Πώς να βάλετε αντηλιακό σε ένα μικρό παιδί (που δεν θέλει να βάλει)

Γράφει η Κωνσταντίνα,

Κάθε μάνα ξέρει τη μάχη του αντηλιακού, που δίνεται κάθε καλοκαίρι στις παραλίες ανάμεσα σε γονείς και παιδιά που δεν κρατιούνται να μπουν στη θάλασσα.

Έχω βρει απλούς τρόπους για να βάζω στον Βαγγέλη μου αντηλιακό προτού προλάβει καν να γκρινιάξει και σας μεταλαμπαδεύω τη γνώση μου:

Καταρχάς, βάζουμε αντηλιακό ΠΑΝΤΑ προτού πάμε στην παραλία και έπειτα απλώς ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες.

Τα παιδιά τρέχουν ασταμάτητα στο σπίτι με τα χέρια τους πάντα γεμάτα με κάποιο αντικείμενο και φωνάζουν, προτού «καταφέρουν» να πέσουν και να χτυπήσουν στο τραπέζι σου σαλονιού… Οπότε πρέπει να είσαστε γρήγορη σαν αστραπή.

Μόλις καταφέρετε να πιάσετε το παιδί και να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, βγάλτε του τα ρούχα όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Υπάρχει μια πιθανότητα που ανέρχεται στο 100% να μη θέλει να συνεργαστεί μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια, οπότε ξεκινήστε να βγάζετε την μπλούζα του, παγιδεύοντας έτσι τα χέρια και το πρόσωπο του μέχρι να βγει τελείως.

Με το ένα χέρι κρατήστε το μικρό παιδί σας και με το άλλο χέρι κρατήστε το αντηλιακό.

Σημαντική σημείωση για την επιλογή του αντηλιακού: Για τα παιδιά δεν παίζει ρόλο η μάρκα του αντηλιακό, αλλά σας εγγυώμαι αν είναι αγόρι δεν πρέπει να έχετε ροζ συσκευασία γιατί σίγουρα θα σας σταματήσει και θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 λεπτά για να τον πείσετε ότι το αντηλιακό αυτό δεν είναι για κορίτσια.

Έτσι κι εγώ προτιμώ τα αγαπημένα του «κιτρινάκια» αντηλιακά από το Lidl που είναι ουδέτερο χρώμα και έχουν πάνω καστράκια άμμου τα οποία λειτουργούν ως έμπνευση για να του πω μια ιστορία μέχρι να τον αλείψω με αντηλιακό.

Βρείτε όλη τη σειρά εδώ!

Όσο κρατάτε ακόμα το παιδί σας, βάλτε αντηλιακό σε ένα σφηνοπότηρο. Για τους ειδικούς των παιδιών, αυτή είναι η κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού που θα χρειαστεί να βάλετε στο παιδί σας (Για τους ειδικούς των μαμάδων, αυτή είναι η κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ που θα χρειαστείτε μετά από μια οικογενειακή εκδρομή στην παραλία).

Βάλτε μια μικρή ποσότητα αντηλιακού στην παλάμη σας, έπειτα τρίψτε τα χέρια σας έτσι ώστε να μοιάζουν σαν να φοράτε ένα ζευγάρι άσπρα γάντια. Πάρετε στάση ετοιμότητας, κοιτάξτε στα μάτια το μικρό σας παιδί και τραγουδήστε με τον αγαπημένο του ρυθμό “ Έρχεται η νεράιδα του αντηλιακού”.

“Επιτεθείτε”

Όσο το παιδί σας θα φωνάζει “ ΌΧΙ! ΌΧΙ!”  και εσείς θα φωνάζετε ασταμάτητα “ ΜΕΊΝΕ» απλώστε το αντηλιακό με ταχύτητα που ξεπερνάει εκείνη του φωτός. Πατούσες, πόδια και κορμό. Όπου υπάρχει δέρμα, απλώστε το αντηλιακό καλά. Φέτος δεν θα καεί από τον ήλιο-Όχι όσο περνάει από το χέρι σας!

Αν η κατάσταση ξεφύγει και το παιδί σας ξεγλιστρήσει και προσπαθήσει να ξεφύγει, ξεκινήστε το κυνηγητό. Συνήθως, όσο πιο μικρά τόσο πιο εύκολο είναι να τα πιάσετε. Αν έχετε να κάνετε όμως με το ΣΟΎΠΕΡ-ΝΉΠΙΟ, θα βρεθείτε σε αδιέξοδο όταν εκείνο θα σας λέει “Δεν είσαι εσύ το αφεντικό μου” και θα σας απειλεί ότι θα ξαπλώσει και θα λερώσει όλα τα έπιπλα με το λίγο αντηλιακό που έχει στην πλάτη του. Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να το ηρεμήσετε και φωνάξτε ενισχύσεις.

Όταν φτάσουν οι ενισχύσεις (ο μπαμπάς), ορίστε τον ως τον “Επίσημο Σταθεροποιητή Νηπίου” και με γρήγορες κινήσεις απλώστε το αντηλιακό στη θυμωμένη φατσούλα που στέκεται απέναντί σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει το πίσω μέρος του λαιμού και πίσω από τα αυτιά και αν κατά λάθος μπει αντηλιακό στα αυτιά ή στο στόμα του παιδιού και εκείνο αρχίσει να ουρλιάζει, σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο και πείτε του “Ωχ, συγγνώμη, αλλά αυτό δε θα γινόταν αν καθόσουν από την αρχή φρόνιμος. ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ;. Υπάρχουν και επιπτώσεις όταν δεν ακούς τους γονείς σου”.

Μόλις καλυφθεί κάθε εκατοστό από το δέρμα του παιδιού σας με μια λεπτή στρώση αντηλιακού, φορέστε του ένα πολύ ωραίο και χρωματιστό μαγιό. Δεδομένης της προσπάθειας που έχετε καταβάλει, θα νιώθετε σαν έχετε τελειώσει από μια δύσκολη προπόνηση στο γυμναστήριο.

Τώρα πλέον που το μικρό σας παιδί είναι καλυμμένο με αντηλιακό, είστε επιτέλους έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι. Ανοίξτε την πόρτα και ετοιμαστείτε για μια διασκεδαστική μέρα με την οικογένειά σας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια μανούλες. Τα καταφέρατε! Αλλά μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αντηλιακό. Θα χρειαστεί να το ανανεώνετε κάθε δυο ώρες.

Για το τέλος, μην ξεχνάτε! ΔΕΝ είναι μόνο τα παιδιά που χρειάζονται αντηλιακό! Γρήγορα απλώστε το και σε εσάς!