ανώδυνος θηλασμός

Πονεμένες θηλές; Δείτε πως θα κάνετε ανώδυνο τον θηλασμό

Μετά την εγκυμοσύνη έρχεται η ώρα για τον θηλασμό! Αν αντιμετωπίζετε πόνους κατά την διάρκεια του θηλασμού τότε στο βίντεο που ακολουθεί θα "ανακουφιστείτε". Δείτε 3 κινήσεις οι οποίες αρκούν για να μην ξαναπονέσει ποτέ ο θηλασμός και θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις πληγωμένες θηλές.

Τι προκαλεί πόνο στη θηλή;

Ένας από τους λόγους που τραυματίζουν τη θηλή, είναι το γεγονός ότι το μωρό δεν παίρνει στο στόμα του κανονικά το στήθος αλλά μόνο την άκρη της θηλής. Η συμβουλή του ειδικού για το πώς να τοποθετήσετε καλύτερα το μωρό την ώρα του θηλασμού, είναι πολύ χρήσιμη.

Πως μπορώ να θεραπεύσω τον πόνο στη θηλή;

Επικοινωνήστε με σύμβουλο θηλασμού για βοήθεια, το συντομότερο δυνατόν. Όταν γνωρίζουμε την αιτία του πόνου, η λύση είναι συχνά πολύ απλή.

Μπορείτε εν τω μεταξύ να θηλάζετε, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν είναι ανάγκη να υποφέρετε. Εάν οι θηλές σας είναι τόσο επώδυνες, ώστε φοβάστε να βάλετε το μωρό στο στήθος σας, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα, για 12 ή 24 ώρες, χρησιμοποιώντας μία πολύ καλή αντλία για να παίρνετε το γάλα και να ταΐζετε το μωρό, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να  βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για σας.

Με τη συμβουλή πάντα της ειδικού και τη βοήθεια όπου χρειάζεται του γιατρού μας, θα απολαύσουμε και θα χαρούμε το υπέροχο αυτό συναίσθημα του θηλασμού του μωρού μας, ξέροντας ταυτόχρονα πόσο καλό κάνει στην ανάπτυξή του.  

Στο βίντεο που ακολουθεί η μαία μας και σύμβουλος θηλασμού Γεωργία Λεζέ μοιράζεται μαζί σας όλα τα μυστικά του θηλασμού!

Όνομα Συγγραφέα:
Μαία, Msc, Advanced Midwifery Σύμβουλος θηλασμού IBCLC Εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ ΙΑΙΜ Εκπαιδεύτρια Πρώτων βοηθειών RTI Μαία στο all4baby Μέσα από την δουλειά μου μπορώ να φροντίσω κάθε...