Μητρότητα: 4 γεγονότα που λατρεύω

Η μητρότητα είναι μία έννοια που το συναίσθημα που την περιγράφει δεν εξηγείται. Η μητρότητα είναι το πιο δύσκολο, ενδιαφέρον, διασκεδαστικό, εκνευριστικό, υπέροχο, καλύτερο "πράγμα" που μπορεί να κάνετε. 

Τα πάνω και τα κάτω της μητρότητας είναι τόσα πολλά! Όταν δε, είσαι στα κάτω σου καθώς αμφισβητείς τις δυνατότητες σου, τη λογική και την ψυχική σου υγεία πάντα κάτι συμβαίνει και αμέσως τα ξεχνάς όοοολα!

Οπως μάλιστα δείχνει τώρα μια νέα μελέτη, η εγκυμοσύνη αλλάζει ακόμη και τον εγκέφαλο των γυναικών και μάλιστα μόνιμα.

Και αυτό διότι ο «καταρράκτης» των θηλυκών ορμονών κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να επηρεάσει τμήματα-«κλειδιά» του κεντρικού νευρικού συστήματος της μητέρας, σύμφωνα με τελευταία ερευνητικά στοιχεία.

Πέρα από τα επιστημονικά ευρήματα υπάρχουν όπως προείπα και κάποιες στιγμές που σου κόβουν την ανάσα από την ευτυχία. 

15 γεγονότα που λατρεύω στη μητρότητα:

1. Η μυρωδιά του φρεσκοπλυμμένου παιδιού!

Αχ αυτή η "σαπουνίλα" και η μυρωιδιά που αναβλύζει από το δερμα του παιδιού πραγματικά δεν "υπάρχει"! Νομίζω μπορώ να αποκοιμηθώ έχοντας χωμένη τη μύτη μου στο παιδάκι μου! Βέβαια, φαντάζομα κάπου στα 15 χρονια, ειδικά αν είναι αγόρι αυτή η μωρουδίλα θα περάσει αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό!

2. Ή δυνατότητα τους να μαθαίνουν

Από τη μέρα που αρχίζουν να πιάνουν κάθε μέρα είναι ένας λόγος συγκίνησης. Τα βλέπεις να σηκώνονται, να πέφτουν, να παρατηρούν και γεμίζεις δάκρυα!

3. Ο ήχος του παιδικού γέλιου

Αν μπορέσετε να βρείτε έναν πιο αθώο και εγκάρδιο ήχο από το παιδικό γέλιο, πείτε μας κι εμάς!

4. Παιδικά παραμύθια

Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε σελίδα που διαβάζω με βυθίζει σε έναν κόσμο που δυστυχώς για εμένα δεν υπάρχει πια! Ειδικά όταν τα παραμύθια γίνουν λογοτεχνικά βιβλία, πχ. ο Καπετάν Νικόλας, διαβάζω για να κοιτώ τα μάτια του παιδιού μου να γουρλώνουν αλλά και γιατί λατρεύω να χάνομαι κι εγώ για όσες στιγμές διαρκεί. 

Αν θέλετε να δείτε μία ταινία που παρουσιάζει τη μητρότητα χωρίς κανένα φίλτρο ωραιότητας τότε δείτε το τρέιλερ της ταινίας Tully, με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, εδώ.