7 λόγοι να μην μάθετε το φύλο του παιδιού σας

7 λόγοι να μην μάθετε το φύλο του παιδιού σας

Φίλος αναγνώστης πατέρας διηγείται: «Καθώς η μεγάλη ημέρα που θα αποκτούσαμε το δεύτερο παιδάκι μας πλησίαζε, είχα κυριολεκτικά τρελαθεί από την προσμονή και τον ενθουσιασμό. Εκτός από το γεγονός του να αποκτήσουμε ένα γερό παιδάκι, θα μάθαινα επιτέλους αν είναι αγόρι ή κορίτσι»!

Και συνεχίζει: «Ναι, πράγματι δεν θέλαμε να ξέρουμε εκ των προτέρων. Αυτή η απόφασή μας έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αλλά η σύζυγός μου και εγώ είμαστε 100% σύμφωνοι.

Δεν αισθανόμουν πάντα έτσι. Στην πραγματικότητα ήταν η αιτία μίας οικογενειακής διαμάχης πριν από λίγα χρόνια, όταν περιμέναμε το πρώτο μας παιδί και εγώ ήθελα να μάθω το φύλο του και η γυναίκα μου δεν ήθελε. Στην αρχή, ήμουν θυμωμένος αλλά εκείνη συνέχιζε να μου λέει πόσο μεγάλη και ωραία θα ήταν η έκπληξη και ότι άξιζε τον κόπο η αναμονή. Ήμουν έξαλλος. Αλλά όπως πάντα, είχε δίκαιο! Μαθαίνοντας τα νέα την στιγμή της γέννησης ήταν πράγματι φανταστικό!

Όλοι μας ρωτούν πως είναι δυνατόν να μη θέλουμε να μάθουμε το φύλο του παιδιού μας τώρα αμέσως και πως είναι δυνατόν να περιμένουμε τόσους μήνες! Να λοιπόν οι απαντήσεις μας:

7. Οι ιστορίες των γυναικών τα παλιά χρόνια.

Την εποχή που δεν υπήρχαν οι υπέρηχοι, οι άνθρωποι προσπαθούσαν με διαφόρους μεθόδους να κάνουν κάποια πρόβλεψη του φύλου του μωρού. Έλεγαν αν η κοιλιά είναι ψηλά είναι κορίτσι, αν είναι χαμηλή είναι αγόρι. Επίσης ρωτούσαν τι φαγητά θέλει η μέλλουσα μητέρα, αν επιθυμεί γλυκά είναι κορίτσι, εάν όμως θέλει ξινά είναι αγόρι. Αυτές οι θεωρίες διαδίδονται από τους παππούδες και προπαππούδες και το περίεργο είναι ότι ήταν 50% σωστές!

6. Καθυστερούμε στερεότυπες ανοησίες.

Αν μάθουμε το φύλο στις 18 εβδομάδες, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμη 22 περίπου εβδομάδες για να ακούμε από τους φίλους και συγγενείς τι σημαίνει να έχεις ένα κορίτσι και τι σημαίνει να είναι αγόρι. Ειδικά όταν περιμέναμε το δεύτερο παιδί μας. Ξέροντας ήδη το πρώτο άρχισαν τις φλυαρίες: «πότε θα προσπαθήσετε να κάνετε και ένα κορίτσι» ή αν είναι κορίτσι: «ξέρω ότι μισείς τα όπλα, αλλά θα πρέπει να προμηθευτείς ένα πριν αρχίσει να βγαίνει με αγόρια». Έτσι και αλλιώς μισώ αυτές τις αηδίες. Είναι βαρετό και μερικές φορές προσβλητικό. Μην ξέροντας λοιπόν το φύλο, αποφεύγεις όλες αυτές τις ανοησίες.

5. Δεν απογοητεύεται κανείς.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για ένα αγόρι ή κορίτσι, και αν το μαθαίναμε στις 18 εβδομάδες, θα είχαμε το χρόνο να συνηθίσουμε την ιδέα και να ξεχάσουμε την απογοήτευσή μας, λένε. Αλλά διαφωνώ ριζικά. Ακόμη και αν ήλπιζα ότι θα είναι κορίτσι και είναι αγόρι, πράγμα που θα το μάθω την τελευταία στιγμή, είναι τόσο μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός για αυτό που συμβαίνει τη στιγμή αυτή, που δεν δίνω δεκάρα. Είσαι απλά ευγνώμων για τη νέα ζωή που κρατάς στα χέρια σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συγγενείς. Είναι πολύ δύσκολο για την πεθερά να εκφράσει την απογοήτευσή της, όταν της δίνεις να αγκαλιάσει το καινούργιο εγγονάκι της!

4. Ένα επιπλέον κίνητρο στο δωμάτιο του τοκετού.

Αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες. Έχω ακούσει ότι ο τοκετός είναι αρκετά επώδυνος. Όπως λέει η γυναίκα μου, προσπαθείς να «βγάλεις» ένα αρκετά μεγάλο «πράγμα» από ένα αρκετά μικρότερο άνοιγμα! Όμως η ανυπομονησία να γεννηθεί το μωρό και να δει το φύλο του της έδινε δύναμη και κουράγιο.

3. Όχι ροζ ούτε μπλε.

Εάν περιμένετε αγόρι, όλοι θα σας χαρίσουν ένα τόνο μπλε πράγματα και μπάλες, πολλές μπάλες. Ένα πάλι είναι κορίτσι σας εγγυώμαι ότι το παιδικό δωμάτιο του θα μοιάζει σαν η Barbie και ο Ροζ Πάνθηρας έσφαξαν ο ένας τον άλλο, δηλαδή όλο ροζ και κόκκινο! Αν όμως δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων το φύλο, τότε όλοι θα σκεφτούν να σας χαρίσουν πιο χρήσιμα πράγματα, εκτός στερεότυπων χρωμάτων, όμορφα πράσινα, κίτρινα και κόκκινα που οι γονείς σαν εμάς εκτιμούν και θέλουν να έχουν.

2. Εκνευρίστε τους.

Έχω ήδη πει τη γνώμη μου αλλά πολλά γνωστά μας άτομα εξακολουθούν και μας πιέζουν για να μάθουν το φύλο του μωρού μας. Είναι άτομα που αν δεν ξέρουν τα πάντα και όλες τις λεπτομέρειες, τα πιάνει ένας πανικός. Μας έχουν πει, πόσο ανόητο είναι και ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε το φύλο του μωρού μας πριν γεννηθεί. Αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση όταν κάνω τα άτομα αυτά να αισθάνονται άβολα και να ξεπερνώ τις χαζές κοινωνικές συνήθειες. Δοκιμάστε το και εσείς θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

1.Είναι μία φανταστική έκπληξη που δεν συγκρίνεται με τίποτε.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είναι έτσι και αλλιώς έκπληξη, δεν έχει σημασία πότε θα το μάθετε. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά για μένα δεν υπήρξε ποτέ μία πιο ευτυχισμένη και πιο συναρπαστική έκπληξη, από τη στιγμή που προσπαθούσα στην αίθουσα τοκετού να δω αν απέκτησα γιο ή κόρη! Είναι ήδη μία μαγική στιγμή βλέποντας μία νέα ζωή να έρχεται στον κόσμο και το γεγονός ότι εγώ ανακάλυψα για πρώτη φορά αν έχω γιο ή κόρη, κάνει τη στιγμή αυτή πραγματικά φανταστική! Στη συνέχεια το ανακοινώνετε στους συγγενείς και φίλους που πεθαίνουν να μάθουν και να το γιορτάσουν μαζί σας. Τίποτε δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα αυτό για μένα. Αν ποτέ κάνουμε τρίτο παιδάκι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μάθουμε το φύλο του εκ των προτέρων».

Φυσικά όλα αυτά είναι λίγο αμφισβητήσιμα, γιατί ήμουν 100% σίγουρος ότι θα αποκτούσαμε αγόρι και τις δύο φορές. Η κοιλιά της γυναίκας μου ήταν χαμηλή!!!