Παγωτό: Μια λαχταριστή και ασφαλής επιλογή για μικρούς και μεγάλους!

Παγωτό: Μια λαχταριστή και ασφαλής επιλογή για μικρούς και μεγάλους!

Όταν έρχεται το καλοκαίρι έρχονται μαζί του ευχάριστες σκέψεις, ήλιος, θάλασσα, ξεκούραση, καρπούζι και η απόλυτη λιχουδιά για μεγάλα και μικρά παιδιά… το ΠΑΓΩΤΟ.
Κανένας δεν αντιστέκεται στο παγωτό. Όλοι, λάτρεις και μη, έχουν βρει την αγαπημένη τους γεύση και όταν δίνεται η ευκαιρία το απολαμβάνουν με χαρά.

Τι συμβαίνει με τις διατροφικές αξίες του παγωτού;

Οι γονείς ανησυχούν για την πρόσληψη επιβλαβών συστατικών που μπορεί να επιβαρύνουν τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Κάθε παιδί ζητάει παγωτό και συνήθως αποτελεί επιβράβευση από τους γονείς προς αυτό όταν συμπεριφέρεται υποδειγματικά. «Φάε μπρόκολο και το απόγευμα θα πάρουμε παγωτό». Πληθώρα μαγικών υποσχέσεων που στηρίζονται στη λαχτάρα του παιδιού να φάει παγωτό.

Το παγωτό συγκαταλέγεται στα πιο ασφαλή τρόφιμα όταν τηρούνται οι κατάλληλες διαδικασίες.

Η νέα σειρά παιδικών παγωτών της Nestlé ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, προσαρμόζοντας τις μερίδες και προσφέροντας μια επιλογή που συνδυάζει τη γεύση, τη διασκέδαση και την ισορροπημένη διατροφή. Γι αυτό οι γονείς μπορούν να προσφέρουν στα παιδία τους τη μοναδική αυτή απόλαυση.

Τι προσφέρει το παγωτό στον οργανισμό των παιδιών;

Είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με άλλα γλυκίσματα!

2 μπάλες παγωτό βανίλια για παράδειγμα, δίνουν περίπου 130 θερμίδες, όσες θερμίδες έχει 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το παγωτό δεν περιέχει συντηρητικά διότι δεν τα χρειάζεται από τη φύση του. Η συντήρησή του είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης.Είναι πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων!

Το παγωτό είναι μια διατροφική πηγή πολλών ιχνοστοιχείων.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο. Το παγωτό περιέχει βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξυ και βιταμίνες B-6 και B-12.

Φέτος το καλοκαίρι απολαύστε ξέγνοιαστα και δώστε στα παιδιά σας την καλύτερη καλοκαιρινή λιχουδιά επιλέγοντας από την ποικιλία που προσφέρουν τα παιδικά παγωτά της Nestlé*.

Τα PIRULO Sparkly, PIRULO Watermelon, PIRULO Jungly, PIRULO Lollipop, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές ενώ η φάτσα και το ΛΑΚΥ περιέχουν 70% γάλα, 30% λιγότερη ζάχαρη και 50% λιγότερα λιπαρά, σε σύγκριση με το μέσο όρο των ατομικών παγωτών της Nestle. Έτσι αποτελούν μία επιλογή ιδανική για τους μικρούς μας φίλους!

Υπάρχει παιδί σε αυτόν τον πλανήτη που να μην αγαπάει το παγωτό;

Πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με μία παιχνιδιάρικη διάθεση!

Επιλέξτε παγωτό και απολαύστε το καλοκαίρι φτιάχνοντας αναμνήσεις.

Τα παιδιά σας ποια γεύση προτιμούν;

*Το παραπάνω post χορηγείται από τη παιδική γκάμα των παγωτών της Nestlé

icecreamnestle