχολόγου.

 

Αναστασία Φραγκιά
Σύμβουλος Αστρολογίας
Απόφοιτος της Mayo School of Astrology
Επικοινωνία: 2821303419
Ε-mail: fragiat@yahoo.gr

 

FINALSTAVROI