Θέλετε να γίνετε μία μαμά blogger; Δείτε πως!

Θέλετε να γίνετε μία μαμά blogger; Δείτε πως!

«Η μαμά blogger» η μαμά δηλαδή που έχει το δικό της blog στο διαδίκτυο, είναι ένας όρος που είναι πολύ της μόδας σήμερα. Όμως δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Πρώτα απ’ όλα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την επιρροή τους. 92% των μητέρων, έχουν αγοράσει ένα προϊόν, που τους έγινε γνωστό από το blog μίας μητέρας. Γιατί; Οι περισσότερες μητέρες που ρωτήθηκαν, συμφώνησαν ότι το προϊόν που συστήνει μία μητέρα από το διαδίκτυο ως απόλυτα ικανοποιητικό, είναι πράγματι έτσι, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαφημίσεις των μέσων ενημέρωσης.

Το blogging μπορεί να είναι ένα αρκετά νέο επάγγελμα, αλλά παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια και βοηθά να ανοίξει ο δρόμος για καλές και προσοδοφόρες ευκαιρίες σταδιοδρομίας ακόμη και εκτός του διαδικτύου, όπως οι εκπομπές μαγειρικής ή η πώληση βιβλίων, από την τηλεόραση.

Αν και δεν είναι δυνατόν όλες οι μητέρες, ή γιατί όχι και οι μπαμπάδες, να έχουν επιτυχία σαν bloggers, αυτό παραμένει μία βιώσιμη επιλογή εισοδήματος για πολλούς, που συχνά παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Δείτε λοιπόν πιο κάτω τι θα πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε να κερδίζετε κάποια χρήματα από το blog που έχετε δημιουργήσει:
Δημιουργήστε ενδιαφέρον περιεχόμενο με ποικιλία θεμάτων.
Το περιεχόμενο είναι το κλειδί για ένα και μόνο λόγο. Το βασικό στοιχείο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα για να αποφέρει έσοδα είναι το δυνατό περιεχόμενό του. Η ικανότητα ενός γονέα blogger είναι το περιεχόμενο αυτών που γράφει να είναι εξαιρετικά πολύπλευρο. Από την πληροφορία για την καλύτερη πάνα που κυκλοφορεί στην αγορά, μέχρι ένα καλό τουριστικό γραφείο για τις διακοπές, όπως και κάποια καινούργια προϊόντα για το σπίτι, τα παιδιά και τους ενήλικες. Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για νέα θέματα είναι απεριόριστες.

Η τακτική δημοσίευση πληροφοριών με την ανταλλαγή συμβουλών, και απλά επικοινωνώντας έντιμα με τους αναγνώστες, είναι ο καλύτερος τρόπος να τους κερδίσετε και να κάνετε το blog σας αξιόπιστο και σοβαρό για όλους τους σωστούς λόγους.

Αγοράστε εσείς για τους αναγνώστες σας και κερδίστε χρήματα.
Όλοι έρχονται στα blogs αυτά, για να πάρουν ειλικρινείς απαντήσεις και εμπιστεύονται τα προϊόντα που τους προτείνετε. Ένας απλός τρόπος για να σας βοηθήσει να κερδίζετε κάποια χρήματα είναι να συνεργαστείτε με το marketing εταιριών. Βασικά αυτό λειτουργεί σαν να ψωνίζετε εσείς από το διαδίκτυο.

Ας πούμε ότι μέσα από το blog σας συνιστάται μία συγκεκριμένη μάρκα φόρμα για παιδιά. Ο αναγνώστης θα προχωρήσει στην αγορά της εν λόγω φόρμας μέσω ενός link στην ιστοσελίδα σας. Ό έμπορος τότε πληρώνει ένα ποσό σε σας, επειδή βοηθήσατε να γίνει αυτή η αγορά. Συγχαρητήρια! Έχετε μόλις ανακαλύψει ένα από τους γρηγορότερους και ευκολότερους τρόπους για να κερδίσετε κάποια χρήματα.

Να είστε κοινωνικοί.
Η δύναμη και η επιρροή των social media είναι αναμφισβήτητη. Η εξοικείωση και η χρησιμοποίηση των social media στο πλήρες δυναμικό τους, είναι πολύ κρίσιμη για να κερδίσετε χρήματα. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να συνδέεστε με τους αναγνώστες σας, είναι επίσης το κανάλι για την ροή των εσόδων σας.

Δημιουργήστε διάφορους τρόπους ροής εισοδήματος.
Να είστε ευέλικτοι και να δημιουργήσετε διάφορα κανάλια από τα οποία μπορείτε να κερδίσετε και τα οποία θα σας βοηθήσουν να καλυτερεύσετε τις δυνατότητες κέρδους σας. Δημοσιεύοντας διαφημίσεις και σε συνεργασία με τις διάφορες εταιρίες για να εξασφαλίσετε την υποστήριξη (χορηγία) τους, είναι άλλος ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε κάποια χρήματα από το blog σας.

Σε συνεργασία με διάφορους δικτυακούς τόπους, θα έχετε πρόσβαση σε πολύτιμα στοιχεία σχετικά με το τι ενδιαφέρει τους αναγνώστες σας, σε τι κάνουν κλικ και τι αγοράζουν. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να προσεγγίσετε τις σωστές εταιρίες και να εξασφαλίσετε χορηγίες, διαφημιστικές καμπάνιες και άλλα πολλά.

Όσο περισσότερες αποδείξεις μπορείτε να δώσετε στις εταιρίες για την ποιότητα του περιεχομένου σας και τον τύπο των αναγνωστών που προσελκύετ, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να συνεργαστούν μαζί σας.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί τρόποι για να ενισχυθεί οικονομικά το blog σας. Όμως αυτό δεν μπορεί φυσικά να συμβεί σε μία νύχτα. Μία έντιμη, μακροπρόθεσμη σωστή στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει να καρπωθείτε σημαντικά οφέλη από το blog σας.