Τεστ ωορρηξίας και εγκυμοσύνης

Τεστ ωορρηξίας και εγκυμοσύνης

Αναρωτιέστε πότε θα ‘ρθει ο πελαργός; Ανυπομονείτε για μία εγκυμοσύνηΥπάρχουν γυναίκες σε όλο τον πλανήτη που σήμερα, μετά από μια περίοδο προσπάθειας, θα αποφασίσουν να αγοράσουν ένα τεστ ωορρηξίας έτσι ώστε να βοηθήσουν “περισσότερο” το πέρασμα του πελαργού από τη ζωή τους. Άλλες γυναίκες πάλι, αγοράζουν ένα τεστ εγκυμοσύνης για να διαπιστώσουν εάν ο πελαργός τις επισκέφτηκε ήδη, ασχέτως αν ήταν καλεσμένος ή όχι.

Σήμερα βλέπετε, τα πράγματα είναι απλά, εύκολα, και γρήγορα. Μια βόλτα στη γωνία, στο φαρμακείο, και η κάθε μία μας έχει τον έλεγχο και τη γνώση που της χρειάζεται για την σημαντική περίοδο αυτή της ζωής.

Τεστ ωορρηξίας

Τα παλιά τα χρόνια, στην Ευρώπη, όταν μια γυναίκα ήθελε να μάθει πότε είχε γόνιμη περίοδο, ουρούσε σε ένα κυπελλάκι το οποίο έβαζε στο ψυγείο. Αν μετά από λίγες ώρες υπήρχε ένα «συννεφάκι» στο πάνω μέρος, η εποχή ήταν κατάλληλη για “οικογενειακό προγραμματισμό”!

Σε πολλές γυναίκες, η ωορρηξία γίνεται στη μέση του κύκλου τους, γύρω στη 14η μέρα.

Φυσικά πολλοί παράγοντες είναι αιτία η ωορρηξία να συμβαίνει νωρίτερα ή και αργότερα μέσα στον κύκλο. Μπορεί να συμβεί και την 8η μέρα του κύκλου μας όπως και στις 20 μέρες, γι’ αυτό τα τεστ αποτελούν θαυμάσια εργαλεία. Δεν επιβεβαιώνουν μόνο πότε μια γυναίκα έχει γόνιμες μέρες αλλά προβλέπουν και το πότε αναμένεται ωορρηξία.

Τα τεστ ωορρηξίας, ανιχνεύουν την ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) στα ούρα η οποία λίγο πριν την ωορρηξία αυξάνεται δραματικά και απότομα, αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τα τεστ την ανιχνεύουν, και με ακρίβεια μας λένε πότε θα γίνει η ωορρηξία.

Ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι μια γυναίκα θα έχει γόνιμες μέρες μέσα στο επόμενο τριήμερο, με αποκορύφωμα τις 36 ώρες μετά την αύξηση της ορμόνης.

Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας

Τεστ ούρων τύπου Predictor kit

Αυτό το τεστ προβλέπει πότε μια γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει έγκυος . Έχει 99% ακρίβεια στα εργαστήρια και 96% στην οικιακή του χρήση. Ανιχνεύει την αύξηση της ωχρινοποιητικής ορμόνης (LH) στα ούρα, που παράγεται 12 με 36 ώρες πριν την ωορρηξία.

Έχετε δηλαδή περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης αν έχετε σεξουαλικές σχέσεις 36 ώρες μετά την ανίχνευση της ορμόνης.

Το τεστ είναι απλό στη χρήση και έχει χρήση επτά ημερών. Μπορείτε να κάνετε το τεστ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με μοναδικό όρο να είναι η ίδια κάθε μέρα χρονική στιγμή. Μην πιείτε υγρά 2 ώρες πριν το τεστ.

Τα τεστ διαβάζονται πολύ εύκολα. Μια γραμμή, το τεστ λειτουργεί.

Δεύτερη γραμμή πιο σκούρα από την πρώτη, δείχνει ότι θα έχετε ωορρηξία μέσα σε 12 με 36 ώρες.

Το Ovulation Predictor Test Kit περιέχει

  • 6 Τεστ Ωορρηξίας και ένα τεστ εγκυμοσύνης.
  • Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα τεστ, όλα βασισμένα στην ίδια ιδέα.

Άλλα είναι με στριπ που βουτάμε σε κυπελλάκι με ούρα, άλλα είναι στικάκια στα οποία ουρούμε πάνω, ακριβώς όπως και τα τεστ εγκυμοσύνης.

Πότε να κάνω το τεστ

Πρώτα προσδιορίζουμε τον κύκλο μας. Μετράμε τις μέρες ανάμεσα στην πρώτη μέρα της περιόδου μας, μέχρι την προηγούμενη μέρα της επόμενης περιόδου.

Έχοντας σημειώσει τον κύκλο μας για ένα διάστημα κάποιων μηνών, μπορούμε να ξεκινήσουμε τα τεστ κοιτώντας τον παρακάτω πίνακα.

 

 

Ο κύκλος σας

Πότε να αρχίσετε

21 μέρες

Μέρα 5

22 μέρες

Μέρα 6

23 μέρες

Μέρα 7

24 μέρες

Μέρα 8

25 μέρες

Μέρα 9

26 μέρες

Μέρα 10

27 μέρες

Μέρα 11

28 μέρες

Μέρα 12

29 μέρες

Μέρα 13

30 μέρες

Μέρα 14

31 μέρες

Μέρα 15

32 μέρες

Μέρα 16

33 μέρες

Μέρα 17

34 μέρες

Μέρα 18

35 μέρες

Μέρα 19

36 μέρες

Μέρα 20

37 μέρες

Μέρα 21

38 μέρες

Μέρα 22

39 μέρες

Μέρα 23

 

 

Οι συνταγές της γιαγιάς...

Σύμφωνα με τις μελέτες της Louise Lacey, υπάρχει ένας φυσικός και ανέξοδος τρόπος να ενεργοποιήσουμε την ωορρηξία σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να σταθεροποιήσουμε τον κύκλο μας.

Η γυναίκα αυτή, ανακάλυψε ότι όταν κοιμόταν στο απόλυτο σκοτάδι εκτός από 3 μέρες του κύκλου της, στις οποίες άναβε μια λάμπα 40 watt δίπλα στο κρεβάτι της, (ή αφήνοντας να καίει μια λάμπα 75 watt στο διπλανό δωμάτιο), η ωορρηξία συνέβαινε συστηματικά το τριήμερο που άφηνε το φως αναμμένο.

Η θεωρία λέει ότι εισαγωγή του φωτός ξεγελά την υπόφυση που είναι προγραμματισμένη από τους αρχαίους χρόνους με την πανσέληνο!

Αν θέλετε να κάνετε “ένα πείραμα” προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει η γυναίκα να κοιμηθεί από την πρώτη έως και την ενδέκατη ημέρα του κύκλου της σε πλήρες σκοτάδι, εξουδετερώνοντας ακόμα και τους αριθμούς/ δείκτες/ φωτάκια του ξυπνητηριού.

Την δωδέκατη μέρα ανάβετε μια λάμπα στην άκρη του κρεβατιού και θα την αφήσετε ανοιχτή όλη νύχτα. Από τη δέκατη πέμπτη νύχτα, σκοτάδι πάλι, μέχρι το τέλος του κύκλου .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η μέθοδος είχε αποτελέσματα με γυναίκες που μέχρι πρότινος δεν είχαν ωορρηξία. Καλυτερεύει την ποιότητα της εσωτερικής βλεννογόνου και ρυθμίζει την διάρκεια των πολύ σύντομων (26 μέρες) ή πολύ μεγάλων (35 μέρες) κύκλων.

Τεστ εγκυμοσύνης

Τα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργούν και αυτά με την ίδια λογική. Ανιχνεύουν μια ορμόνη, την χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) στα ούρα.

Όπως και τα τεστ ωορρηξίας, ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά τα λίγα λεπτά. Έχουν και αυτά ένδειξη ότι το τεστ λειτουργεί σωστά και γραμμές, βούλες ή «είστε έγκυος» να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια της μέλλουσας μητέρας.

Είναι 99 % σωστά, αν χρησιμοποιηθούν πριν την ημερομηνία λήξης τους, και όχι πολύ κοντά στην ημερομηνία της περιόδου (που δεν ήρθε).

Μια εβδομάδα μετά την καθυστέρηση είναι η καταλληλότερη εποχή για τα καλύτερα αποτελέσματα.

από την Lili