Λοιμώξεις του ουρογεννητικού στην παραλία

Η μακρόχρονη παραμονή στην παραλία αποτελεί συνήθεια πολλών ανθρώπων.

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένες με το μπάνιο στη θάλασσα.

Πέρα από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία, οι γυναίκες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην παραλία να προσέχουν ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή, καθώς κατά τη θερινή περίοδο αυξάνονται οι λοιμώξεις του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος.

Η συχνότερη λοίμωξη στο γυναικείο φύλο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η κολπική μυκητίαση.

Ο κυριότερος προδιαθεσικός παράγοντας που ευοδώνει την εμφάνισή της είναι η παρατεταμένη υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή.

Για αυτό το λόγο καλό είναι, αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο στη θάλασσα, να φροντίσετε να πλυθείτε κάτω από ένα ντους και να αλλάξετε μαγιό, φροντίζοντας πάντα να στεγνώσετε καλά την περιοχή.

Ταυτόχρονα, αποφύγετε να καθίσετε απευθείας στην άμμο ή στις ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες. Φροντίστε να τοποθετήσετε κάποια προσωπική σας πετσέτα ή ψάθα την οποία θα φροντίζετε να πλένετε ανά τακτά διαστήματα στο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσεστε όχι μόνο από τις κολπικές λοιμώξεις, αλλά και από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, όπως η κυστίτιδα, οι οποίες οφείλονται στα μικρόβια που αποικίζουν τα πολυσύχναστα σημεία.

Ιδιαίτερη προσοχή στις συνήθειες αυτές θα πρέπει να δώσουν οι έγκυες γυναίκες, καθώς οι λοιμώξεις αυτές μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την εγκυμοσύνη και το έμβρυο.

 

vasilis pergialiotis

Περγιαλιώτης Βασίλης
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιακός υπότροφος Γ` Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. Αττικόν
www.gynaikologia.eu

Διαβάστε ακόμη: Αποκόλληση πλακούντα. Γράφτηκε από τον  Βασίλειος Περγιαλιώτης MSc, PhD

Βασίλειος Περγιαλιώτης MSc, PhD Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιακός υπότροφος Γ` Μαιευτικής Κλινικής Γ.Ν.Α. Αττικό www.gynaikologia.eu Ο Χειρουργός...