Μητέρα απελύθη επειδή έμεινε στο πλευρό του παιδιού της στην εντατική

Μια μαμά από το Michigan της Αμερικής παραλίγο να χάσει τη δουλειά της, όταν είπε στο αφεντικό της ότι δεν θα καταφέρει να πάει επειδή ήταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό του γιου της που βρισκόταν στην εντατική, σε σύστημα υποστήριξης ζωής.

Όταν η Crystal Reynolds Fisher πήγε τον 18χρονο γιο της Jason στο νοσοκομείο, με 40 πυρετό, η δουλειά προφανώς δεν μπορούσε να είναι προτεραιότητά της.

Ενώ η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση πανικού για την όλο και επιδεινούμενη κατάσταση του γιου της, η κόρη της κάλεσε το αφεντικό της μαμάς της, στο PS Food Mart, για να εξηγήσει την κατάσταση. Αλλά αντί να εισπράξει κατανόηση, η Fisher άκουσε το αφεντικό της να λέει στην κόρη της: «Δεν δουλεύουμε έτσι εδώ. Η μητέρα σου πρέπει να είναι αυτή που θα με καλέσει».

Η κατάσταση κλιμακώθηκε περισσότερο, όταν η Fisher αργότερα κάλεσε το αφεντικό για να ζητήσει να λείψει για περισσότερο διάστημα, καθώς ο γιος της έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, για να μπει σε ειδική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που είχε υποστεί.

Ανταλλάσοντας μηνύματα ενημέρωσε το αφεντικό της (γένους θηλυκού, μάλιστα), ότι ο μικρός ήταν ακόμα στο μηχάνημα υποστήριξης και ότι θα ενημέρωνε εκ νέου για το πότε θα ήταν σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά.

Η απάντηση της αφεντικίνας; «Δεν δουλεύουμε έτσι εδώ, οπότε θα δεχτώ απλά ότι παραιτείσαι».

Σοκαρισμένη και μπερδεμένη από την απάντηση αυτή, η Fisher ρώτησε αν την απέλυαν –και στο σημείο αυτό η αφεντικίνα της απαντά «Αν δεν μπορείς να έρθεις στη δουλειά, τότε παραιτείσαι» και ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι «υπερβολικά δραματοποιημένη», καθώς και ότι μπορούσε να επικοινωνήσει με την διοίκηση αν είχε κάποιο θέμα.

Η Fisher αργότερα «ανέβασε» τη συνομιλία τους αυτή στο Facebook, όπου και κοινοποιήθηκε δεκάδες χιλιάδες φορές.

Τα καλά νέα ήταν, ότι πέρα από τις ευχές και την ενθάρρυνση που έλαβε από τους περισσότερους, το post της έφτασε και στα κεντρικά γραφεία του PS Food Mart. Ευτυχώς, η διοίκηση πήρε το πλευρό της Fisher και τη διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να έχει όσο χρόνο χρειάζεται με το παιδί της. Επίσης, την ενημέρωσε ότι η αφεντικίνα της, εξαιτίας αυτού του περιστατικού, απολύθηκε.

Σε δήλωση που δημοσίευσε στο Facebook, η PS Food Mart ανάφερε, ότι είναι «σε απόλυτη συμφωνία» ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και ότι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε εντελώς λάθος και χωρίς την κατανόηση που δείχνουμε ως εταιρία».

Ευγνωμονώντας τόσο τους εργοδότες της όσο και όλους όσοι τη στήριξαν στο Facebook, η Fisher είπε στα μέσα ενημέρωσης: «Μοναδική μου έννοια είναι να ανοίξει τα μάτια του το παιδί μου και όταν το κάνει να δει τη μαμά του εκεί».

είδηση από:  www.infokids.com.cy