Όταν ο άντρας δουλεύει πολλές ώρες

Όταν ο άντρας δουλεύει πολλές ώρες

Συμβουλές για τη μητέρα που είναι μόνη λόγω της εργασίας του συντρόφου της.

Η διαχείριση ενός ολόκληρου νοικοκυριού ειδικά με μικρά παιδιά είναι πολύ δύσκολη, όταν αναφερόμαστε στη μητέρα που ο σύντροφός της είναι ναυτικός ή και στρατιωτικός και είναι αναγκασμένος να λείπει για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Είναι υποχρεωμένη εκτός από όλα τα άλλα, να διατηρεί τους οικογενειακούς δεσμούς με χιλιάδες μίλια μακριά.

Έτσι προσπαθώντας να συντονίσει την επικοινωνία με το σύζυγο και να συνηθίσουν τα παιδιά σε μία καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι ο μπαμπάς στο σπίτι, δεν είναι καθόλου περίεργο να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και προβλήματα. 

Διαβάστε ακόμη: Τι ζητάνε οι κόρες από τον μπαμπά τους

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, τα καλά νέα είναι ότι είστε μία δυνατή μητέρα που κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την οικογένειά της. 

Χαμογελάστε λοιπόν και ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε, ενώ ο σύντροφός σας είναι μακριά:

Μείνετε απασχολημένη:
Με τόσα πολλά στο μυαλό σας και τόσο πολύ ευθύνη ίσως είναι δύσκολο να σκεφτείτε να προσθέσετε και κάτι άλλο στην ημέρα σας.
Αλλά κρατώντας τον εαυτό σας απασχολημένο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν φροντίζετε τα παιδιά μόνη σας.

Προσπαθήστε να καθιερώσετε μία σταθερή καθημερινή ρουτίνα, ξεκινήστε υιοθετώντας ένα χόμπι, διάβασμα, κηπουρική, ζωγραφική να κρατήσετε ένα ημερολόγιο, ότι σας ευχαριστεί.

Διώξτε το στρες.
Επειδή ο σύζυγός σας είναι μακριά, το μυαλό σας ίσως τρέχει συνεχώς στο κακό.
Αυτό σίγουρα έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία σας, όπως ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Βοηθήστε να απελευθερωθεί κάποια ένταση με άσκηση στο γυμναστήριο, ή κάνοντας τζόκινγκ ή γρήγορο περπάτημα.

Οι ενδορφίνες που θα ελευθερώσετε, θα κάνουν το αίμα να ρέει καλύτερα και θα αισθανθείτε την καλή διάθεση που έχετε ανάγκη.

Επικοινωνήστε.
Αν ο σύζυγός σας έχει internet, ή όποτε αυτό είναι δυνατό, το skype θα σας επιτρέψει να συγκεντρώνεται τακτικά όλη την οικογένεια και να μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο με το σύντροφό σας και τα παιδιά με τον πατέρα τους.
Αν αυτό δεν είναι δυνατόν για αρκετό χρονικό διάστημα, ένα μικρό πακέτο με αγαπημένα του πράγματα καθώς και ένα γράμμα από τα παιδιά και μία ζωγραφιά θα είναι φανταστικό και θα του θυμίζει πάντα ότι τον περιμένουν με λαχτάρα πίσω.
Χρησιμοποιήστε κάθε υποστήριξη που μπορεί να έχετε.

Διαβάστε ακόμη:Ο σύντροφος σας θα γίνει καλός μπαμπάς; 

Αν ζείτε κοντά στους γονείς σας ή και στους στενούς φίλους σας, μην διστάζετε να ζητήσετε τη βοήθειά τους.
Η επίσκεψη σε μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για την απόσπαση της προσοχής των μικρών από την απουσία του μπαμπά τους.
Γι’ αυτά η θεία, η γιαγιά ο παππούς είναι διακοπές, έτσι πηγαίνετε επισκέψεις, ή ακόμη αφήστε τα ένα βράδυ να κοιμηθούν εκεί, όταν πράγματι χρειάζεστε κάποιο χρόνο μόνη.

Μην εγκαταλείψετε μία βραδιά με τις φίλες σας.
Όταν αποκτήσετε παιδιά οι ανάγκες σας έρχονται τελευταίες, ιδίως όταν είστε μόνη και έχετε αναλάβει και τους δύο ρόλους του μπαμπά και της μαμάς. Αλλά είναι στιγμές όπου έχετε ανάγκη για λίγο «χρόνο για κορίτσια» δηλαδή την παρέα των φίλων σας, χωρίς να είστε αναγκασμένη να μιλάτε για μωρά.

Βρείτε λοιπόν μία καλή baby sitter και οργανώστε μία βραδιά με τις φίλες σας.

Μετά από μία τέτοια όμορφη και ανέμελη έξοδο θα γυρίσετε χαρούμενη στο σπίτι πράγμα που είναι σημαντικό για όλη την οικογένεια.

Να είστε ένα καλό μοντέλο.
Τα μικρά παιδιά θέλουν να κάνουν αυτό που βλέπουν ότι κάνουν οι γονείς τους.
Γι’ αυτό και τους αρέσει να παίζουν με την κουζίνα παιχνίδι ή την εργαλειοθήκη.

Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές της ζωής, αν προσαρμοστείτε εσείς καλά στην ιδέα ότι ο μπαμπάς λείπει, και συνεχίσετε την συνήθη ρουτίνα σας, και τα μικρά θα κάνουν το ίδιο.
Έτσι μην αφήνετε τη ζωή σας να φεύγει, ενώ ο σύζυγός σας είναι μακριά.

Κάντε την κάθε ημέρα μία καινούργια περιπέτεια για σας και τα παιδιά σας, και πριν το καταλάβετε, ο μπαμπάς θα είναι σπίτι!