Τι λένε τα άστρα για τα παιδιά σας και την καινούρια σχολική χρονιά!

Τι λένε τα άστρα για τα παιδιά σας και την καινούρια σχολική χρονιά!

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο, όλοι οι γονείς μοιράζονται την ίδια αγωνία: πώς θα είναι η καινούρια σχολική χρονιά για τα παιδιά τους, πώς να τα βοηθήσουν ώστε να αποδώσουν καλύτερα και ταυτόχρονα, να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και ευχαριστημένα.

Ετοίμασα λοιπόν αυτό εδώ το άρθρο, προσπαθώντας βάσει ζωδίου και των γενικών χαρακτηριστικών του κάθε ενός, να βοηθήσω τους γονείς να κατανοήσουν τα μικρά τους, πώς λειτουργούν και τί ανάγκες έχουν, καθώς και να δώσω πολύτιμες συμβουλές για τη φετινή σχολική χρονιά.

Ελπίζω οι προβλέψεις μου να φανούν χρήσιμες, τόσο σε εσάς όσο και στα μικρά σας… Και μην ξεχνάτε ότι τις περιόδους με ανάδρομο Ερμή, τα μικρά μας έχουν μια δικαιολογία παραπάνω!

FINALSTAVROI

Κριαράκια: Τα μικρά σας Κριαράκια σίγουρα έχουν πολύ πολύ πολύ ενέργεια, είναι ευφυή και δημιουργικά. Φέτος ειδικά, με τον Ουρανό στο ζώδιό τους, η ανάγκη τους να εκφραστούν θα είναι ακόμα πιο έντονη. Οτιδήποτε πρωτότυπο τα τραβάει σαν μαγνήτης. Βοηθήστε τα να βρουν νέα χόμπι, όσο περίεργα ή ιδιαίτερα και να φαίνονται σε εσάς, για τα παιδιά σας είναι αυτό που χρειάζονται! Η φυσική άσκηση είναι ο τρόπος για να εκτονώσουν την περισσή ενέργειά τους για να μπορούν μετά, απερίσπαστα, να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εντός της σχολικής αίθουσας. Άλλο ένα κόλπο για να τα βοηθήσετε είναι να τα ενθαρρύνετε να ολοκληρώνουν ότι έχουν ξεκινήσει, καθώς βαριούνται εύκολά και αφήνουν τις προσπάθειές τους στη μέση, χάνοντας έτσι την ανταμοιβή που τους αξίζει.

Ταυράκια: Για τα Ταυράκια, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: χρειάζονται να νιώθουν ασφάλεια. Η απόδοση τους στην τάξη είναι άμεση απόρροια της συναισθηματικής τους κατάστασης. Έχουν ανάγκη τη σταθερότητα πολύ περισσότερο από τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή τους λόγω άγχους. Γι’ αυτό, καλλιεργήστε τους την εικόνα ότι τους παρέχετε δυνατές βάσεις να στηριχτούν, για οτιδήποτε χρειαστούν. Ειδικά φέτος, με τον Κρόνο απέναντί τους, θα πρέπει να έχετε στο νου σας να τα στηρίξετε αν έρθουν σε σύγκρουση με άτομα κύρους. Αν δηλαδή έρθουν σε ρήξη με κάποιον δάσκαλο ή καθηγητή, φροντίστε να τα ακούσετε προσεκτικά και να τους συμπαρασταθείτε στο παράπονό τους, έχουν ανάγκη να σας νιώθουν δυνατούς δίπλα τους και όχι απέναντί τους! Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την επιτυχία τους.

Διδυμάκια: Το παιδί Δίδυμος είναι η χαρά του σωστού εκπαιδευτικού, θέλει να ρουφήξει κάθε πληροφορία και έχει ένα εκατομμύριο απορίες για κάθε θέμα. Του αρέσει να μιλάει, να ρωτάει, να εξηγεί για να καταλαβαίνει τον κόσμο γύρω του. Αγαπάει την γνώση και την επικοινωνία, δώστε του βιβλία και διάλογο, πάντα με επιχειρήματα, και το έχετε κερδίσει για πάντα. Φέτος η χρονιά φαίνεται να κυλάει ομαλά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν και να καλλιεργήσουν στο έπακρο της δυνατότητές τους. Για να τονώσετε και άλλο τις ήδη ευνοϊκές διαθέσεις τους, αφήστε τα να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, χωρίς περιορισμούς αλλά με σωστή καθοδήγηση. Ακόμα, δώστε τους αν το επιθυμούν, την ευκαιρία να μάθουν άλλη μια ξένη γλώσσα.

Καρκινάκια: Το ξέρετε ότι έχετε από τα πιο ευαίσθητα παιδιά του ζωδιακού; Η οικογένεια είναι το πάν για αυτά τα παιδιά που θέλουν και πολύ αγάπη και πολύ στοργή για να μπορούν να επιβιώνουν, πόσο μάλλον για να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο! Τι θα χρειαστούν για φέτος που ο Δίας είναι στο ζώδιο τους; Νέα ενδιαφέροντα και ερεθίσματα. Αν πάλι έχετε παρατηρήσει ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα, είναι μια και μοναδική ευκαιρία φέτος να τα βοηθήσετε να το λύσουν, να το ξεπεράσουν και για να μην χρειαστεί να το αντιμετωπίσουν ποτέ ξανά στη ζωή τους. Βοηθήστε τα να μάθουν να εκφράζουν τα δικά τους συναισθήματα, χωρίς να παρασύρονται από τα συναισθήματα ούτε των τρίτων, αλλά ούτε και από τα δικά σας.

Λιονταράκια: Τα μικρά σας Λιονταράκια σίγουρα θέλουν να ξεχωρίζουν, θέλουν να είναι οι αρχηγοί και επιδιώκουν να είναι τα καλύτερα σε ότι κάνουν. Δεν προβλέπεται μια εύκολη χρονιά, αφού πρέπει να μάθουν να λειτουργούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με υπευθυνότητα και συνέπεια, ολοκληρώνοντας ότι αναλαμβάνουν. Μακροπρόθεσμα βέβαια, είναι για το καλό τους. Γιατί έτσι προετοιμάζονται να δεχτούν τα δώρα του Δία την επόμενη χρονιά, ο οποίος, μετά τον Αύγουστο του 2014, μπαίνει στο ζώδιο τους και τα κάνει ακόμα πιο δυναμικά και λαμπερά, ανταμείβοντάς τα με πολλές επιτυχίες για τους κόπους των προηγούμενων ετών. Μάθετέ τους να σέβονται τους φίλους και τους συμμαθητές τους. Βοηθήστε τα να καταλάβουν ότι, ακούγοντας τις απόψεις και κατανοώντας τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας, αυτοί μας αποδέχονται και μας αγαπάνε περισσότερο.

Παρθενάκια: Τα παιδιά της τάξης, της οργάνωσης και της μεθοδικότητας. Τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν εκπληκτικές επιδώσεις, αρκεί να τα βοηθήσετε να μπουν σε ένα πρόγραμμα. Φροντίστε, λοιπόν, να τηρείτε ευλαβικά τα ωράρια σχετικά με τον ύπνο, το φαγητό και το διάβασμά τους, αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος και ο πιο εύκολος τρόπος για να τα οδηγήσετε στην επιτυχία, χωρίς άγχος και γκρίνια. Αγαπούν τις λεπτομέρειες και συνήθως είναι καλοί μαθητές. Αν παρόλα αυτά φέτος παρατηρήσετε να μην μπορεί το παρθενάκι σας να συγκεντρωθεί εύκολα, δείξτε κατανόηση και μην ασκήσετε την παραμικρή πίεση ή κριτική, γιατί θα μπλοκάρει περισσότερο. Με ηρεμία θα ξαναβρεί σιγά σιγά το ρυθμό του. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ σχολαστικά με τη διατροφή τους και την καθαριότητα, θέλουν το χώρο τους τακτοποιημένο και το φαγητό τους προσεγμένο.

Ζυγάκια: Οι μικροί Ζυγοί αγαπούν να έχουν αναγνώριση. Γι’ αυτά τα παιδιά η αποδοχή από τους άλλους είναι ανάσα ζωής και κινητήριος δύναμη. Δυστυχώς αυτός είναι και ο λόγος που παρασύρονται εύκολα, μετατρέψτε όμως αυτήν τους την αδυναμία σε πλεονέκτημα, ενθαρρύνοντάς τα να κάνουν παρέα με πιο ώριμα παιδιά. Τη φετινή χρονιά θα πρέπει να τα βοηθήσετε να μην αγχώνονται και να τους δείξετε τρόπους να διαχειρίζονται το stress, καθώς το πιθανότερο είναι να έχουν μια ανησυχία παραπάνω. Μάθετέ τους ότι, με το να εκφράζουν αυτό που έχουν ανάγκη δεν θίγουν τους άλλους, έτσι θα είναι πιο ήρεμα και ευχαριστημένα. Η εμφάνιση τους και η εικόνα τους είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό αφήστε τα το πρωί να ετοιμαστούν με την ησυχία τους, διαλέγοντας ίσως και μόνα τους, τι θα φορέσουν.

Σκορπάκια: Τα παιδιά που θέλουν να εμβαθύνουν στη γνώση, που θέλουν να ξέρουν όλα τα «τι», τα «πως» και τα «γιατί». Με τον Κρόνο στο ζώδιο τους φέτος, παρά τον εκνευρισμό τους, θα καταφέρουν να γίνουν πιο συγκεντρωμένα στην μελέτη τους και πιο υπεύθυνα στο διάβασμα και τις υποχρεώσεις τους. Από εσάς τι χρειάζονται; Πρώτον, να τους δείχνετε έμπρακτα την κατανόησή σας και δεύτερον, να μην τους ασκείτε επιπλέον πίεση, μια χαρά τα καταφέρνουν να είναι super απαιτητικά από τον εαυτό τους και από μόνα τους. Αρκεί να βάλουν στόχο, μετά τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει, μπορεί να θυσιάσουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν. Μην ξεχνάτε, ο προσωπικός τους χώρος είναι ιερός και χρειάζεστε ειδική άδεια για να μπείτε, καθώς έχουν ανάγκη σε περιόδους stress να απομονώνονται.

Τοξοτάκια: Οι Τοξότες είναι μικροί εξερευνητές, τα παιδιά που δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχα ούτε λεπτό. Θέλουν να είναι διαρκώς σε κίνηση, είτε το σώμα τους, είτε το μυαλό τους, είτε η φαντασία τους. Πώς να πειθαρχήσετε ένα τέτοιο παιδί, που μοιάζει η ενέργειά του να είναι ατελείωτη; Δύσκολα. Το καλό είναι ότι αγαπούν τη γνώση, οπότε συνήθως, έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο αρκεί να μην νιώσουν περιορισμένα. Σιχαίνονται την ρουτίνα ενώ χρειάζονται εναλλαγή παραστάσεων διαρκώς, γι’ αυτό καλό είναι να τους δίνετε πολλά ερεθίσματα. Ειδικά φέτος, φροντίστε να είστε ψύχραιμοι κάθε φορά που θα σας ανακοινώνουν άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για το που θέλουν να ξοδέψουν την περισσή ενέργειά τους. Πείτε τους ναι, θέτοντας όμως ως όρο, να μην αμελήσουν τα μαθήματά τους.

Αιγοκεράκια: Τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν για να κατακτούν κορυφές! Φιλόδοξα από την κούνια ακόμα, ξέρουν τι θα πει σκληρή δουλειά και δεν θα τη φοβηθούν ποτέ. Έτσι και στο σχολείο δεν θα φοβηθούν να δουλέψουν πολύ, αρκεί να βλέπουν ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Φέτος ίσως παρατηρήσετε να έχουν έναν περίεργο εκνευρισμό, είναι η προσπάθειά τους να καταλάβουν τον εαυτό τους, τα κίνητρα και τις ανάγκες τους, αλλά δεν ξέρουν πως να το εκφράσουν. Πάρτε την πρωτοβουλία να τα ρωτήσετε τι χρειάζονται και πως μπορείτε να τα βοηθήσετε, γιατί από μόνα τους δεν θα σας ανοιχτούν. Τείνουν να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες από όσες αναλογούν στην ηλικία τους και πάντα προσπαθούν να είναι διακριτικά και σοβαρά χωρίς να ενοχλούν τους γύρω τους. Παίξτε μαζί τους, λίγη ανεμελιά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Υδροχάκια: Τα Υδροχάκια έχουν γεννηθεί για να είναι μπροστά. Προηγούνται της εποχής τους και έχουν τις πιο περίεργες και ανατρεπτικές ιδέες από όλους τους συνομήλικούς τους, τις οποίες υπερασπίζονται σχεδόν φανατικά. Φέτος, με τον Κυβερνήτη τους Ουρανό στον Κριό, σίγουρα το μυαλό τους θα τρέχει τουλάχιστον με την ταχύτητα του φωτός. Δώστε τους πεδίο να εκφραστούν για να μην εκνευρίζονται και να μην μελαγχολούν. Είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν θα τα πείσετε να κάνουν κάτι, μόνο και μόνο επειδή πρέπει και καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τους δασκάλους τους για αυτήν τους την ιδιαιτερότητα. Θα χρειαστεί όλοι να ακονίσετε καλά το μυαλό σας για να τα πείσετε να διαβάσουν. Δεν αντέχουν την τυφλή υποταγή σε κανόνες και περιορισμούς και υποφέρουν όταν βλέπουν αδικίες.

Ιχθάκια: Τα Ψαράκια και αυτά παιδιά του υδάτινου στοιχείου, είναι κάτι παραπάνω από ευαίσθητα. Η χαρά τους είναι να ασχολούνται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες για να μπορούν να εκφράσουν τον πλούσιο και ευγενικό συναισθηματικό τους κόσμο. Η μουσική, η ζωγραφική, ο χορός και η υποκριτική γεμίζουν τις μπαταρίες τους και τους φτιάχνουν τη διάθεση. Όσο περισσότερες ευκαιρίες έχουν να εκδηλώσουν τη ζωηρή τους φαντασία, τόσο λιγότερο θα ονειροπολούν την ώρα του μαθήματος. Για φέτος, θα σας πρότεινα να τους δείξετε τρόπους να αξιοποιούν τα ταλέντα τους και τη φαντασία τους προς όφελός τους, έχοντας πάντα ρεαλιστικούς στόχους. Επίσης, φέτος είναι ευκαιρία να τα μάθετε να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα και να τα βάζουν σε προτεραιότητα, αγαπώντας όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό τους.

Αναστασία Φραγκιά
Σύμβουλος Αστρολογίας
Απόφοιτος της Mayo School of Astrology
Επικοινωνία: 2821303419
Ε-mail: fragiat@yahoo.gr

FINALSTAVROI