Αγίου Βαλεντίνου: Κάντε δώρο λουλούδια!

Αγίου Βαλεντίνου: Κάντε δώρο λουλούδια!

Ένα από τα καλύτερα δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα λουλούδια. Είναι μια κάπως "εύκολη" λύση που εκτιμούν όμως όλες οι γυναίκες. Άραγε όταν πάτε στο ανθοπωλείο αγοράζετε ό,τι βρείτε μπροστά σας;

Ξέρατε πως τα λουλούδια έχουν έναν συμβολισμό; Μάθετε τους συμβολισμούς των πιο διαδεδομένων λουλουδιών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κάντε την σύντροφό σας να εκτιμήσει το δώρο σας ακόμα περισσότερο.

Τριαντάφυλλο

triantafullo

Το τριαντάφυλλο είναι το κλασσικό και πιο δημοφιλές λουλούδι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συμβολίζει την αγάπη, τον ρομαντισμό και την τελειότητα. Επίσης είναι και από τα πιο ακριβά λουλούδια στα ανθοπωλεία. Οι παραγωγοί παρατείνουν την καλλιέργεια των τριαντάφυλλων για να μπορέσουν να προλάβουν του Αγίου Βαλεντίνου, αυξάνοντας έτσι τις τιμές.

Ζέρμπερα

gerbera

Είδος μαργαρίτας. Οι μαργαρίτες συμβολίζουν την αθωότητα, την ομορφιά και την αγνότητα. Η Ζέρμπερα, που διατίθεται σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, είναι από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τουλίπες

toulipa

Οι τουλίπες σημαίνουν «τέλεια αγάπη». Τουλάχιστον στους αγοραστές και στους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων. Η κομψή εμφάνιση της εμφάνιση και τα διάσημα άνθη της κάνουν την τουλίπα κλασσική και συνυφασμένη με την Ολλανδία του 17ου αιώνα όπου και ξεκίνησε την πορεία της σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό λουλούδι και έτσι προτιμάται από πολλούς.

Λευκό λίλιουμ (Οριεντάλ)

oriental
Αυτά τα λευκά κρινάκια συμβολίζουν την ομορφιά, το πρεστίζ και το στυλ. Ο άνδρας, που θα αγοράσει μια ανθοδέσμη για την σύντροφό του γεμάτη με τα πλούσια και ακριβά λίλιουμ, την ξέρει πολύ καλά και θρέφει αγνά συναισθήματα για αυτή.

Ορχιδέες

orchidees

Τα σπάνια άνθη της ορχιδέας συμβολίζουν την αγάπη, την ομορφιά, την δύναμη και την ευημερία. Επίσης, δηλώνουν πως το άτομο που σας την χάρισε είναι δυναμικό και δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα. Το τέλειο ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Γαρύφαλλο

garifalo

Αν και πολλοί το έχουν συνδυάσει με τον θάνατο, το γαρύφαλλο συμβολίζει την γοητεία και τον έρωτα (για τους νέους ερωτοχτυπημένους). Τα μεγάλα τους άνθη είναι εντυπωσιακά και σε πολύ καλή τιμή λόγω της φήμης τους.

Ηλίανθοι

hlianthoi

Όπως και ο ήλιος, από τον οποίο έχουν πάρει και το όνομά τους, οι ηλίανθοι συμβολίζουν την ζεστασιά, την πίστη και την ευτυχία. Αν και ευημερούν το καλοκαίρι, τα περισσότερα ανθοπωλεία κάνουν εισαγωγή από άλλες χώρες και έτσι μπορείτε να τα βρείτε όλο το χρόνο.

Ίρις (Ίριδα)

iris

Σε πολλά μέρη του κόσμου, το μωβ χρώμα συνδέεται με τους γαλαζοαίματους και τους βασιλιάδες. Σε όποιο χρώμα όμως και να βγαίνουν, οι Ίρις συμβολίζουν την πίστη και την ελπίδα. Αν τις συνδυάσετε με κόκκινες τουλίπες και μαργαρίτες, θα έχετε το τέλειο μπουκέτο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.