6 συμβουλές για να κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει μια ζωή

Ο γρήγορος ρυθμός ζωής και η έλλειψη επικοινωνίας είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καλή σχέση ενός ζευγαριού. 

Οι άνθρωποι σκέφτονται, ενεργούν και αισθάνονται διαφορετικά, οπότε είναι δύσκολο να πούμε αν μία σχέση θα διαρκέσει για πάντα. Αναγκαστικά δεν γίνεται τίποτα! Όμως οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

Διαφορετικοί τύποι ζευγαριών.

Οι σχέσεις των ζευγαριών είναι εντελώς διαφορετικές. Ωστόσο, μπορούμε να εντοπίσουμε ορισμένους κοινούς παράγοντες σε αυτά:

Είναι τα ζευγάρια που βάζουν το άλλο άτομο πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Συνήθως είναι πολύ ρεαλιστές και έχουν στενό δεσμό.

Τα δραματικά, που είναι πιο πιθανό να τελειώσουν τη σχέση τους πριν από το γάμο.

Στην πραγματικότητα, αυτό το δράμα δημιουργεί περιττά προβλήματα ενώ προσπαθεί να διατηρήσει το πάθος και τον ενθουσιασμό ζωντανό. 

Συγκρουόμενα ζευγάρια.

Αυτά είναι επίσης απίθανο να μείνουν μαζί. Αν και οι συγκρούσεις είναι φυσικά συχνές στις σχέσεις, αυτά τα ζευγάρια τις θεωρούν το πιο σημαντικό πράγμα στη σχέση τους.

Κοινωνικά εμπλεκόμενοι ή στην ίδια εργασία.

Δουλεύουν καλά μαζί επειδή έχουν ισχυρούς δεσμούς έξω από τη σχέση τους. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθάνονται μία αίσθηση ασφάλειας και δέσμευσης στη σχέση τους. 

 

Συμβουλές για να κρατήσει η σχέση σας μία ζωή!

1. Ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία.

Η καλή επικοινωνία είναι ένας από τους κύριους πυλώνες μιας σχέσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απλώς να μιλάμε πολύ. Είναι η ανταλλαγή ιδεών, αμφιβολιών και βαθιών συναισθημάτων. Εάν εκφράσετε πως αισθάνεστε και σκέφτεστε, δίνετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να συμμετάσχει στη ζωή σας. 

Επομένως, το άλλο άτομο θα αισθάνεται πολύτιμο και αξιόπιστο. Με καλή επικοινωνία, μπορείτε να ενισχύσετε τη σχέση σας, να καταλάβετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και να ξεπεράσετε τα προβλήματα. Με τον ίδιο τρόπο, θα σας βοηθήσει να δείτε και διαφορετικές απόψεις κατά τη λήψη μιας απόφασης.

2. Ο σεβασμός κάνει τη σχέση σας να διαρκέσει μια ζωή.

Στα ζευγάρια που σέβεται ο ένας τον άλλο, νοιάζεται, εκτιμά και δεν κάνει ποτέ τίποτα για να βλάψει το σύντροφό του, είναι μία πολύ σημαντική προϋπόθεση για την καλή σχέση που θα διαρκέσει για πάντα. Αυτός ο σεβασμός εμποδίζει τα άσχημα σχόλια, επιπλέον, όταν υπάρχουν διαφωνίες είναι πιο εύκολο να δει ο ένας τις απόψεις του άλλου και να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο και για τους δύο.

3. Συμφιλίωση χωρίς ενδοιασμούς.

Το να κοιτάς τα λάθη στο παρελθόν χωρίς να κρατάς κακίες βελτιώνει τις σχέσεις. Επίσης, σας ωφελεί προσωπικά γιατί εάν κρατάτε το θυμό μέσα σας, μπορεί να βλάψει τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία. 

Είναι σημαντικό να μάθετε να ζητάτε συγχώρεση και να συγχωρείτε τους άλλους. Όταν έχετε μία διαφωνία μην αργήσετε να συμφιλιωθείτε. Αντίθετα, έχετε σαν κανόνα να τη λύσετε αμέσως. Το να κοιμηθείτε θυμωμένοι θα κάνει τη διαφωνία σας να διαρκέσει περισσότερο. 

4 Περάστε χρόνο μαζί.

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι όλοι χρειάζονται το δικό τους προσωπικό χώρο, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να περνάει χρόνο μαζί. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο ένας τη συντροφιά του άλλου, να γελάσουν μαζί και να ζήσουν νέα πράγματα. Εάν δεν ξοδεύετε χρόνο μαζί, θα βαρεθείτε στη σχέση σας. 

5. Η αίσθηση της δέσμευσης και της υποστήριξης βοηθά να κάνετε τη σχέση σας να κρατήσει μια ζωή.

Όταν αισθάνεστε ευάλωτοι, πρέπει να αφιερώσετε ένα λεπτό για να δείτε τα προβλήματα ως ένα απλό εμπόδιο. Δεν χρειάζεται να είναι λόγος για να τερματίσετε τη σχέση σας. 

6. Δείχνετε συνεχώς την αγάπη και την τρυφερότητά σας.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται προφανές, λέγοντας στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε και το πιο σημαντικό να το δείχνετε, θα αυξήσει τις πιθανότητες να διατηρηθεί η σχέση σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην σταματήσετε ποτέ να λέτε σ’ αγαπώ! 

Χαρακτηριστικά υγιών αγαπημένων ζευγαριών.

Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ευγενικά και γενναιόδωρα δημιουργούν μία όμορφη διαρκή σύνδεση. Αυτό συμβαίνει επειδή ζουν σε  ένα περιβάλλον εκτίμησης και ευγνωμοσύνης καθορίζοντας και τονίζοντας τα καλά πράγματα. Το να είσαι ευγενικός κάθε μέρα είναι τόσο σημαντικό για μία σχέση. Επιπλέον, θα αποτελέσει τη βάση μιας ευτυχισμένης, ήρεμης και ικανοποιητικής σχέσης. 

Εντολές για μια ευτυχισμένη σχέση!

  • Μην φωνάζεις.
  • Μην ενοχλείτε ο ένας τον άλλο την ίδια στιγμή.
  • Αφήστε το άλλο άτομο να κερδίσει στη διαφωνία σας. 
  • Κάντε κριτική με αγάπη και καλοσύνη, αν πρέπει.
  • Αποφύγετε να φέρνετε στην επιφάνεια τα λάθη του παρελθόντος. 
  • Δείξτε την αγάπη σας ο ένας στον άλλο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
  • Παραδεχτείτε το λάθος σας. 

Τελικά, δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να βεβαιωθεί το ζευγάρι ότι θα είναι για πάντα μαζί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας αυτές τις απλές συμβουλές για να βοηθήσετε να είναι η σχέση σας ακόμη πιο δυνατή.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να κρατήσετε τη φλόγα της αγάπης ζωντανή ενάντια στις καταιγίδες της ζωής! Τι και αν πιστεύετε ότι είναι πολύ ρομαντικά όλα αυτά. Αξίζει να προσπαθήσετε!