Νέο μωρό, νέα σχολική χρονιά

Νέο μωρό, νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά έφτασε. Το παιδί σας -ή τα παιδιά σας- πηγαίνουν ήδη στο σχολείο, αλλά φέτος η οικογένεια μεγάλωσε. Τώρα οι υποχρεώσεις είναι φυσικά πάρα πολλές για όλους σας. Στη διάρκεια του καλοκαιριού είχατε την ευκαιρία και τον χρόνο να ασχοληθείτε με όλους. Τώρα όμως όλα θα πρέπει να γίνονται σε πιο γρήγορο ρυθμό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε η οικογένεια να μην αισθάνεται πίεση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο ύπνος φυσικά είναι στην κορυφή της λίστας, όμως είναι απαραίτητο να έχετε ένα πρόγραμμα, διατηρώντας μία ισορροπία για όλους και όλα μέσα στο σπίτι. Ελάτε λοιπόν να δούμε μαζί 10 απλές συμβουλές για την οικογένεια που έχει ένα νεογέννητο μωρό καθώς και παιδιά που πάνε ήδη στο σχολείο.

1. Μείνετε στο ίδιο πρόγραμμα: Βάλτε τα παιδιά στο κρεββάτι και στη συνέχεια πηγαίνετε και εσείς να κοιμηθείτε. Όχι τηλεόραση. Ίσως πρέπει να σηκωθείτε το βράδυ για να θηλάσετε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα έχετε λίγο ξεκουραστεί.

Θηλάστε και γυρίστε πάλι στο κρεββάτι σας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να γκρινιάζουν όταν είναι κουρασμένοι. Έτσι, το να είστε ξεκούραστη, όσο είναι δυνατόν, είναι το πιο σημαντικό για σας και τον σύζυγό σας.

2. Πηγαίνετε στο σχολείο ανανεωμένη. Εάν κοιμηθήκατε και εσείς την ίδια ώρα με τα παιδιά σας, το πρωί θα αισθάνεστε ξεκούραστη και ανανεωμένη. Βάλτε το μωρό στο καρεκλάκι του και πηγαίνετε τα παιδιά σχολείο. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός γιατί πρέπει να είστε ξεκούραστη για να οδηγήσετε με ασφάλεια.

3. Οργανωθείτε σωστά για να εξοικονομήσετε χρόνο. Δεν έχει τόσο σημασία πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας, αν είστε καλά οργανωμένη. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι να ετοιμάζεται τα ρούχα των παιδιών! Όταν το κάθε παιδί έχει το δικό του συρτάρι είναι πολύ πιο εύκολο να βρίσκετε τα πράγματα του, αντί να ξοδεύετε χρόνο ψάχνοντας σε ένα μεγάλο καλάθι!

4. Ετοιμάστε το κολατσιό τους. Το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο προετοιμάστε τα ρούχα των παιδιών για το πρωί, όπως επίσης και το κολατσιό τους για το σχολείο. Μην ξεχνάτε να βάζετε στο ψυγείο το τάπερ με το φαγητό τους.

5. Επωφεληθείτε από το Σαββατοκύριακο. Τα Σαββατοκύριακα είναι μία καλή στιγμή για να φροντίσετε για τις ανάγκες της οικογένειας για όλη την εβδομάδα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για το πλυντήριο και το supermarket.

6. Κάντε δώρα εκ μέρους του μωρού. Όταν αγοράζετε σχολικά είδη για τα παιδιά, τυλίξτε τα σε ένα όμορφο χαρτί και πείτε ότι είναι δώρα από το αδελφάκι τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως δυσανασχετήσουν όταν δεν έχουν την ίδια προσοχή από εσάς όπως το νεογέννητο μωρό. Έτσι θα αισθανθούν πολύ καλύτερα.

7. Πλύσιμο χεριών. Όταν τα παιδιά γυρίζουν από το σχολείο, βεβαιωθείτε ότι έχουν πλύνει πολύ καλά τα χέρια τους, πριν αγγίξουν το μωρό. Στη σχολική αίθουσα υπάρχουν πολλά μικρόβια.

8. Σνακ μετά το σχολείο. Τα παιδιά μετά το σχολείο, έχουν ανάγκη από ένα υγιεινό σνακ και ένα υγιεινό γεύμα. Εάν τους δίνετε γλυκά, δεν θα πάνε εύκολα για ύπνο. Γι’ αυτό, δώστε τους υγιεινά σνακ για βραδινό ώστε να πέσουν πιο εύκολα για ύπνο.

9. Εκφράστε την αγάπη σας με αγκαλιά και λόγια.Με το καινούργιο μωρό στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δείχνετε στην υπόλοιπη οικογένεια πόσο πολύ τους αγαπάτε.

10. Ο μπαμπάς πρέπει να βοηθά. Ο πατέρας πρέπει και εκείνος να βοηθά όταν έρχεται από τη δουλειά. Η αγάπη του μπαμπά είναι πολύ σημαντική για όλη την οικογένεια. Βρείτε λίγο χρόνο και απολαύστε ένα ποτήρι κρασί με τον σύζυγό σας ενώ ετοιμάζετε κάποια γεύματα για την εβδομάδα, τα οποία θα βάλετε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ημέρα της νέας γυναίκας με παιδιά στο σχολείο και το νεογέννητο μωρό στο σπίτι είναι πολύ δύσκολη. Χρειάζεται ηρεμία και καλή οργάνωση. Λίγη βοήθεια από τον σύζυγο θα ήταν ασφαλώς καλοδεχούμενη!