Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω... τί γονιός είσαι!

Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω... τί γονιός είσαι!

Διαβάστε τι γονιός είστε ή πρόκειται να γίνετε, ανάλογα με το ζώδιό σας! Ποιο ζώδιο γίνεται ο γονιός κολλητός;, Ποιος ζώδιο είναι ο πιο υπερπροσταυτικός γονιός; Ο πιο απαιτητικός; Σε ποια κατηγορία ανήκετε;

 

 

 

 FINALSTAVROI

krios Κριός: Ο απαιτητικός γονιός.
Ο γονιός Κριός ωθεί το παιδί του σε πολλές δραστηριότητες. Έτσι δίνονται στο παιδί πολλά ερεθίσματα και ευκαιρίες να ανακαλύψει τα ταλέντα του. Σημαντικό πλεονέκτημα ενός γονιού Κριού είναι ότι συνήθως συμμετέχει ενεργά στις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού του, περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί του, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία συναισθημάτων ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στο παιδί. Αυτό που πρέπει να προσέχουν είναι να μην ξεσπάνε σε φωνές όταν εκνευρίζονται και να μη χάνουν εύκολα την υπομονή τους, όταν το παιδί κάνει κάποια πράγματα σε πιο αργούς ρυθμούς από ότι αυτοί περιμένουν. Σημαντικό επίσης είναι οι γονείς Κριοί να δίνουν χώρο και στον άλλο γονέα να συμμετέχει ενεργά στην ανατροφή του παιδιού και να μη θέλουν να έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο.

tauros Ταύρος: Ο γονιός ασφάλεια.
Οι ταύροι αγαπάνε τα παιδιά τους και την οικογένεια τους για αυτό κάνουν ότι μπορούν και λίγο παραπάνω για να τους προσφέρουν σχεδόν τα πάντα. Συχνά δουλεύουν υπερωρίες για να μη λείψει τίποτα στα αγγελούδια τους. Φροντίζουν πάντα να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο σε όλους τους τομείς: μόρφωση, ντύσιμο, φαγητό. Οι γονείς Ταύροι, καθώς είναι κάπως συντηρητικοί, δυσκολεύονται να δεχτούν πρωτοποριακές ή ανατρεπτικές ιδέες σε διάφορα θέματα όπως οι έξοδοι, το ντύσιμο ή η επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετές συγκρούσεις, ιδιαίτερα κατά τη φάση της εφηβείας που τα παιδιά παλεύουν να χτίσουν την εικόνα τους και να ανεξαρτητοποιηθούν.

didimos Δίδυμοι: Ο γονιός κολλητός.
Οι γονείς Δίδυμοι λόγω της αυξημένης επικοινωνιακής τους ικανότητας και λόγω του ότι παραμένουν πάντα παιδιά και οι ίδιοι, καταφέρνουν να γίνονται φίλοι με τα παιδιά τους και με τις παρέες των παιδιών τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά εύκολα μπορούν να προστρέξουν σε αυτούς και να τους εμπιστευτούν όταν έχουν προβλήματα. Άλλο ένα πλεονέκτημα των Διδύμων σαν γονείς, είναι ότι δίνουν στα παιδιά τους πληθώρα πληροφοριών και κίνητρών για γνώση και μόρφωση. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι  αδυνατούν να επιβάλουν στα  παιδιά τους όρια, με αποτέλεσμα πολλές φόρες τα παιδιά να μη μπορούν να πειθαρχήσουν, ούτε και να μάθουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους και στη μετέπειτα ζωή τους.

karkinos2 Καρκίνος: Ο υπερπροστατευτικός γονιός.
Συναισθηματικοί και διαισθητικοί οι γονείς Καρκίνοι, ξέρουν να φροντίζουν τα παιδιά τους σε σημείο που πολλές φορές γίνονται  υπερ-προστατευτικοί. Η οικογένεια είναι το Α και το Ω για αυτούς και μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε θυσία για αυτήν, παραμελώντας καμιά φορά και τον ίδιο τους τον εαυτό, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται. Έτσι γίνονται συχνά κυκλοθυμικοί με αποτέλεσμα τα παιδιά, από τη μια να βλέπουν ένα πολύ δοτικό γονιό με ξαφνικές όμως και ίσως πολλές φορές αναίτιες εκρήξεις θυμού, γεγονός που τους προκαλεί σύγχυση και αποδιοργάνωση. Άλλο ένα θέμα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς Καρκίνοι είναι οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και η γκρίνια που χρησιμοποιούν στην προσπάθειά τους να κάνουν τα παιδιά αυτό που θέλουν οι ίδιοι.  

leon Λέων: Ο ιδανικός γονιός.
Τα παιδιά των Λιονταριών είναι από τα τυχερά παιδιά, αφού τα λατρεύουν θεωρώντας τα τη χαρά της ζωής. Σα γονείς είναι σταθεροί, υπεύθυνοι και συνεπείς, ανοιχτόκαρδοι και δοτικοί, που όμως καταφέρνουν να βάζουν ξεκάθαρα όρια οπού το κρίνουν απαραίτητο για την εξέλιξη των παιδιών τους.  Τα αφήνουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ενστικτωδώς ξέρουν πως να τα καθοδηγήσουν σωστά, όσον άφορα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Πολλές φορές είναι πολύ απαιτητικοί με τα παιδιά τους, με απώτερο στόχο, τόσο εκείνα όσο και οι ίδιοι, να κερδίζουν τον θαυμασμό των γύρων τους μιας και είναι γνωστό το πόσο σημασία δίνουν στην εικόνα και στο τι λεν οι άλλοι. Είναι σπάταλοι όσο αφορά τα παιδία τους, με αποτέλεσμα να μη τους μαθαίνουν να ιεραρχούν τις ανάγκες τους, αλλά και να θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα.

parthenos Παρθένος: Ο υπεύθυνος γονιός.
Οι Παρθένοι είναι συνεπείς, υπεύθυνοι και εργατικοί σαν άνθρωποι, χαρακτηριστικά που τα περνάνε και στα παιδιά τους. Ο προγραμματισμός τους βοηθάει τα παιδιά να έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα, να οργανώνουν σωστά το χρόνο τους και τις δραστηριότητές τους, προλαβαίνοντας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά και να εξοικονομούν χρόνο για παιχνίδι. Οι Παρθένοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών τους. Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι η εμμονή τους με την τάξη, την οργάνωση και την καθαριότητα σε υπερβολικό βαθμό, που τείνει να κουράζει τα παιδιά, αλλά και να τα κάνουν να χάνουν κάτι από την ανεμελιά και την παιδικότητά τους. Συχνά άθελά τους, ασκούν έντονη κριτική με αιχμηρό λόγο που τραυματίζει συναισθηματικά τα παιδιά.

zugos Ζυγός: Ο ισορροπιστής γονιός.
Οι Ζυγοί, ως γνωστόν, τείνουν να κρατάνε τις ισορροπίες και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα που μεταδίδουν στα παιδιά τους, μαθαίνοντάς τους να ζουν σε αρμονία με τους άλλους ανθρώπους. Είναι υπομονετικοί, δίκαιοι και μαθαίνουν στα παιδιά τους καλούς τρόπους από μικρή ηλικία και την αξία του να χτίζουν καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Δυσκολεύονται να χαλάσουν χατίρι στα παιδιά τους για να μη διαταραχθεί η οικογενειακή αρμονία. Αλλά η παγίδα που κρύβεται εδώ είναι ότι, με όλη αυτήν την αρμονικά πλασμένη καθημερινότητα, τα παιδιά αφενός δεν μαθαίνουν να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει, ούτε να υπερασπίζονται τον εαυτό τους όπου απαιτείται, και αφετέρου αδυνατούν να διαχειριστούν στρεσογόνες καταστάσεις.

skorpios2 Σκορπιός: Ο απόλυτος γονιός.
Οι Σκόρπιοι όταν αποφασίσουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι με το ρόλο τους και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν. Είναι σταθεροί, αφοσιωμένοι και υπερπροστατευτικοί, τόσο απέναντι στο σύντροφό τους, όσο και απέναντι στα παιδιά τους. Ταυτόχρονα μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι δυναμικά και αυτόνομα. Αυτό που πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται είναι η ανάγκη τους για έλεγχο, που πολλές φορές τους κάνει αδιάκριτους, θέλοντας να ξέρουν τα πάντα σχετικά με τη ζωή των παιδιών τους, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τα προστατέψουν. Καλό επίσης θα ήταν να καταφέρουν να μετριάσουν λίγο τον αυταρχισμό τους και την ισχυρογνωμοσύνη τους, κατανοώντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες.

toxotis Τοξότης: Ο γονιός παιδί.
Χαρούμενοι, αισιόδοξοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και ζωντάνια, οι Τοξότες περνάνε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς μαζί με τα παιδιά τους. Όντας από τη φύση τους πλάσματα γεμάτα περιέργεια, οι Τοξότες μαθαίνουν στα παιδιά τους την αξία της γνώσης και της εξερεύνησης. Ταξιδεύουν συχνά μαζί με τα παιδιά τους, βοηθώντας τα να μαζεύουν εμπειρίες από όλο τον κόσμο και να έχουν μια πιο σφαιρική αντίληψη, φιλοσοφία και στάση ζωής, από μικρή ηλικία. Το μειονέκτημά τους είναι η ανεμελιά που τους διακατέχει. Έτσι, από τη μία, συχνά δεν είναι συνεπείς στις πρακτικές υποχρεώσεις τους απέναντι στα παιδιά και από την άλλη τους διδάσκουν ένα τρόπο ζωής μόνο χαράς και διασκέδασης, χωρίς να τα μαθαίνουν να πειθαρχούν και να αναλαμβάνουν ευθύνες και υποχρεώσεις.  

aigokeros Αιγόκερως: Ο γονιός εξασφάλιση.
Οι Αιγόκεροι φροντίζουν όλες τις υποχρεώσεις τους σαν γονείς και θέλουν πάντα τα παιδιά τους να έχουν το καλύτερο, κυρίως σε θέματα μόρφωσης και καλλιέργειας, ώστε να γίνουν σωστά και χρήσιμα μέλη στην κοινωνία αργότερα. Σίγουρα ένας Αιγόκερως θα μοχθήσει αρκετά, για να καταφέρει το παιδί του να μη στερηθεί τίποτα. Επιδιώκει να του εξασφαλίσει μια οικονομική επιφάνεια τέτοια, που να το διασφαλίσει αν είναι δυνατόν και για όλη του τη ζωή! Μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι υπεύθυνα, την αξία του σωστού προγραμματισμού, της δουλειάς, να έχουν φιλοδοξίες και όραμα. Δυστυχώς, οι πολλές ώρες που αφιερώνουν στην εργασία τους για να τα πετύχουν όλα αυτά, στερούν από το παιδί τη φυσική παρουσία του γονιού.

udroxoos Υδροχόος: Ο γονιός φίλος.
Οι Υδροχόοι δίνουν έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού τους. Επειδή από τη φύση τους είναι μπροστά από την εποχή τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσαρμοστούν με τις νέες και ίσως ανατρεπτικές ιδέες των παιδιών τους. Φροντίζουν πάντα να έχουν χρόνο για αυτά και για ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις μαζί τους. Δεν θέλουν να ασκούν καμία εξουσία πάνω στο παιδί τους και φροντίζουν ιδιαίτερα το παιδί να τους βλέπει σαν ίσους. Με όλα αυτά καταφέρνουν να είναι πραγματικά φίλοι με τα παιδιά τους. Συχνά επειδή είναι εκκεντρικοί, με ριζοσπαστικές ιδέες, έχουν μια στάση και φιλοσοφία ζωής που ίσως τα παιδιά να δυσκολεύονται να εντάξουν στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζουν.

ixtheis 2 Ιχθείς: Ο υπερ-συναισθηματικός γονιός.
Οι Ιχθείς δίνονται υπερβολικά στα παιδιά τους με αποτέλεσμα τα παιδιά να χτίζουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους και να γίνονται και τα ίδια δοτικά συναισθηματικά. Οι Ιχθείς ξέρουν διαισθητικά τις ανάγκες των παιδιών τους και καταφέρνουν εύκολα να τα προσεγγίσουν όταν είναι στενοχωρημένα ή προβληματισμένα, κάνοντάς τα να νιώθουν ότι έχουν πάντα κάποιν να στηριχτούν. Το μειονέκτημα με τους γονείς Ιχθείς είναι ότι πολλές φορές άθελά τους, χρησιμοποιούν το συναίσθημα για να χειραγωγήσουν τα παιδιά τους, κάτι που τα παιδιά αντιγράφουν και μιμούνται αργότερα στην ενήλικη ζωή τους. Το άλλο θέμα που πρέπει να προσέχουν είναι ότι δυσκολεύοντα αρκετά να πειθαρχήσουν τα παιδιά τους για να μην τα στενοχωρήσουν.

Αναστασία Φραγκιά
Σύμβουλος Αστρολογίας
Απόφοιτος της Mayo School of Astrology
Επικοινωνία: 2821303419
Ε-mail: fragiat@yahoo.gr

FINALSTAVROI