Γιατί η θεία είναι τόσο σημαντική στη ζωή των ανιψιών της;

Μήπως πιστεύετε ότι μόνο η γιαγιά και ο παππούς μαζί με τους γονείς φυσικά είναι οι μόνες σημαντικές μορφές στη ζωή ενός παιδιού; Και όμως! Η θεία παίζει επίσης ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των ανιψιών της. 

Τα παιδιά έχουν τους γονείς τους να τα μεγαλώσουν και να τους διδάξουν τις αξίες της ζωής, αλλά και η θεία αναλαμβάνει πρακτικά το ρόλο της δεύτερης μαμάς! Είναι πάντα εκεί όταν την χρειάζονται τα ανίψια της!

Η σχέση τους είναι πράγματι στενή. Όταν η μαμά είναι κουρασμένη, η θεία είναι πάντα έτοιμη να περάσει χρόνο με το μικρό αγαπημένο της ανίψι.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η θεία είναι σημαντική για τα παιδιά. Ας δούμε μερικούς:

1. Ξέρει πώς να διδάξει τα μικρά, να γράψουν, να ζωγραφίσουν να διαβάσουν. 

2. Αγαπάει να τα κακομάθει. Είναι έτοιμη και πάντα πρόθυμη να τους δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Φροντίζει να έχει συχνά μία μικρή έκπληξη γι’ αυτά.

3. Είναι το έμπιστο πρόσωπο. Τα μεγαλύτερα παιδιά μερικές φορές φοβούνται να μιλήσουν για ορισμένα πράγματα με τους γονείς τους. Έτσι στρέφονται στη θεία που έχει πάντα καλές συμβουλές. 

4. Είναι σαν ψυχολόγος. Ξέρει πάντα πότε τα μικρά είναι λυπημένα, ενοχλημένα και δεν αισθάνονται καλά. Είναι έτοιμη να ακούσει τα πάντα και να προσφέρει τον ώμο της για να κλάψουν μέχρι να νιώσουν καλύτερα. 

5. Είναι πάντα έτοιμη για μία καλή συμβουλή. Να εξηγήσει στα μικρά της αγαπημένα τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. 

6. Όταν οι γονείς εργάζονται και πρέπει να αφήσουν τα παιδιά με κάποιον που μπορούν να εμπιστευτούν, ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι η μόνη επιλογή.

7. Όταν κάποια συμβουλή ή επίπληξη έρθει από τη θεία, θα την δεχτούν τα παιδιά πιο ομαλά, πιο εύκολα. 

8. Η θεία έχει πάντα το χρόνο να βοηθήσει με τα μαθήματα. Εάν το παιδί θέλει βοήθεια για να μάθει κάτι καινούργιο, ή να διαβάσει για ένα διαγώνισμα, σίγουρα η θεία δεν θα πει ποτέ όχι. 

Είσαι θεία! Είναι ευλογία!  Έχετε αυτά τα μικρά στη ζωή σας που γεμίζουν τις μέρες σας με αθωότητα και γέλιο. 

Μπορείτε να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα μαζί τους, είναι όμορφα να είναι τριγύρω, έχετε τόσες ευχάριστες δραστηριότητες να κάνετε μαζί τους. 

Η γέννηση του μωρού. Είναι ένα συναίσθημα εξαιρετικό, τη στιγμή που θα το συναντήσετε θα θέλετε ήδη να το κακομάθετε. 

Θα έχετε πάντα κάποιον να αγκαλιάσετε. Είναι τόσο γλυκά και ακαταμάχητα!

Είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερο είδος αγάπης. Το να βλέπεις τα ανιψάκια σου να μεγαλώνουν και να γνωρίζεις ότι τους έχεις δώσει πολύ -  πολύ αγάπη και πολλά γλυκά!

Τα ανιψάκια μας βοηθούν να βγούμε από την καθημερινή ρουτίνα και να ξεχάσουμε το άγχος μας. Όταν γυρίζουμε σπίτι από τη δουλειά, μία μικρή επίσκεψη και λίγο παιχνίδι μαζί τους μάλλον θα μας ηρεμήσουν αμέσως. 

Όσον αφορά τα γλυκά, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε! Θα τους πάμε μία σοκολάτα έστω και κρυφά!

Στο πάρτι των γενεθλίων ή άλλης γιορτής, η θεία καταφθάνει πρώτη και καλύτερη! Θα φάει ένα μεγάλο κομμάτι τούρτας αλλά θα προσέχει και τα πιο μικρά. 

Πάντα θα βρίσκει μία δικαιολογία για να αγοράσει ένα δώρο. 

Τα ανιψάκια ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται στη θεία τους. Ανεξάρτητα από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ξέρουν ότι θα είναι πάντα εκεί. Η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της είναι ανεκτίμητη. 

Σαν θείες έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να εκπληρώσουμε, είμαστε πραγματικά σημαντικές στη ζωή των παιδιών. 

Το να περνάμε χρόνο με τα παιδιά, δεν βοηθά μόνο στη διατήρηση της οικογένειας, αλλά επίσης δημιουργεί ένα ειδικό δεσμό μεταξύ της θείας και των παιδιών. 

Και αυτή η ειδική σχέση θα έχει χωρίς αμφιβολία θετική επίδραση στην ανατροφή τους. Έτσι λοιπόν επωφεληθείτε και ευχαριστηθείτε τις στιγμές που περνάτε με τα ανιψάκια σας.  Άλλωστε:

«Η παιδική ηλικία είναι μία εποχή που κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να είναι απόλυτα ευτυχισμένος»!