Αγίου Βαλεντίνου: Πως να περάσετε την ημέρα των ερωτευμένων ως γονείς;

Αγίου Βαλεντίνου: Πως να περάσετε την ημέρα των ερωτευμένων ως γονείς;

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εσείς σκέφτεστε όλους τους άλλους που θα απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο ενώ εσείς θα πρέπει να μείνετε σπίτι με τα παιδιά.

Για τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά, αυτή η μέρα φαίνεται ίδια με όλες οι άλλες. Φαγητό, μπάνιο τα παιδιά και ύπνος. Όμως, το ότι έχετε μικρά παιδιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε μια ρομαντική μέρα.

Οι γονείς αναπόφευκτα δημιουργούν την ζωή τους με επίκεντρο τα παιδιά τους και είναι απόλυτα λογικό. Παρόλα αυτά, πολλές φορές χρειάζονται και αυτοί τον προσωπικό τους χρόνο για να μπορέσουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να είναι έτοιμοι να δώσουν περισσότερα.

Για να μπορέσετε να περάσετε μια όμορφη ημέρα, σας προτείνουμε 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το σύντροφό σας, στην άνεση του σπιτιού σας. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα μιλάτε στο τηλέφωνο για δουλειά, δεν θα ασχολείστε με τον υπολογιστή συνέχεια και δεν θα βλέπετε τηλεόραση όλη την ώρα.

Ένα διαφορετικό δείπνο στο σπίτι

Αφού λοιπόν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα την περάσετε στο σπίτι, φροντίστε να την ευχαριστηθείτε. Θα είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό, ίσως και περισσότερο από το να ήσασταν μόνοι με τον σύζυγό σας, να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό δείπνο. Στρώστε το αγαπημένο σας τραπεζομάντηλο και βάλτε κεριά. Δώστε μια διαφορετική εορταστική νότα στο δείπνο. Εσείς με το σύζυγό σας απολαύστε λίγη σαμπάνια. Μιλήστε στα παιδιά για την αξία της αγάπης και της οικογένειας.

Μαραθώνιος ταινιών ή σειρών

Το καλό με αυτή την πρόταση είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί από το κρεβάτι σας. Επιλέξτε ταινίες που θέλατε να δείτε εδώ και καιρό και όλο το αναβάλλετε ή ακόμα και τις αγαπημένες σας σειρές. Φροντίστε να έχετε κοντά στο κρεβάτι όλα τα απαραίτητα (ποπκορν, νερά, αναψυκτικά κ.α.) έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σηκωθείτε. Μόνο, μην διαλέξετε μια ταινία που αναφέρεται στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μάλλον ο σύντροφός σας θα βαρεθεί.

Θυμηθείτε το γάμο σας

Αν δεν έχετε χρόνο να ξαναδείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου σας , η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι αναμφίβολα η καλύτερη ευκαιρία. Μπορείτε να επαναλάβετε τον πρώτο σας χορό ή να χορέψετε κάτι που είχατε φανταστεί αλλά τελικά δεν έγινε.

Spa στο σπίτι

Ναι, σε έναν μαγικό κόσμο θα μπορούσατε να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο σε ένα μαγευτικό μέρος με 24ώρο spa. Τώρα όμως, στον πραγματικό κόσμο, όπου η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας βρίσκει στο σπίτι με παιδιά και υποχρεώσεις, μπορείτε να απολαύσετε ένα μίνι spa στο σπίτι σας. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Κόψτε φέτες από αγγούρι και τοποθετήστε τις στα μάτια σας, όσο θα είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, βρείτε συμβουλές για μασάζ στο internet και κάντε εναλλάξ με το σύντροφό σας.

Μαγειρέψτε μαζί με την οικογένεια σας

Φτιάξτε ένα από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας και βάλτε τα παιδιά και τον σύζυγό σας να σας βοηθήσουν. Μια πρόταση που σίγουρα θα εκτιμήσουν είναι η σπιτική πίτσα. Συμπεριλάβετε και κάποιο επιδόρπιο στο μενού σας όπως μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς, cupcakes ή σουφλέ σοκολάτας. Απολαύστε όλοι μαζί τη διαδικασία του μαγειρέματος και έπειτα, μπορείτε να φάτε όλοι μαζί στο σαλόνι παίζοντας κάποιο παιχνίδι.