Μάνα έσωσε το παιδί της λίγο προτού εκείνη «σβήσει» στην άσφαλτο

Μάνα έσωσε το παιδί της λίγο προτού εκείνη «σβήσει» στην άσφαλτο

Μια κίνηση μαμάς, η οποία κτυπήθηκε από όχημα στη λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία, έσωσε τη ζωή του εξάχρονου γιου της.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το δυστύχημα συνέβη πριν από μερικά χρόνια, στη λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία, με θύμα 38χρονη μαμά. Eκείνο το απόγευμα διασταύρωνε τη λεωφόρο για να μεταβεί με τον γιο της, ηλικίας 6 ½ ετών, σε παιδότοπο.

Καθώς διασταύρωνε κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, τα οποία επικαλείται το δημοσίευμα, «αφού το θύμα διένυσε περί τα 3 μέτρα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας που κινείτο το όχημα του κατηγορούμενου, επήλθε η επαφή του σώματός της με τον μπροστινό δεξί προφυλακτήρα του οχήματος του κατηγορούμενου.

Σε ελάχιστο χρόνο πριν την πρώτη επαφή, το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τον γιο της, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και δεν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο.

Ο κατηγορούμενος δεν ελάττωσε ταχύτητα πριν την επαφή του οχήματός του με το θύμα, ούτε έκανε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να αποφύγει τη σύγκρουση».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο, όταν ο καταδικασθείς για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας άσκησε έφεση επιδιώκοντας ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Αρχικά προσέβαλε, ως έκδηλα υπερβολική, και την ποινή των εννέα μηνών φυλάκισης, ωστόσο στην πορεία η έφεση κατά της ποινής αποσύρθηκε.

Είδηση: tanea.gr