Μάθε να αγαπάς το σώμα σου μετά τον τοκετό

Μάθε να αγαπάς το σώμα σου μετά τον τοκετό

Επιτέλους πίσω στο σπίτι με ένα μωράκι στην αγκαλιά! Όλα πήγαν καλά, τώρα αρχίζει μία καινούργια περίοδος στη ζωή της νέας μητέρας, δύσκολη αλλά γεμάτη χαρά και ευτυχία. Με κούραση αλλά και με τα πρώτα γελάκια του μωρού!

Όμως και με κάποιες ανησυχίες και προβληματισμούς. «Βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και δεν μου αρέσει καθόλου» εξομολογείται νεαρή μητέρα και συμπληρώνει «τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω την αυτοεκτίμησή μου»;

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον τοκετό, το σώμα δεν έχει ακόμη επανέλθει στις προηγούμενες αναλογίες και το βάρος του. Και οπωσδήποτε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.
Όμως στην πραγματικότητα η σεξουαλικότητα είναι μία κατάσταση του μυαλού. Έχετε αρχίσει ήδη να γυμνάζεστε και να προσέχετε την διατροφή σας, και αν όχι μην το παραμελήσετε, όμως συγχρόνως πρέπει να προσπαθήσετε να «ανακαλύψετε» μέσα σας τη σέξι μαμά και ας έχει κάποια κιλά περισσότερα.

Μην βάζετε τις ραγάδες ή το επιπλέον βάρος στο μικροσκόπιο. Πραγματικά, κανείς δεν το αντιλαμβάνεται παρά μόνον εσείς. Προσπαθήστε να δείτε την ολοκληρωμένη εικόνα σας.   Είστε μία νέα όμορφη μαμά με ένα όμορφο μωράκι! Ασφαλώς δεν είστε το ίδιο όπως πριν μείνετε έγκυος, αλλά η ανταμοιβή σας για το επιπλέον πάχος στην κοιλιά και την μέση σας, είναι το μωράκι που κρατάτε στην αγκαλιά σας.

Έτσι, το πρώτο που έχετε να κάνετε, είναι να σκέφτεστε θετικά. Μετά προσπαθήστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι είστε κάτι περισσότερο από μία μητέρα, είστε επίσης γυναίκα, η γυναίκα που ερωτεύθηκε ο άνδρας σας και που χωρίς αμφιβολία τώρα σας αγαπά περισσότερο, γιατί τον έχετε κάνει Μπαμπά.
Δώστε στον εαυτό σας την περιποίηση που σας αξίζει, ακόμη και αν είναι να κάνετε τα νύχια των χεριών και των ποδιών στο σπίτι. Ή αν μπορείτε και το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, κανονίστε μία  επίσκεψη στο κομμωτήριο και στην αισθητικό. Θα σας κάνει να αισθανθείτε άλλο άτομο. Ανανεώστε το χτένισμά σας και αφήστε στην άκρη τα φαρδιά άχαρα ρούχα σας και φορέστε κάτι πιο κομψό και καλόγουστο. Αφιερώστε πέντε λεπτά την ημέρα, για να φροντίσετε το μακιγιάζ σας. Βάλτε μάσκαρα, lip gloss, concealer και απαλό ρουζ  και δεν θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας! Μην ξεχάσετε το αγαπημένο σας άρωμα.

Κλείστε ένα νυκτερινό ραντεβού με τον σύζυγό σας. Και αν δεν έχετε baby sitter, οργανώστε μία ξεχωριστή βραδιά στο σπίτι. Δείπνο με το φως των κεριών, χαλάρωμα στον καναπέ ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μία αγαπημένη ταινία. Και κάνοντας, όπως παλιά, μασάζ με αρωματικά αιθέρια λάδια, ο ένας στον άλλο και … όπου αυτό οδηγήσει!

Τέλος, το πιο σημαντικό από όλα είναι να θυμάστε ότι πάνω από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά, η εμπιστοσύνη είναι σέξι. Σκεφτείτε ότι είστε σέξι και θα το αισθανθείτε.

Αν όντως η σεξουαλικότητα είναι μία κατάσταση του μυαλού, και πράγματι είναι, μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας γι’ αυτό.