Αεροπορικό ταξίδι στην εγκυμοσύνη - Τι να προσέξετε

Αεροπορικό ταξίδι στην εγκυμοσύνη - Τι να προσέξετε

Σε γενικές γραμμές, τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλή για τις γυναίκες που έχουν υγιή εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά, αν είστε έγκυος, είναι καλύτερα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας πριν κλείσετε εισιτήρια.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός αεροπορικού ταξιδιού, αν η εγκυμοσύνη σας θεωρείται υψηλού κινδύνου ή βρίσκεστε σε κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Ομοίως, ο γιατρός σας μπορεί να απαγορεύσει τα ταξίδια οποιουδήποτε τύπου μετά τις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Εάν ο γιατρός σας εγκρίνει τα αεροπορικά ταξίδια και έχετε την ευελιξία στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας, η καλύτερη στιγμή για να πετάξετε θα μπορούσε να είναι στη μέση της εγκυμοσύνης σας – στις εβδομάδες 14 έως 28 περίπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πιθανόν αισθάνεστε στα καλύτερά σας και οι κίνδυνοι αποβολής και πρόωρου τοκετού είναι χαμηλοί.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης:

Ελέγξτε την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τις έγκυες γυναίκες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αερομεταφορέα και τον προορισμό.

Επιλέξτε τις θέσεις σας προσεκτικά. Για να έχετε μεγαλύτερο χώρο και άνεση, σκεφτείτε να ζητήσετε μια θέση στον διάδρομο.

Βάλτε τη ζώνη σας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δέστε τη ζώνη της μέσης κάτω από την κοιλιά σας

Βοηθήστε την κυκλοφορία του αίματος. Εάν είναι δυνατόν, κάντε περιστασιακές βόλτες πάνω - κάτω στο διάδρομο. Αν πρέπει να παραμείνετε καθιστή, τεντώνετε τα πόδια σας συχνά.
Πίνετε άφθονα υγρά. Η χαμηλή υγρασία στην καμπίνα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Η μειωμένη πίεση του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να μειώσει ελαφρώς την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα σας, αλλά αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους, αν είστε, κατά τα άλλα, υγιής.

Ομοίως, η έκθεση στην ακτινοβολία που σχετίζεται με τα αεροπορικά ταξίδια σε μεγάλο υψόμετρο δεν θεωρείται προβληματική για τις περισσότερες γυναίκες που πετούν για επαγγελματικό σκοπό ή σκοπό αναψυχής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση για τους συχνούς ταξιδιώτες.

Πιλότοι, αεροσυνοδοί και άλλοι, που πετούν σταθερά, ενδέχεται να εκτεθούν σε ένα επίπεδο κοσμικής ακτινοβολίας που εγείρει ερωτήματα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν πρέπει να πετάτε συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, συζητήστε το με το γιατρό σας. Ενδέχεται να σας ζητήσει να περιορίσετε το συνολικό χρόνο πτήσεων σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

πηγή